GENEL - 30 Nisan 2012 Pazartesi 14:10

BEHÇET CANTÜRK DOSYASI ANKARA`YA GÖNDERİLDİ

A
A
A
BEHÇET CANTÜRK DOSYASI ANKARA`YA GÖNDERİLDİ

Tutuklu Özel Harekat Polisi Ayhan Çarkın`ın ifadesiyle yeniden gündeme gelen, 1994 yılında TEM otoyolu Sapanca Kurtköy otoparkında şoförü Recep Kuzucu ile birlikte öldürülen işadamı Behçet Cantürk cinayeti dosyası Ankara Cumhuriyet Savcılığının istemi üzerine Ankara`ya gönderildi.
Sapanca`daki soruşturma, 2008 yılında Cantürk`ün kızı Gezal Cantürk`ün Ergenekon soruşturması kapsamında Behçet Cantürk`ün öldürülmesiyle ilgili bazı iddiaların gündeme gelmesi üzerine Sapanca Cumhuriyet Savcılığına suç duyusunda bulunmasıyla başlamıştı.
Dönemin Sapanca Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa İsaoğlu, Cantürk`ün kızının verdiği dilekçeyi 15 Ocak 1994 tarihinden bu yana açık olan Behcet Cantürk cinayeti soruşturması kapsamında işleme aldı. Bu kapsamda davanın görüldüğü İstanbul 13`üncü Ağır Ceza Mahkemesi`ne yazı gönderen Savcılık, Başbakanlık Teftiş Kurulu eski Başkanı Kutlu Savaş`ın dava dosyasında olan ifadeleriyle ilgili belgelerin ve Ergenekon soruşturması kapsamında Cantürk cinayetiyle ilgili diğer belge ve dokümanlarında gönderilmesini
istedi.
Savcılığa gelen davayla ilgili belgeler bir süre önce Eski Özel Harekat Polisi Ayhan Çarkın`ın ifadeleriyle başlatılan soruşturmada Ergenekon davasının üçüncü iddianamesinde yer alan ve eski Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin`e ait kayıt deşifresinde, Cantürk cinayetine ışık tutacak ifadeler yer almıştı.
Söz konusu kayıtta Şahin, Ergenekon`dan tutuklu Fatma Cengiz`e gönderdiği mesajında, "B.C`yle akrabadır ve bana da bu adamı öldürdün diye ceza verdiler. Yazıklar olsun ve H.A` nın E`nin ABD`nin has adamıdır" yazıyor.
Savcılık mesajdaki bu `B.C.` kısaltmasının Behçet Cantürk olduğunu tespit etmişti.
Sapanca Cumhuriyet Savcısı Fatih Camgöz, faili meçhul cinayetlerle ilgili Ankara`da süren soruşturma nedeniyle dosyayı CMK 250 ile Özel Yetkili Ankara Savcılığına gönderdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da binlerce kişi 19 Mayıs coşkusuyla koştu Spor İstanbul’un ilgi gören etkinliklerinden biri olan İstanbul’u Koşuyorum’un Asya etabı, bugün Üsküdar’da koşuldu. Binlerce kişinin katıldığı yarış, bu yıl ’19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Koşusu’ adı altında organize edildi. Bayram için tasarlanan kırmızı-beyaz tişörtlerini giyen koşucular, güneşli bir İstanbul gününde 19 Mayıs coşkusuyla yarıştı. İstanbul’u Koşuyorum Asya etabının startını Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, İBB Başkan Danışmanı Yiğit Oğuz Duman, Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur ile İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk verdi. Üsküdar sahili boyunca devam eden ve İstanbul’un eşsiz manzarasının eşlik ettiği parkurdaki yarış 5K ve 10K olmak üzere iki kategoride düzenlendi. Şehrin sembol noktalarındaki etaplarıyla yol yarışlarına katılan koşucu sayısını artırabilmeyi hedefleyen İstanbul’u Koşuyorum yarışlarının Asya etabına yaklaşık 3 bin 800 kişi katıldı. Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur da koştu 681 kişinin koştuğu 5K kategorisinin startı saat 08.00’de verildi. 5K erkeklerde Hacı Sebahattin Çavga 16.12’lik derecesiyle ipi göğüslemeyi başardı. Seyed Ehsan Saadati 16:59’lık derecesiyle ikinci, Mehmet Demir 17.18’lik derecesiyle üçüncü oldu. Kadınlar kategorisinde ise birinciliği 20:44’lük derecesiyle Mariia Kalpakova elde etti. 21.24’lük derecesiyle Gülnaz Ayar ikinci, 23:44 ile Ece Upçin Yüce üçüncü oldu. Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur da 5K kategorisinde koştu. 10K’da şampiyonlar Emektar ve Kaya ’İstanbul’u Koşuyorum’ Asya etabı 10K kategorisi yarışına 3 bin 49 kişi katıldı. 09.15’te startı verilen yarışta erkekler kategorisi büyük bir çekişmeye sahne oldu. Yarışı 30.30 derecesiyle bitiren Murat Emektar ipi göğüslemeyi başardı. Emektar’ı 30:47’lik derecesiyle Aykut Taşdemir, 30.55 ile Ömer Faruk Uğurlu takip etti. Kadınlarda ise zafere ulaşan 34.27’lik derecesiyle Özlem Kaya oldu. Kürsüye çıkan diğer isimler 37.27 ile Dilan Atak, 38.53 ile Özge Çolak oldu. 10K koşusunda birincilere 10, ikincilere 8, üçüncülere 6, dördüncülere 5, beşincilere 4’er bin TL para ödülü verildi. 13 farklı yaş grubuna kupa ve madalya verildi 10K kategorisinde 13 farklı yaş grubunda mücadele edildi. Yaş gruplarında ilk 3’e giren koşuculara kupa ve madalya takdim edildi. Ayrıca yarışı tamamlayan tüm katılımcılara İstanbul’u Koşuyorum hatıra madalyası verildi. Avrupa Etabı 6 Ekim’de Yenikapı’da ’İstanbul’u Koşuyorum’ Asya etabında kategorilerinde ilk 3’e giren koşuculara sponsorlar tarafından hediyeleri verildi. 19 Mayıs kutlamalarıyla bir şölen havasında geçen Asya etabının ardından, İstanbul’u Koşuyorum yarışlarının Avrupa etabı 6 Ekim’de Yenikapı’da düzenlenecek.
İstanbul Türkiye’nin ’yıldız’ isimleri ödüllerini aldı Türkiye’nin ’yıldız’ isimleri Nigella Klass ödülleri töreninde buluştu. Uluslararası alanda da sektörüne değer katmış isimlerin 50 farklı kategoride ödüllendirildiği törene iş, sanat ve sosyal yaşam dünyasının 500 seçkin ismi katıldı. Gecenin onur konuğu olan dünyaca ünlü sanatçı Dany Brillant ‘Yılın Uluslararası Ses Sanatçısı’ ödülünü kazandığı gecede Türkiye’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Ece Sükan’ın sunduğu, Klass Magazin’in bu sene 3. kez gerçekleştirdiği ödül töreninde Kerem Alışık ‘Yılın Tiyatro Sanatçısı’, Müjde Uzman ‘Yılın Kadın Oyuncusu’, Barış Falay ‘Yılın Erkek Oyuncusu’, Murat Karahan ise ‘Yılın Ses Sanatçısı’, Pınar Eliçe “Yılın Türk Sanat Müziği Sanatçısı” seçildi. Ses, ışık ve sahneyi Ritim Türkiye, fotoğraf ve canlı yayın organizasyonunu ise Bülent Şimşek üstlendi. Yusuf Özer ve ekibinin perküsyon şovu eşliğinde doyasıya eğlenirken, ödül alan isimler de yakın dostlarıyla başarılarını kutladı. Törende, Benan Kurtuluş, Haydar Çolakoğlu, Saffet Çerçi, Yaşar Aşçıoğlu, Yüksel Mermer, Ziya Yılmaz, Emel Yıldırım, Murat Aygen, Sinan Öncel, Ulviye Gasımova, Süleyman-Ahu Orakçıoğlu, Zeynep Karahan Uslu, Murat Ergin, Ahmet Selçuk İlkan, Akif Üstündağ, Hilal Suerdem, Sevim Aydın, Aslıhan Karalar, Ece Sükan, Altay, İsmail-Esra Özkan, Yalçın Şahin, Fatih-Nazan Eke, Erbakan Malkoç, Melec-Umut Çakmak, Özge Özder, Sinan Güleryüz, Almila Özerman, Dany Brillant, Barış Falay, Müjde Uzman, Bekir Aksoy, Cihan Nacar, Doğuş Çabakcor, Raşit Bağzıbağlı, Ebru Akel, Pınar Eliçe, Ebru Destan, Ece Gürsel, Galip Ölmez, Güven Güleşçe, Pınar Kerimoğlu, Seda İnan,Tanyeli, Türkan Şerbetçi, Belgin Aksoy, Ali Onaran, Banu Zorlu, Eylem Şenkal, Kadriye Olgar, Kubat, Zahide Yetiş, Ege, Nuri Develi, Simin Bıçakcıoğlu, Berna Öztürk, Bilge Öztürk-Daren Gerede, Ebru Kain, Safiye Soyman, Yeliz Yeşilmen, Kerim Güzeliş, Recai Çakır, Nihan Akın, Öner Evez, Murat Tavman, Suadiye gibi isimler dikkat çekti.
Kayseri Kayserili anneler en güzel yaprağı sarmak için yarıştı KUMSmall AVM tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yaprak Sarma Yaırşması’nda Kayserili anneler, en lezzetli yaprağı sarmak için hünerlerini sergiledi. Türkiye ve Avrupa’nın en büyük karma AVM’si KUMSmall AVM’de Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmanın sunuculuğunu ünlü isim Şoray Uzun yaptı. Uzun’un eğlenceli sunumu; AVM’ye gelen misafirlere keyifli anlar yaşattı. Yarışma hakkında bilgiler veren KUMSmall AVM Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya, "Tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyoruz. Kumsmall Alışveriş Merkezi’nde bu yıl üçüncüsünü düzenliyoruz Yaprak Sarma Yarışması’nın. İnşallah AVM’de bulunanlara renkli dakikalar yaşatacak. Alışveriş merkezimiz sadece ticari anlamda faaliyet göstermiyor, Kayseri’nin kültür, sanat, eğlence hayatına katkıda bulunmaya devam ediyor. Kayseri ve bölgede mobilyamızı tüm dünyaya toptan satmak için yapılmış olan bu AVM, artık fuarlar, etkinlikler AVM’si. Günü, zamanı geldiğinde bunları uygulamaya devam ediyoruz. Katılımcılara teşekkür ediyoruz, 500’den fazla müracaat oldu. Yaklaşık 180 tanesi, seçilerek finale geldi. İnşallah içlerinden en lezzetli, sunumu en güzel olanı jüri üyeleri seçecekler ve hediyelerini takdim edeceğiz" dedi. 500 katılımcının olduğu yarışmada finale seçilen 180 yaprak sarması, jüri önüne çıktı. Dereceye girenlere özel ödüller verilirken, yarışmaya katılan tüm annelere de çeşitli hediyeler verildi.