GÜNDEM - 26 Eylül 2025 Cuma 14:29

Canik Belediyesi’nden YKS ve LGS şampiyonlarına ödül

A
A
A
Canik Belediyesi’nden YKS ve LGS şampiyonlarına ödül

Samsun’un Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, bu yıl da YKS ve LGS’de dereceye giren tüm öğrencileri ödüllerle buluşturduklarını belirtti.


Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, geleneği sürdürdüklerini ve bu yıl da ilçede YKS ve LGS’de dereceye giren öğrencilerin tamamını ödüllerle buluşturduklarını ifade etti. Eğitime yönelik destekleri kesintisiz bir şekilde sürdürdüklerini, öğrencilerin hazırladıkları projelere destek verirken aynı zamanda onların başarılarını ödüllerle taçlandırmaya devam ettiklerini kaydeden Başkan İbrahim Sandıkçı, "Bu yıl da ilçemizde YKS ve LGS’de dereceye giren öğrencilerimizin tamamını ödüllerle buluşturduk" dedi.



"Üretecek bir nesil için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz"


Ödüllerine kavuşan öğrencilerin ve ailelerin büyük sevincine sahne olan ödül töreninde gerçekleştirdiği konuşmada eğitime yönelik destekleri aralıksız bir şekilde sürdürdüklerini vurgulayan Başkan İbrahim Sandıkçı, "Eğitim alanında Türkiye’de örnek olan projelere imza atıyor, başarılarıyla bizlerin gurur vesilesi olan kıymetli gençlerimizi ödüllerle buluşturmaya devam ediyoruz. Eğitime yönelik çalışmalarımızın bir parçası olan YKS ve LGS başarı ödüllerimiz çerçevesinde, bu yıl da ilçemizde YKS ve LGS’de dereceye giren öğrencilerimizin tamamını ödüllerle buluşturduk. Maziden aldığı ilhamla atiyi şekillendirecek olan gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi, bilgileri, yetenekleri ve erdemleriyle ülkemiz ve tüm insanlık için değer üretecek bir nesil için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz " şeklinde konuştu.



"Eğitime destek"


YKS, LGS ve KPSS sınav ücret destekleri, üniversite öğrencilerine burs desteği ve eğitime yönelik daha birçok örnek projeyle eğitim hayatı boyunca öğrencilerin yanında olmaya devam ettiklerini dile getiren Başkan İbrahim Sandıkçı, "Eğitim alanına yönelik çalışmalarımıza hassasiyetle devam ediyor, eğitime yönelik örnek projeleri hayata geçirmeyi sürdürüyoruz. Üniversite öğrencilerimize burs desteğimiz, ilçemizde ilkokul birinci sınıfa başlayan öğrencilerimizin tamamına sağladığımız çanta ve kırtasiye seti desteğimiz ile YKS, KPSS ve LGS başvuru ücret desteklerimizle öğrencilerimizin ve ailelerimizin eğitim harcamalarına destek oluyoruz. Gençlerimizi yapay zekâ, robotik kodlama, yazılım ve siber güvenlik alanlarında uygulamalı eğitimlerle buluştururken, ayrıca onların hazırladığı TEKNOFEST ve TÜBİTAK projelerine destek sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.



Ödüllere kavuştular


Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ödül törenine ayrıca Canik Kaymakamı Şeref Aydın, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, Canik İlçe Müftüsü Bayram Karar, şube müdürleri, öğretmenler ve aileler de katıldı. Törende, Canik’te 2025 YKS’de ilk 500’e giren öğrencilere dizüstü bilgisayar, 5000’e giren öğrencilere cep telefonu, 50000’e giren öğrencilere tablet, 2025 LGS’de yüzde 1’lik dilime giren öğrencilere tablet ve gram altın, yüzde 5’lik dilime giren öğrencilere tablet, yüzde 10’luk dilime giren öğrencilere akıllı saat ödülleri takdim edildi.



Canik Belediyesi’nden YKS ve LGS şampiyonlarına ödül

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Ateş savaşçılarının zorlu yarışları başladı Orman Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türkiye Ormancılık Yarışmaları (TOY), Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde Ula Gölet mevkiinde gerçekleştirilen etaplarla tüm heyecanıyla devam ediyor. Ormancılık alanında görev yapan personelin mesleki bilgi, beceri ve fiziki yeterliliklerini geliştirmeyi amaçlayan yarışmalar, Bölge Müdürlüğüne bağlı şube müdürlüklerinin koordinasyonunda hazırlanan özel parkurlarda yapılıyor. Zorlu etaplarda yarışan ekipler; koşu, oryantiring, atış, istikbal ağacı belirleme, mesaha ve orman yangınlarıyla mücadele gibi kritik alanlarda yeteneklerini sergiliyor. Toplam 12 Orman İşletme Müdürlüğünün katılım sağladığı organizasyonda ekipler, hem dayanıklılık, hem de teknik bilgi gerektiren parkurlarda en iyi dereceyi elde edebilmek için kıyasıya mücadele ediyor. Yarışmalar boyunca ekiplerin performansı, alanında uzman jüri üyeleri tarafından titizlikle değerlendiriliyor. Doğaya hâkimiyet, hızlı karar alma ve ekip koordinasyonu gibi unsurların ön plana çıktığı yarışmalar, aynı zamanda kurum içi dayanışmayı güçlendirmesi açısından da önem taşıyor. Katılımcılar, gerçek saha şartlarını aratmayan parkurlarda hem bilgi hem de pratik becerilerini test etme fırsatı buluyor. Yarışmalar sonunda dereceye giren ekipler, Denizli’de düzenlenecek bölgeler arası finallere katılmaya hak kazanacak. Final etabında başarılı olan ekipler ise Türkiye genelinde düzenlenecek büyük organizasyonda mücadele edecek. Türkiye Ormancılık Yarışmaları, ormancılık teşkilatının sahadaki etkinliğini artırmanın yanı sıra, orman yangınlarıyla mücadele başta olmak üzere kritik görevlerde görev alan personelin hazırlık seviyesini üst düzeye çıkarmayı hedefliyor.
Tokat Tokat’ta ehliyet sınavında yapay zekalı "joker aday" operasyonu: 14 tutuklama Tokat’ta ehliyet sınavına yönelik düzenlenen "joker aday" operasyonunda 14 şüpheli tutuklandı. Edinilen bilgilere göre Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbar üzerine harekete geçti. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmada; yazılı ehliyet sınavını geçemeyen bazı kişilerin kimlik kartlarını "kayıp" gerekçesiyle yeniledikleri, bu süreçte gerçek kimlik sahibinin yüzü ile "joker adayın" yüzünü yapay zeka kullanarak ortak fotoğraf haline getirerek nüfus müdürlüğü yetkililerini kandırdıkları ve bu yöntemle yerlerine başkalarını sınava soktukları tespit edildi. 4 yıllık sınav evrakları incelendi Tokat merkezli yürütülen soruşturma kapsamında Tokat ili Niksar ilçesi ve Şanlıurfa’da da bağlantılar belirlendi. Son 4 yıla ait sınav evraklarının incelenmesi sonucu Tokat ve Şanlıurfa’da 12 joker aday, 5 de organizatör olduğu belirlendi. 14 şüpheli tutuklandı Ekipler tarafından eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 17 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Tokat Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerden 14’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken; 2 şüpheli adli kontrol, 1 şüpheli de ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.