GÜNDEM - 13 Temmuz 2024 Cumartesi 13:43

15 Temmuz Milli Birlik Günü Kamp ve Zirve Tırmanışı programı başladı

A
A
A
15 Temmuz Milli Birlik Günü Kamp ve Zirve Tırmanışı programı başladı

15 Temmuz Destanı Demokrasi ve Millî Birlik Günü Kamp ve Zirve Tırmanışı etkinliği Niğde Ömer Halisdemir Meydanı’nda düzenlenen programla başladı. Program çerçevesinde 15 Temmuz’da şehit olanlar Aladağlar zirvelerinde anılacak.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Niğde Valisi Cahit Çelik 15 Temmuz’un sadece bir direniş değil, aynı zamanda bir diriliş olduğunu vurguladı. Vali Çelik, “Demokrasiye olan inancımız, birlik ve beraberliğimiz, bizi her zaman güçlü kılacaktır. Bu topraklar, hain darbe girişiminin seyrini büyük bir cesaretle gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içme pahasına değiştiren kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir’i yetiştiren topraklardır. Dolayısıyla Ömer Halisdemir’in memleketi olan Niğde’mizde 15 Temmuz ruhunun daha güçlü, daha kararlı yaşatılması her birimizin manevi borcudur. Bu doğrultuda, milletimizin dış mihrakların hain emellerine karşı tek yürek olup yeniden diriliş mücadelesi verdiği şanlı gecenin unutulmaz kahramanları olan Aziz Şehitlerimizin anısını yaşatmak adına şanlı bayrağımızı zirvelere dikmek için birazdan Aladağlar’a yola çıkacağız“ dedi.


Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise şu ifadelere yer verdi:


“Allah’a şükür ediyoruz ki o gece kara başlamıştı ama sonu bir demokrasi şölenine dönüştü. Çok kayıplar verdik. Şehitlerimiz ve gazilerimizden Allah razı olsun. Bizlere düşen o geceyi unutmamak, unutturmamak.“


Yapılan konuşmaların ardından Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalık, Türk bayrağı eşliğinde Niğde Şehitliği’ne yürüdü. İl Müftüsü Osman Ayas tarafından yapılan duanın ardından protokol üyeleri şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı.


Milli Birlik Günü Kamp ve Zirve Tırmanışı programı Aladağlar’da 3 bin 562 rakımlı Karasay Zirvesi, 3 bin 551 rakımlı Eznevit Zirvesi ve 3 bin 723 rakımlı Emler Zirvesine yapılacak tırmanışla devam edecek.



15 Temmuz Milli Birlik Günü Kamp ve Zirve Tırmanışı programı başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tekin: "Türkiye’de mesleki ve teknik eğitim, bilhassa 28 Şubat süreciyle beraber çok ciddi bir darbe aldı" Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türkiye’de mesleki ve teknik eğitim, bilhassa 28 Şubat süreciyle beraber çok ciddi bir darbe aldı. Hep beraber bir travma süreci yaşadık" dedi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nda düzenlenen "Mesleğe Yöneltme Testleri Tanıtım Toplantısı"na katıldı. Bakan Tekin, yaptığı konuşmada öğrencilerin ilgi, yetenek ve becerilerine uygun alanlara yönlendirilmesinin önemine dikkat çekti. Eğitim süreçlerinde rehberlik çalışmalarının güçlendirilmesi gerektiğini belirten Tekin, mesleğe yöneltme testlerinin öğrencilerin kariyer planlamalarına katkı sağlayacağını ifade etti. Bakan Tekin, söz konusu uygulamanın öğrencilerin kendilerini daha iyi tanımalarına imkan sunacağını ve eğitim hayatındaki tercih süreçlerini daha sağlıklı yönetmelerine yardımcı olacağını belirtti. Toplantı kapsamında mesleğe yöneltme testlerinin kapsamı, uygulanma süreci ve hedefleri hakkında bilgilendirmeler de yapıldı. Ayrıca programda, bu testlerin öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra bireysel yetkinliklerini de geliştireceği vurgulandı. "Türkiye’de mesleki ve teknik eğitim, bilhassa 28 Şubat süreciyle beraber çok ciddi bir darbe aldı" Mesleki ve teknik eğitimin 2010 yılından sonra yakaladığı ivme ile yükselişe geçtiğini belirten Bakan Tekin, "Türkiye’de mesleki ve teknik eğitim, bilhassa 28 Şubat süreciyle beraber çok ciddi bir darbe aldı. Mesleki ve teknik eğitimde hep beraber bir travma süreci yaşadık. 2010’dan itibaren mesleki ve teknik eğitimde yeniden bir canlanma dönemi başladı. Bilhassa kat sayı uygulamasının kaldırılmasıyla beraber mesleki ve teknik eğitime yeniden bir yönlenme oldu. Mesleki ve teknik eğitim veren okullarımızı tepeden tırnağa revize ettik. Programları ve alanları yeniledik. Yeni okul modelleri ve proje okul modelleri geliştirerek sektörle ilişkisini sağladık. İşbaşı eğitimleri için okullarda çocuklarımızın uygulamalarını yaygınlaştırdık. Bunu yaparken çocuklarımıza asgari ücretin yüzde 30’u ve yüzde 50’si oranında cep harçlığı uygulamasını başlattık. İşletmelere beceri eğitimi için giden çocuklarımızın karşı karşıya kaldığı risklere karşı iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı çocuklarımıza sigorta imkanı getirdik" diye konuştu. "Bu testlerle birlikte süreçte çok daha güçlü bir adımı hep beraber atmış olacağız" Mesleğe yöneltme testlerinin gençlere birçok fırsat sunacağını ifade eden Bakan Tekin, "Bugün tanıtımını yaptığımız bu testlerle birlikte süreçte çok daha güçlü, çok daha sağlıklı bir adımı hep beraber atmış olacağız. Çünkü bu yaptığımız şey, kamunun diğer kurumları tarafından da destekleniyor. Bizim ne yaptığımızdan onların haberdar olması, onların yapmak istediklerine bizim temel teşkil edilecek işler yapmamız, yapacağımız işlerdeki bereketi arttıracak, sağlıklı sonuçlara erişimimizi sağlayacaktır" şeklinde konuştu.