ASAYİŞ - 02 Haziran 2026 Salı 14:13

Niğde’de narkotik operasyonu: 1 tutuklama

A
A
A
Niğde’de narkotik operasyonu: 1 tutuklama

Niğde’de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda çeşitli uyuşturucu madde ele geçirilirken 1 kişi tutuklandı.


Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu madde ticareti yapan, bulunduran ve kullanan şahıslara yönelik operasyonlar gerçekleştirildi. 25-31 Mayıs tarihleri arasında il genelinde düzenlenen operasyonlarda 5 şüpheli yakalandı. Adli mercilere sevk edilen şüphelilerden 1’i çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin üzerlerinde, ikametlerinde, iş yerlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda 1104 adet sentetik ecza, 35,94 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.


Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.



Niğde’de narkotik operasyonu: 1 tutuklama

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Komisyonlara havale edildi Düzce Belediye Meclisi haziran ayı birinci birleşimi, Meclis Başkan vekili Av. Ali Dilber başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda görüşülen 25 gündem maddesi, değerlendirilmek üzere ilgili komisyonlara sevk edildi. Düzce Belediye Meclisi haziran ayı ilk toplantısını yaptı. Toplantıda bir önceki birleşime ait meclis tutanak özetinin oylanmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin ilk maddesinde yer alan ek ödenek talebi, incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Gündemin ikinci maddesinde ise Aziziye Mahallesi’nde bulunan modern kapalı pazaryerinin çatısına kurulması planlanan güneş enerji sistemi için ek kredi talebi görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün planlama ücretlerine ilişkin tarife değişikliği talebi ile belediye mücavir alan sınırları içerisindeki asansörlerin yıllık periyodik kontrol ücretlerinin belirlenmesini içeren düzenlemeler de görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 2 adet paletli mini ekskavatör ile 1 adet satıh kaplama aracı alımına yönelik talepler de aynı komisyona sevk edildi. Düzce Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen içme suyu iletim hattı projesi kapsamında, hat güzergâhında yer alan parseller üzerinde irtifak hakkı tesis edilmesi için kamu yararı kararı alınmasına ilişkin talep ise Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu’na gönderildi. Belediye Bütçe İçi İktisadi İşletmesi, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Gelirler Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Yazı İşleri Müdürlüğü çalışma yönetmeliklerine ilişkin gündem maddeleri Hukuk Komisyonu’na havale edildi. Düzce Belediyesi iştiraklerinden BELKA’nın Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borçlarına karşılık taşınmaz devri yapılmasına ilişkin talep de İmar Komisyonu’na gönderildi. Yahyalar Mahallesi’nde bulunan ve Düzce Belediyesi mülkiyetindeki 1029 numaralı parselin, resmi kurum alanı olarak kullanılmak üzere Düzce Defterdarlığı’na 25 yılı geçmemek kaydıyla tahsis edilmesine yönelik talep de İmar Komisyonu’na havale edildi. İller Bankası Genel Müdürlüğü’nden 24 veya 36 ay vadeli kredi kullanılması ve kredi işlemlerinin yürütülmesi için Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye yetki verilmesine ilişkin talep de Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi. Teknik altyapı fonksiyonları, imar planı değişiklikleri, tahsis değişiklikleri, itirazlar ve yol boyu ticaret taleplerine ilişkin çeşitli gündem maddeleri de değerlendirilmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi. Meclis toplantısı, bir sonraki birleşimin 4 Haziran Perşembe günü saat 18.00’de yapılmasının kararlaştırılmasının ardından sona erdi.
Giresun Giresun’da heyelan riski nedeniyle toplam 33 konut tahliye edildi Giresun’da 18-29 Mayıs 2026 tarihleri arasında etkili olan aşırı yağışların ardından meydana gelen heyelan ve kaya düşmeleri nedeniyle Bulancak ilçesinde toplam 33 konut tedbir amaçlı tahliye edildi. Giresun Valiliği’nden yapılan açıklamada, aşırı yağışların il merkezi ile çeşitli ilçe, köy ve mahallelerde heyelan ve kaya düşmesi olaylarına yol açtığı belirtildi. Yaşanan doğa olayları nedeniyle bazı bölgelerde ulaşımda aksamalar ve yol kapanmaları meydana gelirken, çok sayıda konutun da risk altında kaldığı ifade edildi. AFAD ekipleri tarafından sahada yapılan inceleme ve değerlendirmelerde Bulancak ilçesine bağlı Bayındır köyünde yaklaşık 50 bin metrekarelik alanı etkileyen dairesel kayma şeklindeki heyelan nedeniyle 16 konutun tahliye edildiği bildirildi. Kovanlık Beldesi Merkez Mahallesi Değirmen Yanı mevkiinde meydana gelen heyelan nedeniyle 11 konutun, Soğuksu Mahallesi’nde ise 6 konutun tedbir amaçlı boşaltıldığı kaydedildi. Açıklamada, heyelan riski nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla Kovanlık Beldesi’nde 17, Bayındır köyünde ise 16 olmak üzere toplam 33 konutun tahliye edildiği belirtildi. Öte yandan bölgedeki risk durumunun kapsamlı şekilde değerlendirilmesi amacıyla özellikle Kovanlık Beldesi ve çevresinde yüksek hassasiyetli topografik verilerin elde edileceği ifade edildi. Giresun AFAD İl Müdürlüğü’nün vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda saha gözlemleri ve teknik incelemelerini aralıksız sürdürdüğü, gelişmelere göre gerekli tüm tedbirlerin alınmaya devam edildiği bildirildi. Bayındır köyü muhtarı Saim Karakaya ise, "AFAD ekipleri bölgede heyelan boyutunu ve boşaltılması gereken evlerin belirlenmesi için çalışmalarını sürdürdü. Daha öncede 1988-89 yıllarında da bölgede toprak oynaması olmuş. Son olarak da iki haftadır köyde toprak kayması gözlemlendi. Takip ettik. AFAD’a bilgi verdik. Dün sabah bazı bölgelerde toprak çökmeleri yaşandı. AFAD ekipleri incelemelerine başladı. 16 hane boşaltıldı. Bazı evlerde de incelemeler devam ediyor" dedi.