YEREL HABERLER - 27 Nisan 2012 Cuma 17:59

ŞENLİK ARABASINA YOОUN İLGİ

A
A
A
ŞENLİK ARABASINA YOОUN İLGİ

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından özel olarak dekore edilen ve kasasına kukla bırakılan kamyonet, Vanlılardan yoğun ilgi görüyor.
Van Devlet Tiyatrosu tarafından geleneksel olarak düzenlenen ``˜Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği`, bu yıl da 23 Nisan-8 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediliyor. Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Esat Tanrıverdi, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından özel olarak dekore edilen ve kasasına kukla bırakılan kamyonetle Van sokaklarını gezerek çocukları etkinlik hakkında bilgilendirdiklerini ifade etti. Tanrıverdi ``Bu yıl 11.`sini düzenlediğimiz Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliğimiz dolu dolu geçiyor. Şenlik kapsamında düzenlediğimiz birbirinden değişik etkinliklerle çocuklarımız güzel vakit geçiriyorlar. Ankara`dan bize gönderilen ve özel olarak dekore edilen kamyonetimiz de adeta şenliğin maskotu haline geldi. Özellikle çocuklar bu araca yoğun ilgi gösteriyorlar`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Çiftçilere fide dağıtıldı Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Erzincanlı çiftçilere biber fidesi dağıtıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından; Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKE) kapsamında 417 bin adet kapya biber fidesi çiftçilere dağıtıldı. %50 sübvanseli olarak tedarik edilen biber fideleri dağıtım törenine Erzincan Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü İsmail Esmek ve çiftçiler katıldı. Törende konuşan Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, Dünya Çiftçiler Gününü kutlayarak başladığı konuşmasında ; “Tarım, ekonominin hayati öneme sahip bir sektörüdür. Bu gerçek, gelişmiş veya gelişmemiş tüm ülke ekonomileri için geçerlidir. Türkiye’de, tarım sektörünün geldiği noktada en büyük pay şüphesiz Türk çiftçisinindir. Tarım sektöründe istihdam edilen Türk çiftçisi son yıllarda atılan adımlarla büyük aşamalar kaydetmiştir. Biz tarım teşkilatı olarak çiftçilerimize elimizden gelenin en iyisini vermeye ve onlara en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi. Erzincan’da uygulanan TAKE Projeleri hakkında bilgi veren İl Müdürü Şahin, bugüne 2021-2024 yılları arasında Erzincan çiftçisine 1.135 ton buğday, 292 ton arpa, 45 ton patates, 52 ton nohut, 14 ton kuru fasulye, 11.800 adet meyve fidanı, 1.720.000 adet sebze fidesi temin edildiğini, projelerin toplam maliyetinin 28 milyon lirayı aştığını söyledi. Fide dağıtım töreninde konuşan Erzincan Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’nun talimatları ile tarım sektörüne çok önemli yatırımların yapıldığını söyledi. Seracılık başta olmak üzere tulum peyniri, meyvecilik, sebzecilik, bağcılık ve tarla bitkilerinin üretimine ağırlık verildiğini ifade eden Vali Yardımcısı Yusuf İzci, önümüzdeki süreçte yapılan bu yatırımların Erzincan’a büyük katkısı olacağını kaydetti. 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutlayan Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Tarım ve Orman Bakanlığı’na Erzincan çiftçisine desteğinden dolayı teşekkür etti.