GÜNDEM - 16 Haziran 2024 Pazar 16:53

Babalar Günü’nde şehit babasının buruk bayramı

A
A
A
Babalar Günü’nde şehit babasının buruk bayramı

2003 yılında askerlik tezkeresine 5 gün kala geçirdiği trafik kazasında şehit olan Siirtli Selçuk Erkoyuncu’nun babası, her sene olduğu gibi bugünde Babalar Günü’nü buruk geçiriyor.


Evlat acısına katlanmanın çok zor bir acı olduğunu dile getiren Fehim Erkoyuncu, tüm babaların Babalar Günü’nü ve bayramını kutladı. Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sabri Sidar, Babalar Gününde şehit babasını yalnız bırakmadı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın selamlarının iletildiği şehit babası ziyaretten memnun olduğunu dile getirdi.


Babalar Gününün her sene olduğu gibi bu yılda buruk geçtiğini ifade eden şehit babası Fehmi Erkoyuncu; ‘’Bugün Babalar Günü, bunun haricinde de bugün kurban bayramıdır. Bu kurban bayramı dolasıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ve il müdürümüz bizi yalnız bırakmadıkları için kendilerine çok teşekkür ederim. Onlar da benim evlatlarım gibidir. Büyük oğlumdu. 5 gün vardı tezkeresine şehit oldu. Yani diyecek bir şeyim yok. Gece gündüz aklımdan gitmiyor. Ne yapsam, ne etsem bir türlü unutamıyorum. Bütün şehit ailelerinde başsağlığı diliyorum. Bayramlarını ve Babalar Günlerini de kutluyorum. Keşke benim oğlum yanımda olsaydı da benim elimi öpmeseydi, ben onu öpecektim. Bu Babalar Gününde ben onu görseydim. Benim oğlum şehit oldu. Benim 2 tane daha evladım var. Ben bu devlete feda edebilirim. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Cumhurbaşkanımıza da zeval vermezsin. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin. Bu benim evladım şehit olmuş ama nice böyle evlatlarım var. Gerekirse ben de şehit olurum. Bu devlet için ben canımı da veririm. Evlatlarımı da feda ederim’’ şeklinde konuştu.


Devlet olarak her zaman şehit ailelerinin yanında olduklarını belirten Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sabri Sidar; "Bugün Kurban Bayramı ve Babalar Günü dolayısıyla şehit ailelerimizi ziyaret ediyoruz. Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş’ın selamlarını ilettik. Bizler her zaman şehit ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bizim gayemiz yanlarında olduğumuzu ailelerimize hissettirmektir’’ diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Aracın hurdaya döndüğü kazayı burnu bile kanamadan atlattı Antalya’da meydana gelen trafik kazasında araç sürücüsü kadın hurdaya dönen araçtan burnu bile kanamadan çıktı Kaza, saat 22.30 sıralarında Kepez ilçesi Ulus Mahallesi Gazi Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gazi Bulvarı üzerinde seyir halindeki Esra G.’nin kullandığı 07 CKC 146 plakalı otomobile plaka ve sürücüsü öğrenilemeyen başka bir araç yandan çarptı. Aracın sıkıştırması ile direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil sürücüsü genç kadın refüjde bulunan bariyerlere çarptı. Esra G.’nin kaza yapmasına neden olan plakası öğrenilemeyen otomobil ise hızla olay yerinden uzaklaştı. Hurdaya dönen araçtan yara almadan çıktı Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı ile olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekibin yanı sıra polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Verilen adrese gelen itfaiye ekipleri araç içerisinde her hangi bir sıkışma olmadığını belirleken, otomobil sürücüsü genç kadın kazayı burnu bile kanamadan atlattı. Sağlık ekipleri tedbir amacıyla Esra G.’nin sağlık durumunu kontrol ederken genç kadın durumunun iyi olduğunu ve hastaneye gitmek istemediğini belirtti. Kaza nedeniyle Gazi Bulvarı üzerinde uzun araç kuyrukları oluşurken, trafik kontrollü olarak sağlandı. Polis ekipleri kazaya sebep olarak olay yerinden kaçan otomobilin yakalanması için çalışma başlattı.