YEREL HABERLER - 25 Şubat 2012 Cumartesi 15:30

SİVAS`TA `İNSANLIK DRAMI HOCALI KATLİAMI` KONFERANSI

A
A
A
SİVAS`TA `İNSANLIK DRAMI HOCALI KATLİAMI` KONFERANSI

Sivas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk’ün konuşmacı olarak katıldığı, ’Son Ermeni Vahşeti: Hocalı Katliamı’ konulu bir konferans düzenledi.
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa; Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, Sivas Ülkü Ocakları Başkanı Cengizhan Uludağ ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından programda İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşı okundu. Daha sonra da Kur’an-ı Kerim okunarak Hocalı Katliamı’nda hayatını kaybeden Azeri Türk vatandaşları için dua edildi.
Prof. Dr. Ayhan Öztürk, dünya siyasetinin bugün Osmanlı Devleti’nin hüküm sürdüğü alanlarda yapıldığını ve Hocalı beldesinin Türk nüfusunun yoğun olduğu bir bölge olduğunu belirterek, Ekim 1991 yılından itibaren Ermeni ve Rus birliklerinin Hocalı’da yüzlerce sivil ve silahsız Azeri Türk vatandaşını acımasız bir şekilde katlettiğini kaydetti. Hocalı’da gerçekleşen katliamda Rus birliklerinin Ermenilere destek olduğunun kanıtlandığını söyleyen Öztürk, Rusların ise bu durumu inkar ettiğini belirterek
katliamda 613 kişinin hayatını kaybettiğini anlattı. Öztürk, planlı ve programlı gerçekleştirilen katliamda, 1990 yılı başlarından itibaren 186 bin Azeri Türk’ün Ermenistan’dan Azerbaycan’a zorla göç ettirildiğini söyledi. Hocalı Katliamı’nda hayatını kaybedenlerin Türk olmaları sebebiyle katledildiklerini söyleyen Atilla Kaya, Hocalı kasabasının top ateşlerine tutulduğunu, insanların öldürüldüğünü, kaçmaya çalışanların ise Ermenilerin kurmuş olduğu tuzağa düşürüldüğünü, kadın, çocuk, yaşlı demeden hepsinin
orada katledildiklerini kaydetti.
Salondakiler, slayt gösterisinin ardından sona eren konferansı ellerinde Türk ve Azeri bayraklarıyla izledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Anasınıfı öğrencilerinden annelerine anlamlı sürpriz Aydın’ın Sultanhisar ilçesine bağlı Atça Mahallesi’nde bulunan Atça Ali Sönmez Anaokulu öğrencileri, Anneler Günü’nde, biriktirdikleri harçlıkları ile annelerine özel gün hazırlayan minik yürekler, annelerine sürpriz yaptı. Atça Ali Sönmez Anaokulu öğrencileri Anasınıfı Öğretmenleri Yeliz Çeker Ökten ile annelerine Anneler Günü sürprizi hazırladı. Atça Ali Sönmez Anaokulu Anasınıfı Öğretmeni Yeliz Çeker Ökten, öğrenci velilerinden Nida Akyol ve kafe işletmecisi Hacer Kocakaya Korkut öncülüğünde düzenlenen sürpriz etkinlikte anaokulu çocukları, harçlıkları ve kumbaralarında biriktirdikleri paralarla annelerine kahvaltı ikramında bulundu. Sabah erken saatlerde bir araya gelen veliler ve öğrenciler kahvaltının ardından farklı etkinliklerle öğleye kadar gönüllerince eğlenerek Anneler Günü’nü kutladı. Annelerinin günlerini kutlayan ve gül vererek annelerini öpen çocuklarla birlikte anneler de çok mutlu oldu. Birlikte hatıra fotoğrafı çektiren anneler ve çocukları tüm annelerin de günlerini kutlamayı ihmal etmedi. Çocuklarına teşekkür ettiler Öğrenci velilerinden Nida Akyol ve Tuğba Aslan, çocuklarının bu anlamlı kutlama etkinliğinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, “Çocuklarımız ve sınıf öğretmenimiz bizlere çok güzel bir anneler günü sürprizi hazırlamışlar. Çok mutlu olduk. Tüm annelerimizin de günleri kutlu olsun” dediler. Kahvaltı ve etkinlik programını hazırlayan işletmeci Hacer Kocakaya Korkut da tüm annelerin günlerini kutlayarak, “Ali Sönmez Anaokulu öğrenci velilerimizi ve çocuklarımızı bu anlamlı günde ağırlayarak hep birlikte günlerini kutladık” dedi. Kafede düzenlenen etkinliğe Atça Ali Sönmez Anaokulu Anasınıfı Öğretmeni Yeliz Çeker Ökten, anaokulu sınıfının öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.
Kars Mimar Sadıkoğlu: “Koruma Kurulu’na en çok Kars’ın ihtiyacı var” Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün kapatılmasına tepkiler sürüyor. Mimar Şebnem Sadıkoğlu, 81 il içerisinde her sokağının tarih koktuğu Kars’ın diğer illerden daha çok koruma kuruluna ihtiyacının olduğunu belirtti. Merkezi Kars olmak üzere Ardahan ve Iğdır’a 2011 yılından beri hizmet veren Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü kapandı. Çoğu Baltık mimarisi eserlerden oluşan tarihi yapıların aslına uygun hale getirilmesi için Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından hazırlanan, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Fonu (IPA) ile finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca uygulanan ’Rekabetçi Sektörler Operasyonel Programı’ kapsamında desteklenen proje bile Kars’ın önemini ortaya çıkartırken, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün kapanmasına tepkiler yağıyor. 81 il içerisinde her sokağın tarih koktuğu Kars’ın diğer illerden daha çok koruma kuruluna ihtiyacının olduğunu ifade eden Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi saha mimarı Şebnem Sadıkoğlu, “En çok da Kars’ın Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğüne ihtiyacı var. Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğünün kapanarak Erzurum’a bağlanması Kars’ın gerek tarihi doku açısından gerekse turistik açıdan büyük bir çöküşe uğraması demektir” dedi. Sadıkoğlu, “Kars tarihi dokusu ile tanıtılarak tüm dünyada revaç gören şehirlerimizden birisidir. Bu yükselişi devam ettirmek adına böyle bir karardan vazgeçilmesi gerekmektedir. En çok da her sokağının tarih koktuğu bu şehrin koruma kuruluna ihtiyacı vardır. Tüm yetkililerin biran önce bu duruma el atarak, şehrimizi korumamız gerekmektedir” diye konuştu.
Konya Beyşehir Gölü’nde kaçak su ürünleri avcılığına geçit yok Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü’nde süren su ürünleri avlanma yasağına rağmen, yasaklara uymayarak kaçak olarak balık ve sülük avcılığı ile satışını yapanlar hakkında cezai işlem uygulandı. Beyşehir Gölü’nde üreme dönemi olması dolayısıyla 15 Mart’tan itibaren uygulanmaya başlanan tatlı su balığı avı yasağı devam ediyor. Yasak dönemde Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin kaçak avcılığın önüne geçilmesine yönelik denetimleri yoğunlaştı. Su ürünleri kontrol görevlilerinin yürüttüğü denetimlere Beyşehir İlçe Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı unsurları da destek verdi. Beyşehir Gölü’nü koruma ve kontrol faaliyetleri kapsamında göl etrafındaki tüm karaya çıkış noktaları, sazlık alanlar, balık ve sülük avlak sahaları kontrol edildi. Ekiplerce yürütülen çalışmalar sırasında göl içerisine kaçak balık avlamak amacıyla serildiği tespit edilen çok sayıda balıkçı ağı ele geçirildi. Ağlar toplanarak kıyıya çıkarılırken, avda kullanılan filika, ağ ve diğer av malzemelerine el konuldu. Yasak dönemde balık ve sülük avcılığının yanı sıra satışını yaptığı tespit edilen kişiler hakkında yasal işlem başlatılarak cezai müeyyide uygulandı. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yürütülen denetim faaliyetlerine yönelik yapılan açıklamada, 15 Haziran 2024 tarihinde sona erecek olan av yasağı süresince denetim ve kontrollerin haftanın 7 günü karadan, havadan ve teknelerle göl içerisinden aralıksız olarak devam edeceği vurgulanarak, “Doğal kaynaklarımız sonsuz değildir. Gölümüzdeki balıkların sağlıklı bir üreme dönemi geçirmesi, nesillerinin korunması ve balık stoklarımızın azalmaması için vatandaşlarımızın konu hakkında duyarlı olmalarını istirham ediyoruz” denildi.
İzmir 14. Emiralem çilek festivali renkli görüntülere sahne oldu 14. Emiralem Çilek Festivali, ilk gününde on binleri Menemen’de buluşturdu. Sabah saatlerinde açılan çilek ve yöresel ürün stantlarına vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, festivalin açılış korteji de renkli görüntülere sahne oldu. Menemenliler Simge Sağın konseriyle de festivalin tadını çıkardı. Konser öncesi vatandaşlara seslenen Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “İzmir’in çilek üssü olan Emiralem’imizde mis kokulu bir festivale imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Menemen’de 14. Emiralem Çilek Festivali, renkli görüntülerle başladı. Yüzlerce standın yer aldığı, çocuklar için aktivite alanı bulunan festivalde katılımcılar da ziyaretçiler de Emiralem çileğinin lezzetiyle bir araya geldi. Çilek ve çilek temalı birçok ürünün yer aldığı festivalin açılış korteji de göz doldurdu. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ın ev sahipliği yaptığı festival açılışına İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ve Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz katıldı. Açılış ile birlikte düzenlenen kortej yürüyüşü, bando ve animasyon ekibiyle renklendirildi. “Üreticimizi asla yalnız bırakmayacağız” Festivalin açılışında konuşan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Emiralem çileği başta olmak üzere Menemen’in tarımsal ürünlerini İzmir’den Ege’ye, yurt içinden yurt dışına kadar her noktaya taşımak için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. Sözlerini sürdüren başkan Pehlivan, “Emiralem, İzmir’deki toplam çilek üretiminin yaklaşık olarak yüzde 65’ini karşılıyor. Eşsiz lezzeti ve mis gibi kokusuyla, muadillerinin arasında hemen fark edilen çileğimiz başta olmak üzere ıspanağımızdan zeytin ve incirimize kadar tüm tarımsal ürünlerimizi, geliştirerek üretmek bizim için çok önemli. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, Türkiye’nin gerçek sahibi ve efendisi, gerçek üretici olan köylüdür. Dolayısıyla biz de çiftçimizi ve paralelinde hayvancımızı asla ama asla yalnız bırakmayacağız. İlk üç yılımızda buğday eleme makinesi alımından TMO açılışına, zeytinyağı fabrikamızın icradan kurtarılmasından fide dağıtımına ve festivallerimize kadar her alanda üreticimizin yanında olduk. Önümüzdeki beş yılda da tarım projelerimiz, ilçe tarımını çok daha ileri götürecek nitelikte” ifadelerine yer verdi. “Tarım, gelecekte de hayat damarlarımızdan olacaktır” Festivalde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Ülkemizin her karışını sanayi ve hizmet yatırımlarıyla kalkındırırken toprağın bereketini artırmak için de devrim niteliğindeki birçok adım attık ve atmaya devam ediyoruz. Gıda noktasında bir problem yaşamadıysak, doğru tarım politikalarımızın neticesindedir. İzmir nasıl ki tarımda Türkiye’nin önemli merkezlerinden biriyse, Menemen de şehrimiz için ayrı öneme sahiptir. Bir marka haline gelen Emiralem çileği de rengiyle kokusuyla fark oluşturuyorsa, bunu sağlayan en önemli faktörlerden biri de üreticimizin emeğidir” şeklinde konuştu. Öte yandan programda konuşan İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu ve AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar da Emiralem çileğinin desteklenmesi çağrısında bulundu. Sahnede ‘Aşkın olayım’ rüzgarı 14. Emiralem Çilek Festivali’ne ise Simge konseri damga vurdu. Festival kapsamında sahne alan sevilen şarkıcı Simge Sağın, şarkılarını Menemenliler ve Emiralemliler için söyledi. Başında çilek tacıyla sahneye çıkan Simge, yoğun istek üzerine ‘Aşkın olayım’ şarkını birkaç kez söylerken, gece boyunca söylediği şarkılara, konser alanını dolduran vatandaşlar da eşlik etti.