GENEL - 27 Aralık 2020 Pazar 11:04

Fatsa’da Temiz Evler Gülen Yüzler Projesi

A
A
A
Fatsa’da Temiz Evler Gülen Yüzler Projesi

Fatsa Belediyesi Sosyal Yardım Hizmetleri Müdürlüğü, ilçede yaşayan 65 yaş üstü ve bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik “Temiz Evler Gülen Yüzler” projesini başlattı.

Fatsa Belediyesi Sosyal Yardım Hizmetleri Müdürlüğü, ilçede yaşayan 65 yaş üstü ve bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik “Temiz Evler Gülen Yüzler” projesini başlattı.


“Temiz Evler Gülen Yüzler” projesi kapsamında belediyenin Sosyal Yardım Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı komisyon tarafından tespit edilen terk edilmişlik, yalnızlık sendromu yaşayan 65 yaş üstü bakıma muhtaç vatandaşların evleri boyanıyor, detaylı temizlik çalışması yapılıyor ve ihtiyaçları gideriliyor. İlk etapta 53 ailenin tespit edildiği proje kapsamında yardıma muhtaç vatandaşların sadece evi temizlenmekle kalmıyor, aynı zamanda kendilerine sıcak yemek hizmeti de veriliyor.


Sosyal belediyecilik kapsamında anlamlı bir hizmeti daha hayata geçirdiklerini söyleyen Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Projemiz, genel temizlik ve sıcak yemek ihtiyaçlarını karşılayamayan 65 yaş üstü bakıma muhtaç yaşlılarımıza yöneliktir. Yapılan hane incelemelerimizde yalnız yaşayan, günlük işlerini idame ettirebilecek durumda olmayan, devlet veya özel firmalar tarafından kurulan yaşlı bakım evlerine yerleşemeyen veya yerleşmek istemeyen ihtiyaç sahibi 65 yaş üzeri büyüklerimizin mevcut duruma göre tüm temizlik işlerini yapamadıkları görülmüştür. Bu manada projemiz kapsamında, yaşlılarımızın ev temizliği, kişisel bakım yönünde ihtiyaç duyulan eksiklikleri giderilmektedir. Sosyal Yardım Hizmetleri ve İşletme Müdürlüğümüze bağlı sosyal tesis personellerimiz ile gerçekleştirdiğiniz hizmeti yerine getirirken hijyen kurallarına dikkat ederek Kovid-19 salgınından dolayı tüm tedbirlerimizi en üst seviyede tutuyoruz. Aynı zamanda bu ailelere günlük sıcak yemek veya ihtiyaca göre gıda takviyesi yapmaktayız. Gayemiz; terk edilmişlik, yalnızlık ve yoksulluk sendromu yaşayan bakıma muhtaç yaşlılarımıza ve engellilerimize sosyal belediyecilik doğrultusunda insan onuruna yakışır hizmeti verebilmektir. Bu hizmetlerle yaşlılarımızı mutlu edebilirsek ne mutlu bizlere. Emeği geçen tüm ekibimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Terzilerde gece yarısına kadar tamirat yoğunluğu Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yaklaşan Kurban Bayramı öncesi terzilerde yoğunluk arttı. Yeni kıyafet almak yerine mevcut giysilerini tamir ettirmeyi tercih eden vatandaşlar, paça kısaltmadan fermuar değişimine kadar birçok tadilat işi için terzilere akın etti. Bayram mesaisinin arife gününe kadar sürmesi bekleniyor. Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yaklaşan Kurban Bayramı öncesi terzilerde hareketlilik yaşanmaya başladı. Bayram hazırlıklarını sürdüren vatandaşlar, yeni kıyafet almak yerine mevcut kıyafetlerini tamir ettirmeyi tercih edince terzilerde yoğunluk oluştu. Özellikle pantolon paçası kısaltma, fermuar değişimi, sökük tamiri ve çeşitli kıyafet tadilatlarında artış yaşanırken, bazı terziler gece geç saatlere kadar çalışmaya başladı. Vatandaşların bayram öncesi son hazırlıklarını yapmak istemesi nedeniyle iş yoğunluğunun arife gününe kadar devam etmesi bekleniyor. Alaşehir Soğuksu Mahallesi Nadir Erin Caddesi üzerinde terzilik yapan 55 yaşındaki Ferhat Özkaracı, mesleğe 9 yaşında babası İhsan Özkaracı’nın yanında çırak olarak başladığını belirterek, 46 yıldır terzilik yaptığını söyledi. Bayram öncesinde her yıl yoğunluk yaşandığını ifade eden Özkaracı, işlere yetişebilmek için eşi Saadet Özkaracı’nın da kendisine yardımcı olduğunu dile getirdi. Eski bayramların terzilik açısından çok farklı geçtiğini anlatan Özkaracı, şunları söyledi: "Eskiden bayramlarda takım elbise, pantolon ve gömlek dikerdik. Bayramlardan yaklaşık üç ay önce siparişleri alır, provalar yapardık. Artık o dönemler bitti. Teknolojik gelişmelere yenik düşen terzilik mesleğinde artık takım elbise kesinlikle dikilmiyor, pantolon çok nadir dikiliyor, gömlek ise neredeyse hiç dikilmiyor. Buna karşılık tamirat işleri her geçen gün artıyor. Özellikle bayram öncelerinde tamirat işleri daha da yoğunlaşıyor. İş yoğunluğu nedeniyle gece saat 02.00’ye kadar, cumartesi ve pazar günleri dahil çalışıyoruz. İşleri yetiştiremediğimiz için eşim de bana yardımcı oluyor."