KÜLTÜR SANAT - 23 Mayıs 2024 Perşembe 16:14

Havza’da ürün tanıtım fuarına yoğun ilgi

A
A
A
Havza’da ürün tanıtım fuarına yoğun ilgi

Samsun’un Havza ilçesinde düzenlenen ürün tanıtım fuarı, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.


Atatürk ve silah arkadaşlarının Havza’ya gelişinin 105. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen 25 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Termal Turizm Festivali etkinlikleri kapsamında Havza Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Havza İlk Kıvılcım Kadın Üretim Kooperatifi ürün tanıtım fuarı vatandaşların ilgi odağı oldu. Festival kutlamaları kapsamında Kevser Parkı’nda ürün tanıtım fuarı düzenlendi.


Havza OSB’de üretim yapan firmaların ürettikleri ürünler ile kooperatifi üyesi kadınların üretimi olan el ürünlerinin sergilendiği fuarda ayrıca Havza Muzaffer Tahmaz Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından merkezde eğitim gören özel öğrenciler tarafından üretilen ürünlerinde sergilendiği bir stant açıldı. Stantları çok sayıda vatandaş ziyaret etti. Ürün Tanıtım Fuarı’nı ziyaret eden Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, Havza’da üretimi yapılan ürünlerin sergilendiği fuara katılanlara teşekkür etti.


İlçenin OSB ile doğru orantılı büyüme eğilimine girdiğini belirten Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise “Havza OSB’de üretilen ürün çeşitliliği arttıkça Havza’da istihdam artacak. Bir hayal olarak başlanan Havza OSB artık firmaları ile ihracat yapan ve ekonomiye destek vermekte. İnşallah kısa süre içerisinde doğalgaz arzının sağlanması ile Havza OSB daha da büyüyecek. Öte yandan üreten kadınlarımızın desteklenmesi içinde her zaman elimizden geleni yaptık yapmaya devam edeceğiz. Temennimiz bu fuarın önümüzdeki yıllarda önce ulusal boyutta daha sonra ise uluslararası hale gelmesi” dedi.


Kaymakam Ayvat ve Belediye Başkanı İkiz, stantları gezerek firma yetkililerinden ürünler hakkında bilgiler aldı.



Havza’da ürün tanıtım fuarına yoğun ilgi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne Emniyet Müdürü Karaburun, vatandaşların bayramını kutladı Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, vatandaşlarla ve yollarda olan sürücülerin Kurban Bayramı’nı kutlayarak, kuralları uyulması konusunda uyarılarda bulundu. Tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de Kurban Bayramı dolayısıyla sabah erken saatlerinde kılınan namazın ardından vatandaşlar bayramlaştı. Neredeyse her gün sahada vatandaşlarla bir araya gelen İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun Kurban Bayramı’nda da sürücülerin bayramını kutlayarak şeker ve kolonya ikram etti. Ayrıca Karaburun, sürücülerin trafik kuralarına uyması konusunda da uyarılarda bulunarak, kurallara uyulmasının önemine değindi. Emniyet Müdürü Karaburun, Kurban Bayramı dolayısıyla diğer uygulama noktalarına da giderek hem görev başındaki polislerin hem de sürücülerin bayramını kutladı. Kent genelinde denetimlerini sürdüren ekipler, vatandaşların bayramını tebrik edip kolonya ve şeker ikram etmeye gün boyu devam edeceği belirtildi. Emniyet kemeri takan ve hız kurallarına uyan sürücülere teşekkür eden Karaburun, güvenli trafik akışının sağlanması için uyarılarda bulundu. Karaburun, Edirne’de trafik güvenliği ve asayişin sağlanması için emniyet personelinin tam kadro sahada olduğunu söyledi. Gümrük kapıları, otoyollar ve kent merkezinde tedbirlerin alındığını belirten Karaburun, vatandaşların bayramını kutladı. Huzurlu bir bayram geçirildiğini belirten Karaburun, "Bizler görevimizin başındayız. Gurbetçilerimiz Edirne’mizden rahat bir şekilde gelip geçebilirler, vatandaşlarımız huzurlu bir şekilde bayramlarını kutlayabilir. Türk polisi her yerde olduğu gibi Edirne’de görevinin başında, 24 saat halkın hizmetinde. Bu noktada tüm mesai arkadaşlarıma gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Trafik konusuna bir kez daha dikkat çekmek istiyorum. Hız kuralları ve emniyet kemeri takılmasına uyalım. Yorgun yola çıkmayalım. Huzurlu bir şekilde bayramı geçirelim" dedi.