POLİTİKA - 14 Temmuz 2022 Perşembe 23:43

Vali Ergün, şehit ailesi ve gazilerle bir araya geldi

A
A
A
Vali Ergün, şehit ailesi ve gazilerle bir araya geldi

Uşak Valisi Turan Ergün, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehit aileleri ve gazilerle akşam yemeği programında bir araya geldi.

Uşak Valisi Turan Ergün, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehit aileleri ve gazilerle akşam yemeği programında bir araya geldi.


Hasbahçe Polis Evi’nde düzenlenen akşam yemeği programına Vali Turan Ergün, Adalet ve Kalkınma Partisi Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, İl Jandarma Komutanı Murat Kılıç, Şehit Polis Mehmet Çetin’in ailesi, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Yemek programı Vali Turan Ergün’ün katılımcıları selamlamasıyla başlarken Kur’an-ı Kerim okunmasıyla devam etti. Sonrasında konuşma yapan Vali Turan Ergün, 15 Temmuz’un Türk milletinin iradesi ve imanıyla, demokrasi ve millet aşkıyla geçit verilmeyen gün olduğunu belirtti. Sözlerine devam eden Vali Ergün, “15 Temmuz; anaların, babaların evlatlarıyla birlikte, genç - yaşlı demeden vatan uğruna göğsünü tanklara siper ettiği, göz kırpmadan şahadete yürüdüğü gündür. 15 Temmuz; Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla milletimizin demokrasisine ve geleceğine sahip çıkmak için meydanlara indiği ve tek vücut halinde darbeci hainlere geçit vermediği gündür. Ama 15 Temmuz aynı zamanda bu milletin parasıyla vatan savunması için alınan silahların, dış mihrakların emellerine hizmet eden bir avuç hain tarafından yine milletimize çevrildiği hepimizin ibret alması gereken ve bizden sonraki gelen kuşakların da hiçbir zaman unutmaması gereken bir gündür” dedi.


Konuşmaların ardından başlayan yemek programı edilen duaların ardından son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Bu köyde yarım asırlık bayramlaşma geleneği yaşatılıyor Yozgat merkeze bağlı Salmanfakılı köyünde her bayramda olduğu gibi bu bayramda da toplu bayramlaşma yapıldı. Köy camisinde kılınan bayram namazı sonrasında köy halkı, yarım asırlık bayramlaşma geleneğini yaşatarak gelecek nesillere aktarıyor. Köy mezarlığı önünde köyün büyükleri yerlerini aldıktan sonra metrelerce kuyruk oluşuyor. Bayram namazının kılınması ile başlayan toplu bayramlaşma ile unutulmaya yüz tutmuş gelenek yaşatılıyor. Kur’an-ı Kerim okunarak duaların edildiği bayramlaşmada genci yaşlısı 200’e yakın köy halkı tek tek bayramlaşıyor. Yaklaşık yarım saat süren bayramlaşma geleneği sayesinde küskünlük ve kırgınlıklar sona eriyor. Köy halkı, bayramın sevincini ve bereketini paylaşarak, yıllar boyunca süregelen bu geleneği canlı tutmaya özen gösteriyor. 7’den 70’e herkesin katıldığı bayramlaşmada köy halkına ikramlarda bulunuluyor. Bu anlamlı gelenek, toplumsal dayanışmayı ve kardeşlik duygularını pekiştirirken, köydeki birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birini sergiliyor. Bayramın ruhunu en güzel şekilde yaşatan Salmanfakılı köyü sakinleri, bu geleneği gelecek nesillere aktarmak için ellerinden geleni yapıyor. Salmanfakılı köyü muhtarı Kanber Kılıç, 50 yıldır devam eden toplu bayramlaşma geleneğini yaşatmaya çalıştıklarını söyleyerek, “Köylülerimiz ve köyümüze gelen her vatandaşımız bu etkinliğe katılıyor. Kabirlerimizi ziyaret ediyoruz. Bu geleneği küçük ve büyüklerimizle birlikte sürdürüyoruz, bunu da inşallah devam ettireceğiz” dedi. Köy sakinlerinden Celal Erkılıç ise, “Yarım asırdır köyümüzde toplu bayramlaşma geleneğini sürdürüyoruz, bayram namazından sonra dualar ediliyor. Komşularımızla bayramlaşıyoruz ve küslerimiz barışıyor. Kabristana geçip ziyaretlerimizi yapıyoruz. Bayramlaşma geleneğini bu şekilde tüm köylülerimizle sürdürmüş oluyoruz” şeklinde konuştu.
Malatya Başkan Taşkın, bayram namazı sonrası vatandaşlarla bayramlaştı Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Kurban Bayramı namazını Eskimalatya Namazgah’ta kılarak, namaz sonrası vatandaşlarla bayramlaştı. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Selçuklular döneminde yolcuların rahat bir şekilde namaz kılmaları için yol güzergahlarında yaptırılan Eskimalatya yolu üzerindeki Namazgah’ta Kurban Bayramı namazını vatandaşlarla birlikte eda etti. Yoğun bir kalabalık ile birlikte kılınan bayram namazı sonrasında vatandaşlarla bayramlaşan Başkan Taşkın, tüm İslam aleminin bayramını kutlayıp birlik ve beraberlik mesajı verdi. “Bayram paylaşmanın ve yardımlaşmanın sembolüdür” Kurban Bayramı’nın Türkiye ve İslam alemine barış ve huzur getirmesini dileyen Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, “Bugün burada, yüzyıllar önce Selçuklu atalarımızın yolculuk edenlerin ibadetlerini rahatça yapabilmeleri için inşa ettiği bu kıymetli eserde, o dönemlerin manevi atmosferini bugüne taşıyarak değerli hemşehrilerimizle birlikte namazımızı eda ettik. Bayramlar, bizleri bir araya getiren, aramızdaki sevgiyi, saygıyı ve hoşgörüyü pekiştiren, gönül bağlarımızı güçlendiren özel günlerdir. Bu manevi atmosferde, her birimizin yüreğindeki sevgi ve iyilik hisleri daha da artmakta, toplumsal bağlarımız güçlenmektedir. Kurban Bayramı, fedakârlığın, paylaşmanın ve yardımlaşmanın sembolüdür. Hz. İbrahim ve Hz. İsmail’in örnek alınarak gerçekleştirilen kurban ibadeti, bize sadakatin, teslimiyetin ve Allah’a olan bağlılığın en güzel örneklerinden birini sunmaktadır. Bu anlamlı ibadeti yerine getirirken, aynı zamanda muhtaç olanlara el uzatmanın, komşularımızla ve sevdiklerimizle paylaşmanın da huzurunu yaşamayı yüce Rabbimiz nasip etsin. Cenab-ı Hak’tan, kurbanlarımızı kabul etmesini, dualarımızı işitmesini ve bizleri hep birlikte daha güzel yarınlara kavuşturmasını niyaz ediyorum” dedi.
Eskişehir Babalar Günü için hediyelik giysi geleneğinin sona ermesi esnafı üzüyor Eskişehir’de bir giyim mağazası bulunan Hasan Belikuşaklı, yılların geleneği olan Babalar Günü için hediyelik giysi alan vatandaşların sayısının son 5 yıl içerisinde fazlasıyla azaldığını ve artık bitmek üzere olduklarını söyledi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da pek çok vatandaş babalarına ne gibi sürprizler yapabileceği konusunda planlar yaparken, işletme sahipleri bu özel güne rağmen ürünlerine eski rağbetin gösterilmediğini ifade etti. Yaklaşık son 5 yıldır Babalar Günü’nde gömlek, tişört ve pantolon gibi giyim ürünlerinin satın alınmadığını belirten esnaf, hem bir geleneğin sonunu gördüklerinden hem de işlerinin azalmasından dolayı üzgün olduklarını dile getirdi. "Biz bu mağazayı açtığımızda günlük 50-60 tane Babalar Günü için gömlek satardık" Yaklaşık 40 yıldır giyim sektörünün içerisinde olan Hasan Belikuşaklı, "Bu gömlek işi Babalar Günü’nde bir gelenekti. Şu anda vatandaşlar babalarını sadece yemeğe çıkarıyorlar. Biz bu mağazayı açtığımızda günlük 50-60 tane Babalar Günü için gömlek satardık. Şimdi insanlar babasını, annesini sadece akşam bir lokantaya götürüp yemek ısmarlıyorlar. Ne gömlek, ne tişört, ne de pantolon alıyorlar. Öyle bir adet kalmadı, bitti. Son 5 yıldır durum böyle, biz de üzülüyoruz. İş kaybımız yüzde 60’a kadar ulaştı, insan örf ve adetini unutur mu" dedi.