ASAYİŞ - 14 Şubat 2026 Cumartesi 13:58

Dini istismar eden terör yapılanmasına eş zamanlı baskın: 4 tutuklama

A
A
A
Dini istismar eden terör yapılanmasına eş zamanlı baskın: 4 tutuklama

Sivas merkezli olarak İstanbul’da düzenlenen eş zamanlı terör operasyonunda dini istismar eden terör örgütleriyle bağlantılı 4 şüpheli yakalanarak tutuklandı.


Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince dini istismar eden terör örgütlerinin eylem ve faaliyetlerinin tespit ve deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında operasyon düzenlendi. 11 Şubat 2026 tarihinde Sivas merkezli olarak Sivas ve İstanbul illerinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 4 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Sivas E Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi. Sivas Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise ülkenin huzur ve güvenliği açısından terör örgütleriyle mücadelenin kararlı ve aralıksız şekilde sürdürüleceği vurgulandı.



Dini istismar eden terör yapılanmasına eş zamanlı baskın: 4 tutuklama

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum ERKON Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, "Güç birliği yaparak sorunları aşarız" Erzurum Konfederasyonu (ERKON) Genel Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, "Erzurum ile ilgili yapacağımız her şeyde, atacağımız her adımda Erzurum’un değerlerini birinci sırada tutacağız. Erzurum’a rağmen bir şey yapmayız" dedi. ERKON Genel Başkanı Murat Şahsuvaroğlu ve beraberindeki Yönetim Kurulu, bir süredir Erzurum’da kurumlarla yaptıkları ziyaret ve değerlendirmelerim ardından basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya ERKON Genel Başkanı Murat Şahsuvaroğlu ile birlikte yardımcıları Halil Karapınar ve Güngör Orbak ile yönetim kurulu üyeleri Mehdi Kaya, İbrahim Sayan, İlker Yasin Çağrı, Mustafa Kıyıcı, Memduh Karakaya, Ali Sezer ve Öner Kalkan katıldı.Erzurum ile ilgili kurulan federasyon ve vakıfların güçlü birliği yapması için yola çıktıklarını ifade eden Şahsuvaroğlu, "Burada bir takım önceliklerimiz var. Bunun başında ERKON’a yakışan bir yer sağlayacağız. Yeriniz yoksa bir şey yapamazsınız. Bunla birlikte özellikle Erzurum’da girişimcilerimizi daha güçlü kırmak için bir girişim grubu kurma düşüncemiz var. Böylece şehre gelecek yatırımları daha sürdürülebilir ve muhatap bulacak hale getirmeyi hedefliyoruz. Erzurum’un tanıtımı bizim için değerli. Erzurum’da ve İstanbul’da bunu en iyi şekilde yapmak istiyoruz. 2028 yılında TEKNOFEST’in Erzurum’da düzenlenmesi için girişim başlatlattık. Erzurum’un alt yapısı ve imkanları buna müsait." dedi. "Güç birliği yapmak zorundayız" Erzurum’un önünde çözüm bekleyen meselelerin olduğunu hatırlatan ERKON Genel Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, "Söylemez Barajı, Karadeniz bağlantılı tüneller, hızlı tren, teşvik paketlerinin devamlılığın olması ve benzeri konuları Erzurum ekonomisine, sosyal hayatına ve istihdamına önemli katkıları yapacağında herkes mutabık. O zaman el birliği ve güç birliği ile bunlara hayata geçirmek lazım. Erzurum’un sanayileşmesi ve göçün yavaşlaması için mutlaka güven ortamını tesis etmeliyiz. Erzurum’da kapsamlı bir gastronomi veya tanıtım festivali olmalı. Geçmişte bunun örnekleri yaşandı ve devamı gelmedi. İş insanlarımızın bir araya geldiği, ortak yatırım projeleri üreten bir yapı kurabiliriz. Böylece Erzurum’da sanayileşmenin önünü açacak önemli bir adım atılmış olur" diye konuştu.
Antalya Trendyol Süper Lig: Alanyaspor: 2 - Konyaspor: 1 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 22. haftasında Alanyaspor, sahasında karşılaştığı Konyaspor’u 2-1’lik skorla mağlup etti. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 50. dakikada sağ kanattan Ruan’ın ceza sahası içine açtığı ortaya arka direkte gelişine vuran Hagi’nin vuruşu az farkla direğin üstünden auta çıktı. 68. dakikada sol kanattan Guilherme’nin sol kanattan ceza sahası içine açtığı ortada top karambolde kaldı. Topu önünde bulan Olaigbe’nin sert şutunu savunma son anda uzaklaştırdı. 80. dakikada ceza sahası içinde yere düşürülen Ruan için hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Hadergjonaj kalecinin sağından topu ağlara gönderdi. 2-0 83. dakikada ceza sahası dışından kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Bardhi’nin çektiği şut üst kale direğine çarpıp ağlara gitti. 2-1 Stat: Alanya Oba Hakemler: Ali Yılmaz, Osman Gökhan Bilir, Murat Şener Alanyaspor: Victor, Fatih Aksoy, Aliti, Ümit Akdağ, Hadergjonaj, Makouta, Janvier,( Enes Keskin dk. 84) Ruan, Hagi, (Efecan Karaca dk.66) Hwang,( Meschack dk. 84) Güven Yalçın (Mounie dk.73) Yedekler: Ertuğrul Taşkıran, Batuhan Yavuz, İzzet Çelik, Baran Moğultay, İbrahim Kaya, Viana Teknik Direktör: Joao Pereira Konyaspor: Bahadır Güngördü, Nagalo, Adil Demirbağ, Guilherme, Andzouana, Melih İbrahimoğlu,( Svendsen dk. 81) Berkan Kutlu, (Jin- Ho dk.64) Olaigbe,( Gonçalves dk. 90) Deniz Türüç, (Bardhi dk. 64) Muleka, Kramer Yedekler: Deniz Ertaş, Yasir Subaşı, Jevtovic, Bazoer, Arif Boşluk, Bjorlo Teknik Direktör: İlhan Palut Goller: Ruan (dk. 37), Hadergjonaj (dk. 80 pen.) (Alanyaspor) Bardhi (dk.83) (Konyaspor) Sarı kartlar: Janvier, Aliti (Alanyaspor) Melih İbrahimoğlu, Adil Demirbağ, Kramer, Andzouana (Konyaspor)