ASAYİŞ - 03 Nisan 2026 Cuma 09:53

Kendini polis ve savcı olarak tanıtıp 2 milyon lira vurgun yapan 3 şüpheli tutuklandı

A
A
A
Kendini polis ve savcı olarak tanıtıp 2 milyon lira vurgun yapan 3 şüpheli tutuklandı

Tunceli’de kendini polis ve savcı olarak tanıtarak bir şahsı 2 milyon 5 bin lira dolandıran 3 şüpheli yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir vatandaşın 2 milyon 5 bin TL dolandırılması olayının aydınlatılmasına yönelik çalışma başlattı. JASAT birimleri tarafından 5 ay boyunca sürdürülen teknik ve fiziki takip ile banka ve kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp mağdura adının bir "terör soruşturmasına" karıştığını söyleyerek dolandırıcılık yapan 3 şüphelinin kimliği tespit edildi. Mardin, Bursa ve Mersin’de eş zamanlı düzenlenen operasyonla 3 şüpheli yakalanırken, ele geçirilen dijital materyallere el konuldu. Soruşturma çerçevesinde şüphelilerin mağdurdan aldıkları paraları önce kendi hesaplarına aktardıkları, sonra farklı hesaplara ve kripto para piyasasına yönlendirdikleri, müteakiben nakit çekim yaparak altın ve buna benzer kıymetli metaller aldıkları tespit edildi. Adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.



Kendini polis ve savcı olarak tanıtıp 2 milyon lira vurgun yapan 3 şüpheli tutuklandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığlı minikler milli takımın başarısını coşkuyla kutladı Elazığ’da ilkokul öğrencileri, Türkiye Milli Takımı’nın Dünya Kupası başarısını coşkuyla kutladı. Ay yıldızlı tişörtleri ve ellerindeki Türk bayraklarıyla okul bahçesine çıkan minikler, hep bir ağızdan "Türkiye Türkiye" tezahüratları yaptı. Elazığ’da İsmet Paşa İlkokulu öğrencileri, üzerlerinde ay yıldızlı tişörtler ve ellerinde Türk bayraklarıyla okul bahçesinde bir araya geldi. Öğrenciler hep bir ağızdan "Türkiye Türkiye" tezahüratları yaparak milli takımı kutladı. Okul bahçesinde toplanan öğrenciler bayraklarını dalgalandırırken tezahüratlar aralıksız sürdü. Kırmızı balonlar ve Türk bayraklarıyla renklenen bahçede öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte marşlar da söyledi. Dayanışma ve takım ruhunun önemine vurgu yapmak istediklerini ifade eden Okul Müdürü Mehmet Yıldız, "Dünya Kupası’ndaki bu tarihi ilerleyişimiz milletimizi ortak bir sevinç paydasında buluşturmuştur. Bu coşkunun en saf ve en heyecanlı hali ise okul bahçemizde sınıflarımızda yankılanıyor. Çocuklarımıza galibiyetin sevincini yaşatırken, onlara asıl kazananın dayanışma ve takım ruhu olduğunu öğretiyoruz. Tüm okullarımızı kırmızı ve beyazla donatıyoruz. Evlatlarımızın ‘Biz bir takımız’ nidasıyla bu gururu ömür boyu taşımalarını hedefliyoruz. İsmet Paşa İlkokulu olarak milli takımımıza tüm maçlarında başarılar dileriz" dedi. Milli takımı gönülden desteklediklerini dile getiren 2’nci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Evin Gür, "Bugün çok güzel bir etkinlik yaptık. Dışarıda bayraklar salladık. Beraber oyunlar oynadık. Türkiye Milli Takımı’nı çok seviyoruz. Bayrağımızı da çok severiz. Çok güveniyoruz, başarılar diliyoruz" şeklinde konuştu. Kendilerine hediye edilen Türk bayrağını ömür boyu saklayacağını ifade eden 9 yaşındaki Mustafa Adel adlı öğrenci ise, "Milli takımımızı çok seviyoruz, onlara her zaman güveniyoruz. Bu bayrakları, bu giydiklerimizi her zaman destekleyeceğiz ve onları ömür boyu saklayacağız" diye konuştu. Emin Mirza Yılmaz da annesinin kendisine ay yıldızlı tişört aldığını ve bununla gurur duyduğunu ifade etti.
Denizli Denizli’ye 23 yılda 63 milyarlık 249 tesis kazandırıldı Denizli’de son 23 yılda 63 milyar 527 milyon TL değerinde 249 su ve sulama tesisi inşa edildi. Suyun başarıyla yönetilmesiyle toprağa bereket, enerjiye güç, üretime değer katıldığı belirtildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor. Son yıllarda etkileri güçlü şekilde hissedilen küresel ısınma ve iklim değişikliği suyun ve su yapılarının önemini her geçen gün daha da artığı bir dönemde Denizli’de su ve sulama konusunda önemli yatırımlar hayata geçirildi. ‘Suyu koruma ve sürdürülebilir kullanma’ anlayışının modern tekniklerle birleştirmesiyle son 23 yılda Denizli’de inşa edilen 83 sulama tesisi ile 922 bin 160 dekar tarımsal araziyi sulamaya açıldı. Denizlili çiftçilerinin harcadığını emeğin bereketle buluşmasıyla üretilen tarımsal ürünler, millete ve memlekete daha fazla fayda sağladı. Coğrafi ve iklimsel özellikleri büyük bir özveriyle değerlendiren çalışkan Denizlililer için son 23 yılda, 63 milyar 527 milyon TL yatırım yapılarak 249 adet tesis inşa edildi. Denizli’de son 23 yılda hizmete alınan 20 baraj, 14 gölet ve 4 yeraltı depolama tesisi ile 230 milyon metreküp su depolama hacmine ulaşıldı. Denizli’ye memba kalitesinde içme suyu Denizli’de son 23 yılda tamamlanan içme suyu tesisleri ile yaklaşık 988 bin 700 kişinin ihtiyacını karşılayacak olan, yıllık 28,13 milyon metreküp içme suyu ihtiyacını temin edildi. Vatandaşların can ve mal emniyetini tehdit eden, taşkınlarla mücadele etmek için son 23 yılda tamamlanan 104 adet taşkın kontrol tesisi ile Denizli şehir merkezi, 109 adet yerleşim yeri ve 212 bin 500 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlandı. 4 adet taşkın kontrol tesisinin de inşaat çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
Denizli Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan Denizli’ye geliyor Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, bir dizi ziyaret ve programlara katılmak üzere Denizli’ye geliyor. AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Bakan Işıkhan’ın ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada, "Sayın Bakanımızı sanayinin ve üretimin merkezi Denizli’mizde ağırlayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz" dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Denizli programı kapsamında kentin çalışma hayatı, istihdam verileri ve sosyal güvenlik yatırımlarını yerinde inceleyecek. Ziyaret öncesi değerlendirmelerde bulunan AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Bakan Işıkhan’ın programının Denizli iş dünyası ve çalışanları için büyük önem taşıdığını vurguladı. Başkan Subaşıoğlu, Denizli’nin Türkiye ekonomisine sağladığı katkıya dikkat çekerek şunları söyledi: "Denizli, ihracat potansiyeli ve güçlü sanayisiyle ülkemizin lokomotif şehirlerinden biridir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın şehrimizi ziyareti, hem işverenlerimizin taleplerini doğrudan iletmesi hem de çalışma hayatındaki yeni projelerin istişare edilmesi açısından kıymetlidir. Sayın Bakanımız, Denizli’nin dinamik yapısını ve üretim gücünü yerinde müşahede edecektir." "Yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz" İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, AK Parti hükümetleri döneminde Denizli’nin her alanda olduğu gibi çalışma hayatında da devrim niteliğinde adımlara şahitlik ettiğini belirterek, "Hükümetimizin vizyonu doğrultusunda, çalışanımızın refahını artırmak ve iş dünyamızın önünü açmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Sayın Bakanımızın ziyareti, bu kararlılığımızın bir göstergesidir. Tüm hemşehrilerimiz adına kendilerine ’Hoş geldiniz’ diyoruz" ifadelerini kullandı. Bakan Işıkhan, Denizli programı kapsamında iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelecek ve AK Parti İl Başkanlığı’nda teşkilat mensuplarıyla buluşma gerçekleştirecek.
İstanbul Renault, 2026 yılının ilk çeyreğinde 34 bin 244 satış adedine ulaştı Renault, 2026 yılının ilk çeyreğinde 34 bin 244 satış adedi ve yüzde 12,9 pazar payına ulaştı. Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2026 yılı Ocak-Mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,94 oranında azalarak 265 bin 398 adet olarak gerçekleşti. Renault’nun model gamı, 2026’nın ilk çeyreğinde de tüm pazarda 2 modeli ile en çok satan ilk 5 model arasında yer aldı. Clio, 14 bin 941 adet satışla tüm pazarda en çok tercih edilen model olurken, Megane, 7 bin 912 adet satışla pazardaki en çok satan 4. model oldu. Renault Duster, 5 bin 708 adet satışla en çok tercih edilen üçüncü SUV model olurken, aynı zamanda C-SUV segmentinde ikinci sırada yer aldı. Renault, Ocak-Mart döneminde ulaştığı 8 bin 626 adet SUV satışıyla bu segmentte en çok tercih edilen markalardan biri oldu. Dacia, yenilenen ürün gamı ve ulaşılabilir mobilite yaklaşımıyla büyümesini yılın ikinci yarısında sürdürmeyi hedefliyor. Yeni Dacia Sandero Stepway, EDC çift kavramalı otomatik şanzıman ve çift yakıtlı ECO-G 120 motoruyla sunuluyor. 1500 km’ye varan menzil ve km’de yaklaşık 2,5 TL tüketim değeriyle, otomatik vitesli modellere kıyasla yüzde 30’a varan tasarruf sağlıyor. Dacia Jogger, 1400 km’ye varan menzil ve 2 bin 94 litreye ulaşan bagaj hacmiyle dikkat çekiyor. Çift yakıtlı ECO-G 120 motor; manuel ve çift kavramalı otomatik şanzıman seçenekleriyle sunuluyor. Ayrıca 6 ileri manuel benzinli motor alternatifi de bulunuyor. Mayıs ayında ürün gamına eklenecek olan yeni Logan Sedan ile Dacia, pazardaki iddiasını daha da artırmayı hedefliyor. Genişleyen ürün gamı ve yeni modeller Renault, 2026 yılında ürün gamını stratejik yeni modellerle güçlendirerek Türkiye pazarındaki önemli konumunu daha da ileri taşımayı hedefliyor. Önceki nesliyle Türkiye’nin en çok tercih edilen modellerinden biri olan Clio, 6. nesliyle birlikte Şubat ayında müşterileriyle buluştu. Model, Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilerek dünya pazarlarına ihraç ediliyor. Nisan ayında satışa sunulacak olan Scenic E-Tech Elektrikli, markanın elektrikli mobilite vizyonunu bir üst seviyeye taşımayı hedeflerken, Haziran ayında Türkiye’de üretilen Renault Boreal’in satışa çıkması ile birlikte, markanın SUV segmentindeki iddiasını yeniden tanımlamaya hazırlanıyor. Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilen Boreal, sadece Türkiye pazarı için değil, aynı zamanda global ölçekte önemli bir üretim ve ihracat hamlesinin de simgesi olacak. Alpine’in tamamen elektrikli Dream Garage serisinin ikinci modeli Alpine A390 da 2026 yılının ikinci yarısında MAİS’in kullanıcılarla buluşturacağı modellerden birisi olacak. Alpine’in yeni sportif fastback modeli A390, Alpine ruhunu ve deneyimini daha fazla kullanıcıya ulaştırmayı hedefliyor.