KÜLTÜR SANAT - 09 Eylül 2023 Cumartesi 15:54

Karadeniz’in tek antika pazarı Samsun’da

A
A
A
Karadeniz’in tek antika pazarı Samsun’da

SAMSUN (İHA) – Samsun’un Atakum ilçesinde geçmişle kültürel bağ kurabilmek, antika ile uğraşan kişilerin kazanç elde etmelerini sağlamak amacıyla kurulan Karadeniz’in ilk antika pazarı açıldı. Antikaya ilgili vatandaşlar pazara yoğun ilgi gösterdi.


Atakum Yenimahalle Mahallesi’nde Mimar Gökhan Öker Kapalı Semt Pazarı içerisinde kurulan pazarda Osmanlı ve Cumhuriyet döneminden kalan birçok eser satışa sunuluyor. Eski paralar, tarihi gramofonlar, taş plaklar, pikap çalarlar, eski gaz lambaları, at arabası, kanı tekerlekleri , eski gümüş saatler ve takılar gibi birçok antika eşyanın bulunduğu antika pazarı ilgi görüyor.



"Birçok antika eşya mevcut"


Karadeniz’de kurulan tek antika pazarının Samsun’da olduğunu söyleyen antikacı Gökhan Güner, “Burası yeni başlayan bir oluşum. Türkiye’nin her tarafında bu pazarlar vardır. Şu an Karadeniz’de bu pazar tek Samsun’da var. İnşallah ileri zamanlarda daha da gelişecek. Kullanılmış eşyalar, antika değeri taşıyan eşyalar satıyoruz. Satıcıyla alıcıyı buluşturuyoruz. Elimizden geldiğince güzel bir oluşum yapmaya çalışıyoruz. Taş plaklar, gramofonlar, pikap çalarlar, eski gaz lambaları, at arabası, kağnı tekerlekleri gibi birçok ürünler mevcut. Vatandaşlar ailelerinin eşyalarına sahip çıkamadıklarını söyleyip burada aynı eşyaları görünce mutlu olduklarını söylüyorlar” dedi.



"Zamanla daha güzel etkinlikler yapacağımıza inanıyoruz"


Antika Kültür Sanat Derneği Başkanı Eyüp Selçuk Yazıcı ise “Burada genelde sanatsal ve otantik ürünler sergileniyor. Geçmişle bir kültürel bağ kurabilmek adına böyle bir sergi açıldı. Her hafta bu pazarımız açılacak. Bu pazarımızın özelliği Karadeniz’de tek olması. Zamanla gelişeceğine inanıyorum. Zamanla daha güzel etkinlikler yapacağımıza inanıyoruz. Değişik ürünlerle her hafta cumartesi günü buradayız. Pazara ilgi zamanla artacak” diye konuştu.



"Cumhuriyetin ilk yıllarından, Osmanlının ilk yıllarına kadar olan birçok eser var"


Kültür ve antika severlerle birlik olmak için tezgah açtıklarını söyleyen bir antika satıcısı da şunları söyledi:


“Samsun’da böyle bir antika pazarı açıldığı için memnun ve mutluyum. Henüz istediğim seviyede değil ancak zaman içerisinde inşallah o seviyelere gelecektir. Ankara’da ay pazarı dediğimiz her ayın ilk Pazar günü ayrancı pazarı var ve oraya da gidiyorum. Bu işe gönül verdim. Burada kültür ve antika severlerle birlik olmak için tezgah açıyoruz. Cumhuriyetin ilk yıllarından, Osmanlının ilk yıllarına kadar olan birçok eser var” şeklinde konuştu.



Karadeniz’in tek antika pazarı Samsun’da

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Galatasaray Futbol Direktörü Yardımcısı Ayhan Akman görevinden ayrıldı Galatasaray’da Futbol Direktörü Yardımcısı olarak görev yapan Ayhan Akman, görevinden ayrıldığını duyurdu. Galatasaray Futbol Direktörü Yardımcısı Ayhan Akman, sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yaparak, görevinden ayrıldığını açıkladı. Sarı-kırmızılı formayla yaşadığı başarılara değinen Akman, şu ifadeleri kullandı: "Değerli Galatasaraylılar. Herkese sağlıklı, mutlu seneler diliyorum. 11 yıl boyunca Galatasaray formasını gururla taşıdım. Şanlı Galatasaray’ı en güzel şekilde temsil etmek için mücadele ettim. Şampiyonluklar yaşadım, kupalar kazandım, kaptanlık yaptım. Muhteşem sevinçler tattım, harika anılar biriktirdim. Tarifi imkansız duygularla Kadıköy’de kaldırdığımız efsanevi 2011-2012 şampiyonluk kupasıyla birlikte, Galatasaray forması üzerimde iken kaptan olarak futbolu bıraktım. Ancak bu bir son olmadı benim için, bu camianın bir ferdi olarak Galatasaray’a hizmet etmeye devam ettim. Antrenörlük ve profesyonel idarecilik görevlerinde bulundum, kulübümüz için daima en iyisini yapmaya çalıştım. Üyesi olma şansına eriştiğim Galatasaray’ımızda 4’ü futbolcu olarak toplam 7 şampiyonluk kazandık, hep birlikte. Yeni bir şampiyonluğun daha yolda olduğuna, 2025-2026 sezonu sonunda da zirvede olacağımıza yürekten inanıyorum. Bugün itibarıyla 3,5 yıldır yürütmekte olduğum futbol direktörü yardımcısı görevinden ayrılıyorum. Kulübümüze ligde ve Avrupa’daki hedeflerimiz yolunda sonsuz başarılar diliyorum. Bu akşam kaybettiğimiz Gökmen Abimize de Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve camiamıza sabırlar diliyorum."