EKONOMİ - 14 Kasım 2025 Cuma 17:07

Yılmaz: "Uluslararası tahkimde Türkiye’nin görünürlüğü güçleniyor"

A
A
A
Yılmaz: "Uluslararası tahkimde Türkiye’nin görünürlüğü güçleniyor"

Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, 19. ICC Türkiye Tahkim Günü’nün Türkiye’nin uluslararası tahkim alanındaki konumunu güçlendiren önemli bir platform olduğunu söyledi.


ICC Türkiye Milli Komitesi ve ICC Milletlerarası Tahkim Divanı tarafından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliğinde 14 Kasım 2025 tarihinde İstanbul’da düzenlenen "19. ICC Türkiye Tahkim Günü" etkinliğine, ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz ile Çarşamba TSO Meclis Üyesi Coşkun Bektürk de katıldı.


Ulusal ve uluslararası tahkim uygulamalarındaki güncel gelişmelerin ele alındığı organizasyonda, alanında yetkin uzmanlar, hukuk profesyonelleri ve iş dünyasının temsilcileri bir araya geldi. Etkinlik kapsamında tahkim süreçlerindeki yenilikler, uygulamadaki değişimler ve Türkiye’nin uluslararası tahkimdeki konumu değerlendirildi.


Çarşamba Ticaret Borsası’nın ICC üyeliği çerçevesinde, küresel iş dünyası ve uluslararası tahkim ağlarıyla olan bağlarını güçlendirmeyi önemsediklerini belirten Başkan Kazım Yılmaz, etkinliğin Türkiye’nin uluslararası tahkim alanındaki görünürlüğünü artırması açısından önemli olduğunu ifade etti.


19. ICC Türkiye Tahkim Günü ulusal ve uluslararası katılımcılar tarafından yoğun ilgi görürken, etkinlik sonunda oda ve borsa başkanları tarafından karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu ve iş birliği fırsatları değerlendirildi.



Yılmaz: "Uluslararası tahkimde Türkiye’nin görünürlüğü güçleniyor"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Aracın hurdaya döndüğü kazayı burnu bile kanamadan atlattı Antalya’da meydana gelen trafik kazasında araç sürücüsü kadın hurdaya dönen araçtan burnu bile kanamadan çıktı Kaza, saat 22.30 sıralarında Kepez ilçesi Ulus Mahallesi Gazi Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gazi Bulvarı üzerinde seyir halindeki Esra G.’nin kullandığı 07 CKC 146 plakalı otomobile plaka ve sürücüsü öğrenilemeyen başka bir araç yandan çarptı. Aracın sıkıştırması ile direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil sürücüsü genç kadın refüjde bulunan bariyerlere çarptı. Esra G.’nin kaza yapmasına neden olan plakası öğrenilemeyen otomobil ise hızla olay yerinden uzaklaştı. Hurdaya dönen araçtan yara almadan çıktı Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı ile olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekibin yanı sıra polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Verilen adrese gelen itfaiye ekipleri araç içerisinde her hangi bir sıkışma olmadığını belirleken, otomobil sürücüsü genç kadın kazayı burnu bile kanamadan atlattı. Sağlık ekipleri tedbir amacıyla Esra G.’nin sağlık durumunu kontrol ederken genç kadın durumunun iyi olduğunu ve hastaneye gitmek istemediğini belirtti. Kaza nedeniyle Gazi Bulvarı üzerinde uzun araç kuyrukları oluşurken, trafik kontrollü olarak sağlandı. Polis ekipleri kazaya sebep olarak olay yerinden kaçan otomobilin yakalanması için çalışma başlattı.