ASAYİŞ - 10 Eylül 2024 Salı 12:32

Samsun’da su çıkarmak için kuyu kazan 2 kişi toprak altında kaldı

A
A
A

Samsun’da su çıkarmak için kuyu kazan 2 kişi toprak altında kalırken, kurtarma çalışması başlatıldı.

Olay, Samsun’un Bafra ilçesinin kırsal mahalle olan Evrenuşağı Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mustafa Sabri Bayraktar ve Mustafa Aydın bahçede kulkanmak amacıyla su çıkarmak için kuyu açmaya başladılar. Bu sırada toprak çökmesi sonucu Mustafa Sabri Bayrak ve Mustafa Aydın toprak altında kaldılar. Olay, 112 Acil Çağrı Merkezine haber verildi. Olay yerine Jandarma, itfaiye, AFAD ve UMKE ekipleri ile ambulans sevk edildi. Toprak altında kalan 2 kişiyi çıkarma çalışması devam ediyor.

Ahmet Şükrü Uluçay

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kilis Suriyeliler Türkiye’ye teşekkürle veda ediyor Esad rejiminin sona ermesinin ardından Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’nda Suriyeli sığınmacıların gönüllü geri dönüşleri sürüyor. Suriyeliler, Türkiye’ye duydukları minnettarlığı dile getirerek ülkelerine dönüyor. Suriye’de Esad rejiminin sona ermesiyle birlikte ülkelerine dönmek isteyen Suriyeli sığınmacılar, Kilis’teki Öncüpınar Gümrük Kapısı’nda gönüllü geri dönüş işlemlerini tamamlayarak ülkelerine geçiş yapmayı sürdürüyor. Göç İdaresi ve güvenlik birimlerinin koordinesinde yürütülen işlemler sırasında Suriyeliler, yıllardır kendilerine kapılarını açan Türkiye Cumhuriyeti’ne minnettarlıklarını dile getirdi. "Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkür ediyorum’’ Gaziantep’ten gelen Suriyeli Muhammed Hasan El Cesım, "8 yıldır Türkiye’deyim. Çok Türk arkadaşım oldu. Türkiye’nin her yeri güzeldi, çok rahat yaşadık. Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkür ediyorum, Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum" dedi. ‘’Hem devlet için hem vatan için herkesin dönmesi lazım’’ İstanbul’dan gelen Nurullah Hrıtanı ise Türkiye’de geçirdiği süreci şöyle anlattı: "Güzel geçti, hem gezdim hem çalıştım, tekstil işinde çalıştım. Türkiye’yi bırakmak istemedik ama sonuçta insanın kendi memleketi, kendi vatanı. Bugün gitmezsek yarın gideceğiz. Şu anda bizim ülkeye destek olmamız lazım. Biz dönmezsek ülkemiz düzelmez. Hem devlet için hem vatan için herkesin dönmesi lazım’’ ifadelerini kullandı. Suriye’de herkese ihtiyaç olduğunu belirten Hrıtanı ‘’Çünkü orada herkese ihtiyaç var, hele hele gençlere çok ihtiyaç var. Demem o ki bizim ülkemizin bize ihtiyacı var. Türkiye için ne söylesem azdır. Allah Türk milletinden razı olsun, Allah ne muradı varsa versin Türkiye’nin. Çünkü onlar bize destek oldu, kötü zamanda, iyi zamanda, her zaman Türkiye yanımızda oldu. Lazkiye şehrimizde yangın çıktı, Türkiye Cumhuriyeti yangını söndürmek için destek verdi. Allah razı olsun" şeklinde konuştu. ‘’Bütün Türklere sesleniyorum, Allah ayağınıza taş değdirmesin" Adana’dan gelen ve 2 yaşından beri Türkiye’de yaşayan 18 yaşındaki Tahir Hayro da, "Türkiye’de birçok yeri gezdim, hemen hemen her yere gittim. Burada yaşadıklarımı hiç unutamam. Çok güzel hatıralar var burada. Bütün Türklere sesleniyorum, Allah ayağınıza taş değdirmesin" diye konuştu.
Şanlıurfa Türkiye’nin en lezzetli karpuzlarından biri Şanlıurfa’da yetişiyor Farklı tadı ve aromasıyla Şanlıurfa’nın Yaylak kırsal Mahallesinde yetişen karpuz, Türkiye’nin en lezzetli karpuzları arasında yer alıyor. Fırat Nehrinin serin suyuyla sulanan karpuzun tadı adeta meyveli bir dondurmayı andırıyor. Yaylak kırsal Mahallesinde yetişen ve tadını yetiştirildiği 1toprağın özelliği ve Fırat Nehrinin serin sularından alan Yaylak Karpuzunun hasadı başladı. Farklı tadı ve aromasıyla ön plana çıkan Yaylak Karpuzunu diğer karpuzlardan ayıran en büyük özellik ise içerisinin kan kırmızısı olması ve yenildiğinde ağızlarda erimesi olarak gösteriliyor. Diğer karpuzlar gibi sert olmayan karpuz, içerisinde yüksek oranda su barındırıyor. Dağlarda eriyen kar karpuza tat veriyor Karpuzun tadını bereketli topraklar ile dağlardan eriyen karlardan aldığını söyleyen Ziraat Mühendisi Tahsin Durmaz," Lezzetinin farklı olmasının sebeplerinden biri bereketli topraklarda yetişiyor olması, bir diğeri ise dağdan eriyen kar sularıyla sulanıyor olmasıdır. Bu karpuzu diğer karpuzlardan ayıran en büyük özellik diğer karpuzları yerken ağzımızda elma, turp gibi bir sertlik oluşurken Yaylak Karpuzunu yerken ağızlarda eriyerek dondurma tadında bir aroma oluşuyor" dedi. Dondurma ve kola yerine karpuz Yıllardır Yaylak bölgesinde karpuz yetiştiren çiftçi Hasan Kurtaran ise, vatandaşları dondurma ve kola yerine Yaylak Karpuzu tüketmeye davet etti. Yaylak Karpuzunun tadı dışında faydaları da olduğunu söyleyen Kurtaran," Dondurma ve kola yerine Yaylak Karpuzu yiyin ve doktora da gitmeyin. Bizim burada karpuz ortalama 13 kilo gelir. En ufağı 9 kilo ama 20 kiloya kadar da büyüyor. Yaylak Karpuzu marka bir karpuzdur. Bu bölgeye su gelmeden önce de burada susuz karpuz yetişiyordu. Yaşlılarımız susuz karpuzu iyi bilir. Burada halen susuz karpuz yetiştiren ihtiyarlar var. Susuz karpuz da 20 kiloya kadar büyüyordu. Aslında karpuz denince akla Adana ve Diyarbakır geliyor ama kimse yeteri kadar Yaylak Karpuzunu tanıtamadı. Aslında karpuz Yaylak’ındır" diye konuştu. Diğer bölgelere göre biraz daha geç mahsul veren Yaylak Karpuzu, Şanlıurfa ve çevresinde en çok tercih edilen karpuz olarak dikkat çekiyor.