GÜNDEM - 26 Mart 2025 Çarşamba 12:12

Hat sanatı ile Gazze’ye yardım topladılar

A
A
A
Hat sanatı ile Gazze’ye yardım topladılar

Trabzon’da hat sanatçılarının yaptığı çizimler ile Filistin’e yardım toplandı.


Trabzon’un Ortahisar ilçesindeki Kahramanmaraş Caddesi’nde Filistin’e destek için yardım çadırı kuran Hayrat Vakfı tarafından bir etkinlik düzenledi. Trabzon Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Türk İslam Sanatları Tarihi Anabilim Dalında Öğretim Görevlisi Fatih Sultan Demir ve Halk Eğitim Merkezi’nden gelen hat sanatçıları tarafından Filistin’e yardım toplandı. Filistin’e yardım etmek isteyen vatandaşların isimleri hat sanatı ile yazılarak hediye edilirken, Öğretim Görevlisi Fatih Sultan Demir, hat sanatına vatandaşların ilgi gösterdiğini söyledi.


Demir, "Yardımsever insanlarımızın burada Gazze’ye yardımlarını yaparak destek veriyorlar. Bizde burada hem yardımsever kardeşlerimizin isimlerini yazarak onların yapmış olduğu desteğe bir şekilde katkı sunmuş oluyoruz. Hat sanatı Kuran dilidir. Kuran alfabesidir. Asıl mevzu zaten Kuran-ı Kerim’in yazılması mevzusudur. Kuran’a gösterilen hürmetten dolayı hat sanatına ayrıca hürmet gösterilmekte. milletimiz talep ediyor. Gelip isimlerini yazdırıyorlar. Bu vesileyle bizde Gazze’ye bir nebze olsun yardım etmiş bulunmaktayız. Fazla kalabalık olduğu için genelde vatandaşlarımızın taleplerini kırmamaya çalışıyoruz. Çadırımızın burada durmaya devam edecek. Bir etkinlik olarak bunu düzenledik. İnşallah nasip olursa inşallah ilerleyen günlerde tekrar aynı etkinliği yaparız" ifadelerini kullandı.



Hat sanatı ile Gazze’ye yardım topladılar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.