ASAYİŞ - 13 Şubat 2026 Cuma 15:58

Tokat’ta 17 yaşındaki gencin katiline ağırlaştırılmış müebbet

A
A
A
Tokat’ta 17 yaşındaki gencin katiline ağırlaştırılmış müebbet

Tokat’ın Turhal ilçesinde 17 yaşındaki Berkay Melikoğlu’nun bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin davada zanlı A. M. Ö., çocuğa karşı işlenmiş cinayet suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.


Turhal ilçesi Mareşal Feyzi Çakmak Mahallesi’nde 3 Mart 2025 tarihinde çıkan tartışmada bıçaklanarak ağır yaralanan Berkay Melikoğlu’nun, kaldırıldığı Turhal Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetmesine ilişkin açılan davanın dördüncü duruşması Zile Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Berkay Melikoğlu’nun ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan A.M.Ö., Türk Ceza Kanunu’nun 82’nci maddesi çerçevesinde "Çocuğa karşı işlenmiş cinayet" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.


Mahkeme sonrası açıklama yapan Berkay Melikoğlu’nun ablası Işıl Melkoğlu; "Şu an ne hissettiğimi tam olarak bilmiyorum. İstediğimiz sonuç oldu. Ama içim yine de rahat değil çünkü kardeşim geri gelmedi. Onun şu anda bir etkisi oldu. Bu davanın diğer davalarda örnek olmasını istiyorum. Bu tarz olaylar çok fazla arttı. Çocuklarımızı kaybetmek istemiyoruz. Berkay çocukların kahramanı ve bugün onun kanı yerde kalmadı. Yaklaşık 1 yıllık bir mücadele oldu. Çok yorulduk çok yıprandık Sayın avukatımıza da çok teşekkür ederim. Berkay geri gelmeyecek ama berkay’ın amacı diğer çocukları korumaktı. Bu davayla bence biz bunu bir nebze sağlamış olduk" dedi.



Tokat’ta 17 yaşındaki gencin katiline ağırlaştırılmış müebbet

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Üsküdar’da iki katlı metruk bina alev alev yandı Üsküdar’da iki katlı metruk bir binada çıkan yangın paniğe neden oldu. Alevlerin kısa sürede büyümesiyle sirayet tehlikesinin oluştuğu yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saatlik çalışması sonucu kontrol altına alındı. Olay, Üsküdar İcadiye Mahallesi Söğütlük Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokak içerisinde bulunan 2 katlı metruk bir yapıda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Binadan yükselen alevleri gören çevredeki vatandaşlar durumu hemen itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Öte yandan, mahalle sakinleri yangının çıktığı metruk yapının kişi ya da kişilerce kundaklandığını iddia etti. Kısa sürede büyüyen alevler tüm binayı sararken, çevredeki binalara sirayet etme riski mahallede korku dolu anlar yaşattı. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, İGDAŞ ekipleri de olası bir doğalgaz patlaması riskine karşı bölgedeki akışı keserek önlem aldı. Olay yerine sevk edilen çok sayıda itfaiye ekibi, alevlere farklı noktalardan müdahale etti. Yaklaşık 1 saat süren yoğun çalışmanın ardından yangın, çevredeki sağlam binalara sıçramadan söndürüldü. Yapılan incelemelerde olayda ölü ya da yaralının bulunmadığı tespit edildi. Yangın sonrası iki katlı metruk bina kullanılamaz hale gelirken, polis ekipleri kundaklama iddiaları üzerine ve yangının çıkış sebebine ilişkin inceleme başlattı.