GÜNDEM - 08 Mart 2026 Pazar 10:46

Osmaniye’de öğrenciler Kadınlar Günü’nde gül şeklinde mum dağıttı

A
A
A
Osmaniye’de öğrenciler Kadınlar Günü’nde gül şeklinde mum dağıttı

Osmaniye’de üniversite öğrencileri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla üniversite kampüsünde öğrencilere gül şeklinde kokulu mum dağıttı.



Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Arkeoloji Kulübü öğrencileri, üniversite kampüsünde gerçekleştirilen etkinlikte Kadınlar Günü’nün anlam ve önemine dikkat çekmek amacıyla hazırladıkları gül şeklindeki kokulu mumları öğrencilere hediye etti. Kampüs içerisinde gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler dağıtılan hediyelerden dolayı memnuniyetlerini dile getirirken, etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Arkeoloji Kulübü öğrencileri, kadınların toplumdaki önemine dikkat çekmek ve Kadınlar Günü’nü anlamlı bir şekilde kutlamak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.



Hayatımızın her alanında bizlerin yanında olan kadınlarımıza ufakta olsa teşekkür etmek istedik diyen Kulüp Başkanı Emre Taylı, "Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Arkeoloji Kulübü olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için hayatımızın her alanında destekçimiz ve yardımcımız olan fedakarlığı, emeği ve zarafetiyle bilim ve sanata kadar hayatın her alanında var olan Türk kadını geçmişten bugüne güçlü duruşuyla hayatımızın her alanına aydınlatmaktadır. Türk kadını tarih boyunca milletin temeli olmuştur. Bilimden sanata her alanda bulunan kadınlarımız için küçük birer hediye dağıttık. Hayatımızın her alanında bize destekçi olan kadınlarımıza, annelerimize minnettarız" Dedi.



Osmaniye’de öğrenciler Kadınlar Günü’nde gül şeklinde mum dağıttı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Milli Muharip Uçak KAAN’da kadın mühendislerin emeği gökyüzüne taşındı Türkiye’nin 5. nesil savaş uçağı Milli Muharip Uçak KAAN kapsamında üretilen bir komponent, konsept tasarımdan montaja kadar tüm aşamalarda kadın çalışanların emeğiyle hayata geçirildi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle hazırlanan özel çalışmada bir komponentin tasarım, imalat, kalite kontrol, yüzey işlemleri, montaj hazırlığı ve nihai entegrasyon süreçleri tamamen kadın mühendis, teknisyen ve uzmanlardan oluşan bir ekip tarafından yürütüldü. Ortaya çıkan komponent başarıyla KAAN-1 üzerine entegre edilerek gökyüzüne uzanan yolculuğundaki yerini aldı. Üretimden entegrasyona: Tüm süreç kadınlara emanet Savunma ve havacılık sanayiinde yüksek hassasiyet, kalite disiplini ve mühendislik mükemmeliyeti gerektiren üretim süreçleri bu özel çalışmada tamamen kadın profesyoneller tarafından yönetildi. Proje kapsamında komponentin program faaliyetleri, tasarım çalışmaları, üretim planlaması, imalat operasyonları, tolerans ve kalite kontrolleri, nihai montaj ve entegrasyon hazırlıkları kadın çalışanların sorumluluğunda gerçekleştirildi. Bu çalışma, yalnızca bir üretim başarısını değil aynı zamanda Türk kadınının savunma sanayiindeki artan rolünü, teknik yetkinliğini ve liderliğini sembolize etmektedir. Gökyüzüne yükselen bir mesaj Yüksek teknolojiye dayalı projelerde kadın istihdamının artırılması, sürdürülebilirlik, inovasyon kapasitesi ve kurumsal dönüşüm açısından stratejik önem taşımaktadır. Millî Muharip Uçak KAAN projesinde görev alan kadın mühendisler ve teknisyenler, yalnızca bir parçayı üretmekle kalmadı, aynı zamanda Türkiye’nin havacılık vizyonuna da güçlü bir imza attı.
Kütahya Kütahya’da "Filistin Film Günleri" tanıtımı Kütahya’da düzenlenecek "Filistin Film Günleri"nin tanıtımına yönelik basın lansmanı gerçekleştirildi. Programda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile Sinema Salonları Yatırımcıları Derneği iş birliğinde Türkiye genelinde eş zamanlı olarak "Filistin Film Günleri" etkinliğinin düzenleneceğini söyledi. Etkinlik kapsamında üç filmin sinema salonlarında izleyiciyle buluşacağını belirten Ünal, gösterilecek filmlerden No Other Land adlı yapımın 2025 yılında düzenlenen Academy Awards kapsamında En İyi Belgesel dalında Oscar ödülünü kazandığını ifade etti. Ayrıca The Voice of Hind Rajab filminin En İyi Uluslararası Film dalında Akademi Ödülleri’ne aday gösterildiğini, All That’s Left of You filminin ise Ürdün tarafından aynı dalda aday adayı olarak gösterildiğini kaydetti. "Filistin Film Günleri" Filistin Film Günlerinin Filistin’de yaşanan insan hikâyelerini, yerinden edilme, savaşın siviller üzerindeki etkilerini ve kuşaklar arası travmaları sinemanın evrensel dili aracılığıyla izleyiciye ulaştırmayı amaçladığını ifade eden Müdür Ünal, "Ramazan ayının manevi atmosferinde düzenlenen etkinlik, toplumsal dayanışma ve ortak insani değerler çerçevesinde farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Türkiye olarak biz en başından beri Filistinli kardeşlerimizin yanında yer alıyor, onların acılarına ortak oluyoruz. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi ’Biz Filistin’i yeni öğrenmedik’ diyerek hareket ediyoruz. Filistin hepimizin kırmızı çizgisidir ve İsrail bu çizgiyi sürekli olarak ihlal etmektedir. İşte buradan hareketle Filistin meselesini istatistiklerle, net ifadelerle ve delilleriyle kamuoyuna duyurmak, toplumsal hafızamızı diri tutmak adına Filistin Film Günleri Etkinliğimizi başlatıyoruz" diye konuştu. Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen açılışa AK Parti Kütahya İl Başkanı Ceyda Çetin Erenler, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yönetici ve personeli ile davetli misafirler katıldı.
Kayseri Kayseri büyükşehir, Suriye’de iftar sofrası kurdu Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Kayseri’nin hayırseverliğinin Ramazan ayında sınırları aştığını belirterek, ’Kardeşlik Köprüsüyle Sofralar Bir, Dualar Bir’ mottosuyla Suriye’nin sahil kenti Tartus’ta ihtiyaç sahibi aileler için iftar sofraları kurduklarını söyledi. Kayseri’nin yardım ve dayanışma geleneği Ramazan ayında bir kez daha sınırların ötesine taşındı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın öncülüğünde, Suriye’nin sahil şehirlerinden Tartus’ta iftar programı düzenleyerek, ihtiyaç sahibi aileleri aynı sofrada buluşturuyor. ’Kardeşlik Köprüsüyle Sofralar Bir, Dualar Bir’ mottosuyla kurulan iftar çadırında, yüzlerce aile Ramazan bereketini paylaşırken, Kayseri’den uzanan yardım eli gönülleri ısıttı. İftar programında bir araya gelen aileler, Türkiye’den gelen destek sayesinde Ramazan sevincini birlikte yaşadı. Organizasyona aracılık eden yetkililer, 2026 Ramazan çalışmaları kapsamında Suriye genelinde ihtiyaç sahiplerine ulaştıklarını belirterek, bu hayra destek olan başta Kayseri halkına ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Yetkililer, "Göndermiş olduğunuz hayırları Allah kabul eylesin" diyerek, Kayseri’den uzanan dayanışma köprüsünün önemine dikkat çekti. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Ramazan’ın paylaşma ve dayanışma ayı olduğuna vurgu yaparak, "Kayseri’nin hayırseverliği sadece şehrimizle sınırlı değil. Nerede bir ihtiyaç varsa, Kayseri’nin gönül eli oraya uzanır. Kardeşlerimizle aynı sofrada ve dualarda buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Kayseri’den Tartus’a uzanan bu gönül köprüsü, Ramazan ayında paylaşmanın, dayanışmanın ve kardeşliğin en güçlü örneklerinden biri oldu.
Adana Norm kadro fazlası öğretmenlerin isteği dışında atamaları mahkemeden döndü Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili, norm kadro fazlası öğretmenlerin isteği dışında gerçekleştirilen resen atamalara karşı açılan 6 davanın öğretmenler lehine sonuçlandığını söyledi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sarıgeçili, resen atamaların öğretmen motivasyonunu yerle bir ettiğini vurgulayarak, "Genel Başkanımız Sayın Ali Yalçın’ın her platformda dile getirdiği gibi, resen atama bir çözüm değil, başlı başına bir mağduriyet kaynağıdır. Adana Şubesi olarak biz de bu mağduriyetin yerelde takipçisi olduk. İdarenin, öğretmenlerimizin sosyal hayatını, aile düzenini ve çalışma şevkini hiçe sayarak yaptığı bu atamaların hukuka aykırı olduğu yargı kararlarıyla bir kez daha tescillenmiştir" dedi. Sarıgeçili, hukuk komisyonunun öğretmenlerin hak kaybına uğramaması için profesyonel çalıştığını belirterek şunları söyledi: " Üyelerimize sunduğumuz tamamen ücretsiz hukuk desteği, bugün meyvelerini veriyor. Kazandığımız son 6 dava, sadece bu öğretmenlerimizin değil, tüm eğitim camiasının hakkını korumak adına atılmış önemli bir adımdır. Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi olarak, tek bir üyemizin dahi haksızlığa uğramasına, aile bütünlüğünün bozulmasına sessiz kalmayacağız. Adalet, yerini bulana kadar mücadelemiz sürecek. Yargının bu net kararlarından sonra, resen atama gibi eğitimciyi işinden soğutan aile bütünlüğünü bozan bu uygulamalardan tamamen vazgeçilmelidir. Bizler, her zaman ve her şartta eğitim çalışanlarımızın yanında olmaya, onlara hukuki bir kalkan olmaya devam edeceğiz."