- 12 Aralık 2022 Pazartesi 13:52

Tokat’ta 6 ikizden sonra 4 ikiz Mehmetçik aynı birlikte

A
A
A
Tokat’ta 6 ikizden sonra 4 ikiz Mehmetçik aynı birlikte

Tokat jandarma komutanlığında geçtiğimiz dönem 6 ikiz kardeşten sonra 4 ikiz asker vatani görevini yapıyor.

Tokat jandarma komutanlığında geçtiğimiz dönem 6 ikiz kardeşten sonra 4 ikiz asker vatani görevini yapıyor.


Tokat İl Jandarma Komutanlığında 3’ü tek yumurta ikizi olmak üzere 4 ikiz Mehmetçik görenleri şaşırtıyor. Mersin, Ağrı, Hatay, Şanlıurfa ilerinden Mehmet ve Ali Ceylan, Fırat ve Ferhat Aktaş, Mert Işık ve Efe Işık ile Furkan ve Enes Han isimli ikiz kardeşler askerlik görevlerini Tokat İl Jandarma Komutanlığında yapıyor. Birlikte okula giden ikizler vatani görev yerlerinde de bir birlerinden ayrılmadı. Yüz benzerliğinin yanı sıra hareket ve davranışlarıyla da birbirinin aynı olan ikizleri komutanlarının tanıyıp ayırt etmesi çok kolay olmuyor.



İkiz askerler Vali Hatipoğlu ile birlikte yemek yedi


İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen programda ikiz askerler Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ve İl Jandarma Komutanı Albay Bahri Bostancı ile birlikte yemek yedi. İl Jandarma Komutanlığı girişinde askerlerle tanışan Vali Hatipoğlu, bir süre askerlerle sohbet etti. Tek yumurta ikizlerinden Mehmet ve Ali Ceylan’ın aynı zamanda ikiz kız kardeşlerle evli olduğunu öğrenen Vali Hatipoğlu, askerlere vatani görevlerinde başarılar dileyerek, “Jandarmamız buradan güzel hatıralar biriktirerek ayrılacaktır. Bu anlamda askerlerimize vatani görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.


ikizlerinden Mehmet ve Ali Ceylan ise acemi ve usta birliğinde birlikte görev yapmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Ateş savaşçılarının zorlu yarışları başladı Orman Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türkiye Ormancılık Yarışmaları (TOY), Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde Ula Gölet mevkiinde gerçekleştirilen etaplarla tüm heyecanıyla devam ediyor. Ormancılık alanında görev yapan personelin mesleki bilgi, beceri ve fiziki yeterliliklerini geliştirmeyi amaçlayan yarışmalar, Bölge Müdürlüğüne bağlı şube müdürlüklerinin koordinasyonunda hazırlanan özel parkurlarda yapılıyor. Zorlu etaplarda yarışan ekipler; koşu, oryantiring, atış, istikbal ağacı belirleme, mesaha ve orman yangınlarıyla mücadele gibi kritik alanlarda yeteneklerini sergiliyor. Toplam 12 Orman İşletme Müdürlüğünün katılım sağladığı organizasyonda ekipler, hem dayanıklılık, hem de teknik bilgi gerektiren parkurlarda en iyi dereceyi elde edebilmek için kıyasıya mücadele ediyor. Yarışmalar boyunca ekiplerin performansı, alanında uzman jüri üyeleri tarafından titizlikle değerlendiriliyor. Doğaya hâkimiyet, hızlı karar alma ve ekip koordinasyonu gibi unsurların ön plana çıktığı yarışmalar, aynı zamanda kurum içi dayanışmayı güçlendirmesi açısından da önem taşıyor. Katılımcılar, gerçek saha şartlarını aratmayan parkurlarda hem bilgi hem de pratik becerilerini test etme fırsatı buluyor. Yarışmalar sonunda dereceye giren ekipler, Denizli’de düzenlenecek bölgeler arası finallere katılmaya hak kazanacak. Final etabında başarılı olan ekipler ise Türkiye genelinde düzenlenecek büyük organizasyonda mücadele edecek. Türkiye Ormancılık Yarışmaları, ormancılık teşkilatının sahadaki etkinliğini artırmanın yanı sıra, orman yangınlarıyla mücadele başta olmak üzere kritik görevlerde görev alan personelin hazırlık seviyesini üst düzeye çıkarmayı hedefliyor.
Tokat Tokat’ta ehliyet sınavında yapay zekalı "joker aday" operasyonu: 14 tutuklama Tokat’ta ehliyet sınavına yönelik düzenlenen "joker aday" operasyonunda 14 şüpheli tutuklandı. Edinilen bilgilere göre Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbar üzerine harekete geçti. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmada; yazılı ehliyet sınavını geçemeyen bazı kişilerin kimlik kartlarını "kayıp" gerekçesiyle yeniledikleri, bu süreçte gerçek kimlik sahibinin yüzü ile "joker adayın" yüzünü yapay zeka kullanarak ortak fotoğraf haline getirerek nüfus müdürlüğü yetkililerini kandırdıkları ve bu yöntemle yerlerine başkalarını sınava soktukları tespit edildi. 4 yıllık sınav evrakları incelendi Tokat merkezli yürütülen soruşturma kapsamında Tokat ili Niksar ilçesi ve Şanlıurfa’da da bağlantılar belirlendi. Son 4 yıla ait sınav evraklarının incelenmesi sonucu Tokat ve Şanlıurfa’da 12 joker aday, 5 de organizatör olduğu belirlendi. 14 şüpheli tutuklandı Ekipler tarafından eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 17 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Tokat Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerden 14’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken; 2 şüpheli adli kontrol, 1 şüpheli de ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.