SAĞLIK - 02 Ağustos 2024 Cuma 09:41

Niğde’de 6 ayda 5’i il dışı olmak üzere 39 inme hastasına operasyon yapıldı

A
A
A
Niğde’de 6 ayda 5’i il dışı olmak üzere 39 inme hastasına operasyon yapıldı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu; Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Afiliasyon Protokolü çerçevesinde hizmet sunumu sağlayan öğretim üyeleri ve bu bölümlerde tedavi gören hastaları ziyaret etti.


Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’la birlikte yapılan ziyarette inme hastası tedavilerini yapan Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Akçay bilgilendirme yaptı.


Girişimsel Nöroloji Eğitimini tamamlayarak Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde inme hastası tedavilerini sağlayan Akçay 1 Mart 2024 tarihinden itibaren inme biriminde 5’i il dışı olmak üzere 39 hastanın operasyonlarının yapıldığını ve hastaların tamamının işlem sonrası şifa bulduğunu söyledi.


Genel Cerrahi Bölümü Eğitim Birim Sorumlusu Prof. Dr. Melih Şerif Karabeyoğlu ise genel cerrahi branşında endoskopi ve kolonoskopi işlem sürelerinin kısaldığını ve tümör cerrahilerinin yapılışının vaka sayısı olarak günden güne arttığını ifade etti.


Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği tarafından yapılan açıklamada yeni açılacak hastane binasında yeni anjiyo üniteleri ve 5 yataklı inme yoğun bakım ünitesinin de açılmasının planlandığı ifade edildi.


Rektör Uslu, hastanenin ihtiyacı olan branşlarda da hekim sayılarını arttırmak amacıyla yeni kadro alımlarının planladığını belirtirken Başhekim Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan Rektör Uslu’ya ziyaretinden dolayı teşekkür etti.



Niğde’de 6 ayda 5’i il dışı olmak üzere 39 inme hastasına operasyon yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Aracın hurdaya döndüğü kazayı burnu bile kanamadan atlattı Antalya’da meydana gelen trafik kazasında araç sürücüsü kadın hurdaya dönen araçtan burnu bile kanamadan çıktı Kaza, saat 22.30 sıralarında Kepez ilçesi Ulus Mahallesi Gazi Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gazi Bulvarı üzerinde seyir halindeki Esra G.’nin kullandığı 07 CKC 146 plakalı otomobile plaka ve sürücüsü öğrenilemeyen başka bir araç yandan çarptı. Aracın sıkıştırması ile direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil sürücüsü genç kadın refüjde bulunan bariyerlere çarptı. Esra G.’nin kaza yapmasına neden olan plakası öğrenilemeyen otomobil ise hızla olay yerinden uzaklaştı. Hurdaya dönen araçtan yara almadan çıktı Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı ile olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekibin yanı sıra polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Verilen adrese gelen itfaiye ekipleri araç içerisinde her hangi bir sıkışma olmadığını belirleken, otomobil sürücüsü genç kadın kazayı burnu bile kanamadan atlattı. Sağlık ekipleri tedbir amacıyla Esra G.’nin sağlık durumunu kontrol ederken genç kadın durumunun iyi olduğunu ve hastaneye gitmek istemediğini belirtti. Kaza nedeniyle Gazi Bulvarı üzerinde uzun araç kuyrukları oluşurken, trafik kontrollü olarak sağlandı. Polis ekipleri kazaya sebep olarak olay yerinden kaçan otomobilin yakalanması için çalışma başlattı.