KÜLTÜR SANAT - 28 Nisan 2025 Pazartesi 10:27

Eyyübiye Millet Bahçesinde coşkulu gece

A
A
A
Eyyübiye Millet Bahçesinde coşkulu gece

Eyyübiye Belediyesi’nin daveti üzerine Şanlıurfa’ya gelen grup, Millet Bahçesinde unutulmaz bir konser verdi.


Eyyübiye Belediyesinin, kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde Eyyübiye Millet Bahçesinde gerçekleştirdiği sezonun ilk programı konser ile başladı. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün, AK Parti ilçe teşkilatı yöneticileri, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı program, Kadir Yeşil’in şiir sunumu ve belediye çalışmalarının anlatıldığı kısa film gösterimi ile başladı.


Programın açılış konuşmasını yapan Başkan Mehmet Kuş, katılımcıları selamladı. İlahilerin ve şarkıların kardeşliğin dili olduğunu ifade eden Kuş, "Cenabı Mevla’m öncelikle kardeşliğimizi uhuvvetli bir şekilde devam eylesin" dedi.


Gazze’de büyük bir katliam yaşanırken eğlence programı yapmayı uygun görmediklerini kaydeden Başkan Mehmet Kuş, okunan dualar ve ilahilerin kardeşliğin gelişmesine ve güçlenmesine vesile olmasını dileyerek "Gazze’deki kardeşlerimize buradan sabırlar diliyorum. Aslında duayı bekleyen Gazze’deki kardeşlerimiz değil. Bana göre, asıl duayı bekleyen bizleriz. Allah, Gazze’deki, Filistin’deki annelerin sabırlarının, imanlarının onda birini bana versin diyorum. Rabbim, onlara mücadelelerinde güç versin, kuvvet ve sabır versin inşallah" şeklinde konuştu.


Eyyübiye’de yaşayan herkesin her şeyin en iyisine layık olduğunu dile getiren Başkan Kuş, "2019’da aday olduğumda şunu iddia etmiştim, Eyyübiye’de yaşayan kardeşlerimiz, hizmetlerin en güzeline layıktır. Mübalağa etmeden şunu söylemiştim, Paris’te yaşayan vatandaştan daha çok layıklar. Eyyübiyeli kardeşlerimiz vefalıdır, hatır bilir. Eyyübiyeli kardeşlerimiz ateşin suya dönüştüğü yerde yaşıyor. Sabırla hastalıklardan kurtulan Hz. Eyyüb’ün topraklarında yaşıyor. Biz de bu değerlere ve sizlere layık olmak adına hizmetlerimizi, yatırımlarımızı peyderpey arttırmanın gayretinde olacağız, sizlere layık olmanın mücadelesini vereceğiz" ifadelerini kullandı.


Eyyübiye için memnuniyet duydum


AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün de Ramazan ayı boyunca gece gündüz çalışarak Eyyübiye Millet Bahçesini yeni sezona hazırlayan Başkan Kuş ve ekibini tebrik etti. Eyyübiye’ye yapılan yatırımlardan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu kaydeden Elgün, Gazze’deki çocukların da hatırlandığı böylesi manevi atmosferi yüksek bir program düzenledikleri için emeği geçenlere teşekkür etti.


Başkan Kuş Urfa Türküsü okudu


Konuşmaların ardından grup ile birlikte sahnede Urfa Türküsü okuyan Başkan Kuş, bu Türküyü önceki gün evine giderek akülü sandalye hediye edip, programa davet ettiği cam kemik hastası Hülya Çakır’a armağan etti. Programa akülü sandalyesi ile gelen Hülya Çakır da tüm çocuklara adına Başkan Kuş’a teşekkür etti.



Eyyübiye Millet Bahçesinde coşkulu gece

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir ’Dur’ ihtarına uymadı, 122 bin lira ceza yedi Nevşehir’de polisin ’dur’ ihtarına uymayan 15 yaşındaki motosiklet sürücüsü, önce motosiklet ile daha sonra da yaya kaçmaya çalıştı. Yakalanan sürücüye 122 bin lira para cezası kesildi. Güzel Yurt Mahallesi 80. Yıl Bulvarı üzerinde uygulama yapan trafik polisi ekiplerinin ’dur’ ihtarına uymayan 15 yaşındaki plakasız motosiklet sürücüsü İbrahim P., kaçmaya başladı. Polis ekiplerinin ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Sevk edilen ekiplerin de ’dur’ ihtarına uymayan sürücü, mahalle aralarına girerek izini kaybettirmeye çalıştı. Polis ekiplerinin kendilerini takip ettiğini fark eden sürücü tekrar kaçmaya başladı. Ürgüp Caddesi üzerinde ters şeritten kaçan ve kavşaklara ters şeritten giren çocuk sürücü kırmızı ışıklarda da durmadı. Polis ekipleri motosikletin gidiş istikametinde gerekli tedbirleri alarak motosiklet sürücüsünü durdurmaya çalıştı. Yaklaşık 15 dakika kadar polis ekiplerinden kaçan sürücü Cevher Dudayev Mahallesi Aksaray Caddesi üzerinde yakalanacağını anlayınca motosikleti yol kenarına bırakarak, motosiklette yolcu olarak bulunan 15 yaşındaki arkadaşı ile birlikte kaçmaya devam etti. Ekiplerin kovalamacası sonrasında yakalanan sürücü ve motosiklette yolcu olarak bulunan arkadaşı ekipler tarafından gözaltına alınarak çocuk şube ekiplerine teslim edildi. Yapılan sorgulamada çocuk sürücünün ehliyetinin olmadığı ve bu nedenle kaçtığı belirlendi. 15 yaşındaki sürücüye çeşitli maddelerden 122 bin lira ceza yazıldı. Motosiklet trafikten men edildi.
Kütahya Kütahya’da şehir içi toplu taşıma ücretlerine zam Kütahya’da şehir içi toplu taşımada uygulanacak yeni bilet ücretleri, Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmelerin ardından oy çokluğuyla kabul edilerek yürürlüğe girdi. Kütahya Belediye Meclisi’nin 3. Dönem 1. Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci başkanlığında gerçekleştirildi. Yeni yılın ilk meclis toplantısında gündem maddeleri tek tek ele alınırken, şehir içi ulaşımı doğrudan ilgilendiren ücret tarifesi görüşmeleri öne çıktı. Toplantının üçüncü gündem maddesinde, Kütahya Minibüsçüler, Servis Araçları ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanlığı tarafından sunulan fiyat artışı talebi müzakere edildi. Söz konusu talep, Belediye Meclisi’nin 3 Aralık 2025 tarihli ve 354 sayılı kararıyla Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilmişti. Eşel Mobil Sistemi kapsamında değerlendirilen talep doğrultusunda hazırlanan komisyon raporu, meclis üyelerinin onayına sunuldu. Yapılan oylama sonucunda yeni tarife oy çokluğuyla kabul edildi. Kabul edilen düzenlemeye göre, şehir içi toplu ulaşımda tam biniş ücreti 30 lira olarak belirlendi. İlkokul ve lise öğrencileri için indirimli kart ücreti 17 liraya, üniversite öğrencileri için biniş ücreti 24 liraya yükseltildi. Üniversite öğrencilerine yönelik ikamet kartı ücreti 22 lira olarak güncellenirken, üniversite hattı olarak bilinen 16 numaralı hatta biniş bedeli 12 lira oldu. Basın kartı kullanan yolcular için ücret 20 lira olarak belirlenirken, kredi kartı ile yapılan binişlerde ücret 30 lira, banka komisyonu ise 6 lira olarak uygulanacak. NFC ve QR kod ile yapılan temassız ödemelerde biniş ücreti 38 lira olarak belirlendi. Aktarma ücretinde ise herhangi bir değişikliğe gidilmedi ve bu bedel 10 lira olarak korunmaya devam edecek. Yeni ücretlerin, belediye tarafından belirlenecek tarihten itibaren uygulanacağı bildirildi.