YEREL HABERLER - 05 Mart 2012 Pazartesi 13:47

TRABZON’DA BİLEKLER YARIŞTI

A
A
A
TRABZON’DA BİLEKLER YARIŞTI

Trabzon Belediyesi ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi İl Temsilciliği’nin ortaklaşa düzenledikleri Geleneksel Bilek Güreşi müsabakaları sona erdi.
Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde yapılan müsabakalara 100 sporcu katıldı. Kıran kırana geçen müsabakaları Trabzon Belediye Başkan vekili Seyfullah Kınalı çok sayıda sporsever takip etti. Geleneksel Bilek Güreşi müsabakalarının açılışında konuşan Başkan Vekili Kınalı, spora ve sporcuya verdikleri desteği sürdürdüklerini ifade ederek, "Gençlik ve Spor ile Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediğimiz ve geleneksel hale getirdiğimiz bilek güreşi şampiyonasına ilgi her geçen gün artıyor. Bir spor kenti olan Trabzon’da sporun her branşında zirveye çıkmak istiyoruz. Bu nedenle sportif organizasyonların düzenlenmesine büyük önem veriyoruz" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından başlayan bilek güreşi yarışları çekişmeli maçlara sahne oldu. Yarışlar sonucu büyük erkeklerde; 60 kg sağ kolda Ömür Akbulut, 60 kg sol kolda Anıl Kerim, 70 kg sağ ve sol kolda Adem Gümrükçüoğlu, 80 kg sağ ve sol kolda Çağatay Nalçaoğlu, 90 kg sağ kol Hidayet Nalçaoğlu, sol kol Ergin Şimşit, 100 kg sağ ve sol kol Cengiz Selim. Bayanlar kategorisinde ise; 60 kg sağ ve sol kolda Gamze Cansız, 65 kg sağ ve sol kolda Şeyda Keleş. Genç erkeklerde; 70 kg sağ kolda Alper Aydoğdu, sol kolda Adem Keleş, 80 kg sağ kolda Ali Yavuz, sol kolda Emre Ustaömeroğlu birinci oldular.
Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa İsteyen ailelerin çocuklarına okula başlamadan test yapılacak Manisa’nın Alaşehir ilçesindeki Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan proje ile Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerinde ilkokula başlayacak olan çocuklardan gönüllü olanlara ’Okula ne kadar hazırım’ projesinde testler yapılacak. Test sonuçları farklı çıkan çocuklar ailelerin istemesi halinde hastaneye veya Rehberlik Araştırma Merkezine yönlendirilecek. Alaşehir Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından Türkiye’de ilk kez Manisa’nın Sarıgöl ve Alaşehir ilçelerinde uygulanacak olan geniş kapsamlı proje hazırlandı. "Okula ne kadar hazırım" projesi ile Manisa’nın Sarıgöl ve Alaşehir ilçe merkezleri ve köylerinde okul öncesi eğitim alan ve bir sonraki eğitim öğretim yılında ilkokula başlayacak gönüllü tüm çocuklara uygulama yapılacak. Farklı olduğu düşünülen çocuklara 3 ayrı test yapılacak Uygulama ile çocukların anlama-anlatım-dil gelişimi, resim çizme ve anlatma becerisi, kavram bilgisi, matematiksel gelişim, küçük kas gelişimi, ritim duygusu ölçülürken farklı olduğundan şüphe duyulan çocuklara gelişim testi, görsel motor algı testi, alıcı dil gelişimi testi yapılacak. Aileler bilgilendirilecek Uygulama yapılan çocuklarda üstün zeka veya zeka geriliği belirtisi, görme yetersizliği, renk körlüğü, işitme yetersizliği, konuşma bozukluğu, dürtüsellik, özel öğrenme güçlüğü belirtisi, dil bağı problemleri var ise şüphelenilen durumla ilgili aile bilgilendirmeleri uygulamayı yapan psikolojik danışmanlar tarafından yapılacak. Çocukların, ailenin isteği ve okulun yönlendirmesi ile hastaneye veya rehberlik ve araştırma merkezine yönlendirmesi yapılabilecek. Çocukların, erken tanılama ile hayatına öğretmenleri ve ailesi tarafından iyi gelişim gösteren yönleri ve geliştirilmesi gereken özelliklerinin neler olduğu aile ve öğretmenlerine fark ettirilerek öğretmenlerin kalabalık olan sınıflarda dahi çocuğu okula henüz başladığı dönemde daha yakından tanımasını sağlayacak. Çocukların hayatını olumlu etkileyecek Anne babanın da çocuklarını daha yakından tanıyarak gelişimine katkı sağlayacak proje ile fark edilemeyen, gözden kaçan, sorunları veya olumlu gelişim gösterdiği yönleri fark edilemeyen çocuklar için hayatlarına olumlu yönde etki edecek bir çalışma olacak. Sarıgöl ve Alaşehir kaymakamlıklarından projeye onay çıktı Alaşehir RAM Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Olcay Eren Bayoğlu, psikolojik danışman Fatma Batık Şimşek ve psikolojik danışman Tuğçe Bozkurt Güzel tarafından yazılan proje, Sarıgöl ve Alaşehir Kaymakamlıklarının proje oluru vermesi ile faaliyete başladı. Sarıgöl ve Alaşehir ilçelerindeki okullarda görev yapan ve projeye gönüllü olarak katılan psikolojik danışmanlara Sarıgöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Alaşehir Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde projede kullanılacak testlerin eğitimi verildi. Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak, hazırlanan projede emeği geçenlere teşekkür etti.
İstanbul ‘Adli kontrol’ şartıyla serbest bırakılan ABD’li profesör akrepleri bırakıp ülkesine uçtu Anadolu’da yaşayan endemik türdeki zehirli hayvan türlerini yurt dışına kaçırmaya çalıştığı sırada, İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece ‘adli kontrol’ şartıyla salıverilen ABD’li müze müdürü Lorenzo Prendi ilk uçakla ülkesine gitti. Alınan bilgilere göre, Anadolu’da yaşayan endemik türdeki zehirli hayvan türlerini yurt dışına kaçırmaya çalıştığı iddiasıyla geçtiğimiz günlerde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınan Amerikan Ulusal Doğa Tarihi Müzesi Müdürü Prof. Dr. Lorenzo Prendini, çıkarıldığı mahkemece “adli kontrol” şartıyla salıverilmişti. Her gün imza atma şartı gösterilerek mahkeme tarafından “adli kontrolle” serbest bırakılan New York City Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Prendini’nin, duruşmadan çıktıktan bir süre sonra yurt dışına çıkış yaptığı öğrenildi. Mahkemenin, Türkiye’den çıkış yasağı getirilmemesi, adli kontroldeki uygulama hakkında kafalarda soru işareti oluşturdu. Valizinden endemik türdeki yaklaşık bin 500 akrep, tarantula ve örümcek gibi hayvan türü çıkmıştı İstanbul Havalimanı’nda düzenlenen kaçakçılık operasyonunda, Anadolu’da yaşayan endemik türdeki zehirli hayvan türlerini yurt dışına kaçırmaya çalıştığı iddiasıyla hakkında adli işlem başlatılan Prendini’nin valizinde, içinde sıvı bulunan 88 plastik tüp şişe, 58 klipsli poşet içinde Türkiye’ye ait endemik türdeki yaklaşık bin 500 akrep, tarantula ve örümcek gibi hayvan türleri ele geçirilmişti. Türkiye’ye 26 Nisan’da giriş yaptığı tespit edilen ABD’li şüphelinin, Tarım ve Orman Bakanlığından araştırma yapmak için izin aldığı ancak yasağa uymayarak topladığı hayvanları yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarmaya çalıştığı ileri sürülmüştü.