ASAYİŞ - 12 Nisan 2025 Cumartesi 08:57

Cizre’de asılsız intihar ihbarı ekipleri harekete geçirdi

A
A
A
Cizre’de asılsız intihar ihbarı ekipleri harekete geçirdi

Şırnak’ın Cizre İlçesinde bir şahsın intihar edeceği yönündeki ihbar, polis, sağlık ve itfaiye ekiplerini harekete geçirdi. Yapılan kontrollerde ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı.


Olay, Şah Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre apartman damına çıkıp tekbir getiren M.B isimli vatandaşı gören mahalli intihar edeceğini düşünüp durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar etti. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.


Olay yerine gelen ekipler yaptığı kontrollerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. İhbarın asılsız çıkması üzerine ekipler olay yerinden ayrıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da yılbaşı öncesi geniş çaplı uygulama: Kaçak ve sahte alkole geçit yok Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde, il genelinde yılbaşı öncesi huzur ve güven ortamının korunması amacıyla kapsamlı bir asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamaya Asayiş, Narkotik Suçlarla Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme ile İlçe Emniyet Müdürlüklerine bağlı ekipler katıldı. Çok sayıda noktada eş zamanlı olarak sabit yol ve hareketli yol denetimleri yapılırken, alkollü ve alkolsüz umuma açık işyerleri de detaylı şekilde kontrol edildi. Denetimlerin özellikle yılbaşı öncesi artış gösteren kaçak ve sahte alkol satışının tespiti ve önlenmesi amacıyla yoğunlaştırıldığı belirtildi. Halk sağlığını ciddi şekilde tehdit eden kaçak ve sahte alkolle mücadele kapsamında işyerlerinde ruhsat, bandrol ve ürün içerikleri titizlikle incelendi. Gerçekleştirilen uygulamalarda ayrıca aranan şahısların yakalanması, uyuşturucu madde kullanımının ve ticaretinin önlenmesi, suç ve suç unsurlarının tespiti hedeflendi. Bu kapsamda bin 620 şahıs ile bin 200 araç sorgulandı. Emniyet yetkilileri, vatandaşların yılbaşını huzur ve güven içinde geçirebilmesi için denetimlerin artarak süreceğini vurgularken, özellikle kaçak ve sahte alkol konusunda vatandaşların dikkatli olmaları ve şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmeleri çağrısında bulundu.