SPOR - 25 Ocak 2026 Pazar 20:29

Joao Pereira: "Avantajlı durumda yapmamamız gereken ne varsa takım olarak hepsini yaptık"

A
A
A
Joao Pereira: "Avantajlı durumda yapmamamız gereken ne varsa takım olarak hepsini yaptık"

Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, Çaykur Rizespor maçının ardından, "Maça rakibimizin çok hızlı bir şekilde 10 kişi kalmasıyla başladık. Ancak bu avantajlı durumda yapmamamız gereken ne varsa takım olarak hepsini yaptık" dedi.


Trendyol Süper Lig’in 19. haftasında Corendon Alanyaspor, deplasmanda Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, açıklamalarda bulundu. Çaykur Rizespor’un 10 kişi kaldığı dakikadan sonra yapmamaları gereken ne varsa yaptıklarını ifade ederek takımının oyununu eleştiren Pereira, "Maça rakibimizin çok hızlı bir şekilde 10 kişi kalmasıyla başladık. Ancak bu avantajlı durumda yapmamamız gereken ne varsa takım olarak hepsini yaptık. Bir kişi fazla oynadığınızda daha hızlı, daha agresif olmanız; daha fazla orta yapıp bire birde etkili olmanız gerekir. Biz ise tam tersine çok yavaş ve agresiflikten uzak bir oyun sergiledik. Siz oyunu bu kadar yavaşlattığınızda, rakibiniz de maçı çevirebileceğine inanmaya başlıyor. Devre arasında oyuncularıma neyi yanlış yaptıklarını açıkça anlattım. İlginçtir ki, 10’a 10 kaldığımız anlarda 11’e 10 olduğumuz süreden çok daha iyi bir performans sergiledik. İkinci yarıda Güven, Juan ve Joe ile net fırsatlar yakaladık ama değerlendiremedik. Rize ise kendi hatamızdan kaynaklanan bir pozisyonu gole çevirdi. Futbolda bunlar olabiliyor. Yine de son ana kadar mücadeleyi bırakmadık, oyuna giren arkadaşlarımızın katkısıyla beraberliği yakaladık. Sonuçtan mutlu değilim ama bir puan bir puandır" diye konuştu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Eşini silahla yaralayan şahıs, kayınvalidesi tarafından öldürüldü İstanbul Kağıthane’de boşanma aşamasındaki eşini silahla yaralayan şahıs, çıkan arbede sırasında kayınvalidesi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Olayda ağır yaralanan kadın hastaneye kaldırıldı. Olay, dün saat 15.30 sıralarında Kağıthane Çeliktepe Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Rüzgar E. (33), boşanma aşamasındaki eşi Nurşin E.’nin (26) evine geldi. Taraflar arasında başlayan tartışma kısa sürede büyüdü. İddiaya göre Rüzgar E., yanındaki ruhsatsız tabancayla eşine ateş etti. Açılan ateş sonucu Nurşin E., boyun, yanak ve çene kısmından yaralandı. Silahlı saldırının ardından evde bulunan baldızı Betül E. (32) ile kayınvalidesi Delal A.’yı (58) de darbetmeye başlayan Rüzgar E. ile aile arasında arbede çıktı. Kavganın büyümesi üzerine mutfaktan aldığı bıçakla damadına müdahale eden Delal A., Rüzgar E.’yi göğsünden bıçakladı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Rüzgar E.’nin hayatını kaybettiği belirlendi. Ağır yaralanan Nurşin E. ise, yapılan ilk müdahalenin ardından Seyrantepe Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemelerde saldırıda kullanıldığı değerlendirilen ruhsatsız tabanca evde bulundu. Yapılan çalışmalarda Rüzgar E.’nin "tehdit", "hakaret" ve "mala zarar verme" suçlarından, Nurşin E.’nin ise "tehdit" ve "hakaret" suçlarından sabıka kaydı olduğu belirlendi. "2-3 yıldır sürekli tehdit altındaydı" Bir mahalle sakini, Nurşin E.’nin sürekli tehdit aldığını iddia ederek, "Saat 15.50 civarlarıydı, bir kurşun sesi duydum. Kurşun sesi duyunca zaten Nurşinlerden gelebileceğini tahmin ettim. Çünkü 2-3 yıldır sürekli tehdit altındaydı. Hatta çocuğunu Nurşin’in yanına yeni getirmişlerdi, babası kaçırmıştı çocuğu. Bir dakika sonra falan kurşun sesleri daha fazla olmaya başladı. En son Delal Hanım’ı camda çığlık atarken duydum. ’Yardım edin, ne olursunuz polisi arayın’ diye bağırıyordu, kafasından kan akıyordu. Akabinde komşular falan yardımcı olmaya çalıştı ama kapıdan çıkan olmadı. Daha sonra benim annem aşağı indiler, Nurşin, annesi ve Betül aşağı indiler. Ona tampon yaptılar, üçü de kanlar içindeydi" dedi. "Delal abla dünyanın en güzel, melek kalpli insanlarından birisi" Delal A.’nın dünyanın en güzel kalpli insanı olduğunu ifade eden mahalle sakini, "Delal abla dünyanın en güzel, melek kalpli insanlarından birisi. O çocuğu yokluk içinde baktı büyüttü. O karıncayı incitebilecek bir anne değil ama onu bu duruma getirdi. Nurşin’in bildiğim kadarıyla şu an durumu iyiymiş. Hamdiye abla da sanırım nezarette. Biz onun adını Hamdiye diye biliyoruz" diye konuştu.
Kütahya Tavşanlı’da geleceğin meslekleri görücüye çıktı Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde, öğrencilerin kariyer planlamalarına rehberlik etmek ve meslekleri yakından tanımalarını sağlamak amacıyla düzenlenen "Mesleki Tanıtım Fuarı", Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen görkemli bir törenle açıldı. Tavşanlı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen ve 6-7-8 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan fuarın açılış törenine; Tavşanlı Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, ilçe protokolü, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Kaymakam Ömer Faruk Özdemir ve beraberindeki heyet, fuar alanında kurulan stantları ziyaret etti. Okulların teknik ve sanatsal branşlarda hazırladığı projeleri yakından inceleyen protokol üyeleri, öğrencilerin el emeği çalışmalarını ve uygulamalı gösterilerini ilgiyle takip etti. Eğitmenlerden yürütülen projelerin teknik detayları hakkında bilgi alan Kaymakam Özdemir, öğrencileri başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti. Üç gün boyunca sürecek olan fuarda, mesleki ve teknik eğitimin iş gücü piyasasındaki kritik rolüne dikkat çekiliyor. Farklı sektörlere ait uygulamalı atölye çalışmalarının ve teknik tanıtımların yer aldığı etkinlikte, özellikle ortaokul ve lise öğrencilerinin yeteneklerine uygun doğru meslek tercihi yapmaları hedefleniyor. Tavşanlı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, eğitimin her kademesinde öğrencilerin donanımını artırmak adına bu tür organizasyonların kararlılıkla devam edeceği vurgulanırken, fuarın 8 Mayıs akşamına kadar tüm vatandaşların ziyaretine açık kalacağı bildirildi.