ÇEVRE - 14 Mayıs 2024 Salı 16:08

Başkan Sandıkçı: “Ekonomiye katkı sağlıyoruz”

A
A
A
Başkan Sandıkçı: “Ekonomiye katkı sağlıyoruz”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, geri dönüştürülebilir atıkları ekonomiye kazandırdıklarını söyledi.


Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçeye kazandırdıkları sıfır atık projeleriyle doğayı koruduklarını ve ülke ekonomisine katkıda bulunduklarını belirtti. Canik’te kurulumlarını gerçekleştirdikleri Mobil Atık Getirme Merkezleri ile geri dönüştürülebilir atıkları ayrı bir şekilde topladıklarını ifade eden Başkan Sandıkçı, ilçede sıfır atık bilincini yaygın hale getirdiklerini açıkladı. Geri dönüştürülebilir atıkları yeniden ekonomiye kazandırdıklarını anlatan Sandıkçı, “İlçemizde sıfır atık kültürünü yaygın hale getiriyoruz” dedi.



Farkındalık oluşturuluyor


İlçeye kazandırdıkları Mobil Atık Getirme Merkezleri ile ekonomiye katkı sağlamanın yanı sıra sıfır atık konusunda toplumsal farkındalık da oluşturduklarına dikkat çeken Sandıkçı, “Canik’imizde hayata geçirdiğimiz projelerle, sıfır atık anlayışını yaşamın bir parçası haline getiriyoruz. Mobil Atık Getirme Merkezlerimizle geri dönüştürülebilir atıkları ayrı bir şekilde topluyoruz. Kazanımlarını sağladığımız geri dönüştürülebilir atıklarla ekonomiye katkı sağlıyoruz. Vatandaşlarımızın geri dönüşüm sürecine aktif olarak katılımlarını sağlayarak toplumumuzda, doğa ve çevre bilincinin yer edinmesinde önemli bir rol üstleniyoruz” diye konuştu.



Her atık için ayrı bölme


Canik Belediyesi tarafından ilçede kurulan Mobil Atık Getirme Merkezlerinde kâğıt, plastik, metal, cam, elektronik, bitkisel atık yağ ve atık pil olmak üzere toplam 7 ayrı bölme bulunuyor. Toplanan geri dönüştürülebilir atıklar ise lisanslı firmalara teslim ediliyor.



Başkan Sandıkçı: “Ekonomiye katkı sağlıyoruz”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir