SPOR - 14 Mayıs 2024 Salı 19:07

Bülent Uygun’dan sitem!

A
A
A
Bülent Uygun’dan sitem!

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, sitem dolu açıklamalarda bulundu. Uygun, "Türk futboluna, Türk gençlerinin geleceğine, takımların kaderlerine bu kadar etki eden bir süreç yaşamadık. Artık yaşamak da istemiyoruz" dedi.


Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, bugün gerçekleştirilen antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. Uygun, ligdeki yarışın artık sonuna gelindiğini belirterek, "Ligde kalma müsabakalarının bu kadar son haftaya girdiğini görmemiştim. Çok hatalar oldu. Herkes hatalar yaptı. Kimi yönetimsen anlamda, kimi teknik direktör anlamında, kimi futbolcu hata yaptı. Kaderin birçok şekilde etkilendiği ve insanların bu kadar birbirini kırdığı bir sezonu yaşamamışızdır. Baktığımız zaman düşecek takımın şu olduğunu söyleyemezsiniz. Hakkı en çok yenen takım kim oldu diye sorarsan İstanbulspor bunun acısını çok çekti. Bu hafta da onlarla biz maç yapacağız" diye konuştu.



"Değişmesi gerekenler değişmedi"


Değişik bir sezon yaşadıklarını kaydeden Uygun, "Birçok penaltı dediğimiz pozisyonda penaltı olmadı, faul dediğimiz faul olmadı, aut dediğimiz korner oldu. Böyle bir lig yaşadık. Değişmesi gerekenler değişmedi. Sistemler değişmedi ve yapılması gereken hiçbir proje hayata geçmedi. Yıllardan beri proje söylüyorum. Benim derdim gençlerin, Türk sporunda daha etkin olmaları ve iyi bir yerlere gelmeleri. Hakemler de içinde çok kez proje söyledim. Türk futboluna, Türk gençlerinin geleceğine, takımların kaderlerine bu kadar etki eden bir süreç yaşamadık. Artık yaşamak da istemiyoruz" şeklinde konuştu.



“Lig seneye daha zor geçecek”


Türk futbolunun birçok sorununun olduğunu dile getiren Uygun, "Yapması gereken yapmıyor, o zaman da insanlar soruyor, düşünüyor, söylüyor. Söylemenin de bir şey değiştirdiğine inanmıyor. Böyle bir hayat gidiyor. O yüzden de neleri söylemek lazım diye bazen düşünüyorum. Bir şeylerin iyi olması ve ülkem için üretmeye çalıştığımızda insanlar sürecin kendi takımları lehine olması için mücadele ediyor. Biz de hakkaniyetli, adil, adaletli, Türk sporunun ve gençlerinin daha iyi olabilmesi adına elimizden geldiği kadar söylemlerle desteklemeye çalışıyoruz. İnşallah bu lig hayırlısıyla, günahıyla, sevabıyla 2 hafta sonra bitiyor. Herkese hayırlı uğurlu olsun. Düşenler bir an önce geri çıksın, şampiyon kim oluyorsa tebrik ediyoruz. Bununla beraber tekrar lige gelen Göztepe ve Eyüpspor’u tebrik ediyoruz. Onlara da hayırlı uğurlu olsun. Seneye ligin gelecek çok daha zor geçeceği aşikâr" diye konuştu.



“20 futbolcumuzun sözleşmesi bitti”


Takımın gelecek sezon planlamasının devam ettiğini belirten Uygun, sözlerini şöyle tamamladı:


"Takımımızdaki 27 futbolcunun sadece 7’sinin sözleşmesi devam ediyor. 20 futbolcumuzun sözleşmesinin bittiği bir ortamdayız. Bununla beraber yepyeni bir planlamaya transfer komitesi başkanı olarak Gökhan Karagöl ve scout ekibi çalışıyor. Yeni sezonda hayal ettiklerimizi başaracak bir kadroyu inşallah hep beraber kurarız."


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Saatlerce çektiği karlı dağların doğası mest etti: Görüntüler Alpler ve Himalayalar’ı aratmadı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan doğasever Ahmet Güldal’ın, kışın hiç bitmediği Cennet ve Cehennem Vadisi’nde yaptığı 1 buçuk saatlik çekimi hızlandırarak 38 saniyeye getirmesiyle ortaya çıkardığı görüntüler, adeta Alpler ve Himalaya Dağları’nı aratmazken, görenleri kendine hayran bıraktı. Hakkâri ve Yüksekova arasındaki Uluduruk Dağları’nda yer alan buzul dağları olan Cennet ve Cehennem Vadisi yaşadığı iki mevsimle yaklaşık 20 bin yıllık buzulları barındırıyor. Hakkari’nin ve ilçelerinin en güzel yerlerini gezerek tanıtımını yapan doğasever Güldal, bu hafta ise rotayı Cennet ve Cehennem Vadisi’ne çevirdi. Haziran ayına sayılı günler kala hala Cennet ve Cehennem Vadisi’nde 4 metrelik kar kütleleri görenleri şaşırtırken doğasever Güldal, sabit kurduğu telefonuyla bölgenin zorlu karlı dağlarını, sis ve bulutlarının görsel şölenini, yaptığı 1 buçuk saatlik çekimine kaydetti. Hızlandırılarak 38 saniyeye indirilen görüntüler adeta Alpler ve Himalaya Dağları’nı aratmazken, görenleri ise mest etti. "Cennet ve Cehennem Vadisi’ndeki görüntüler kesinlikle Alpler’i aratmıyor", diyen doğasever Ahmet Güldal, “Bu hafta rotamız buzullar, yani Cennet ve Cehennem Vadisi oldu. Orada yürüyüş yaptık ve hava şartlarının çok zor olduğunu biliyorduk. Orada gerçekten muazzam bir atmosfer ile karşılaştık. Hemen hemen doğanın tüm renkleri orada mevcut ve o görsel şölen inanılmaz diyebilirim. Bölgede telefonumu sabit bırakarak ve orada tüm anı saatler içerinde çektim ve saniyelere indirdim ama inanılmaz bir doğa atmosferi çıktı. Alpler’i asla aratmayacak şekilde. Biz de o anlara şahit olduk ve yaşadık. İnan bu güzellikleri başka bir yerde yaşamazsınız. Düşün hala metrelerce kar yığınları duruyor. Başka ülkeye gidip bunu görmeye gerek yok, gelip Hakkâri’de yaşayın” dedi.