EĞİTİM - 31 Ocak 2024 Çarşamba 10:20

NEVADER’den üniversiteye hazırlanan öğrencilere kaynak kitabı desteği

A
A
A
NEVADER’den üniversiteye hazırlanan öğrencilere kaynak kitabı desteği

Merkezi İstanbul’da olan Nitelikli Eğitim ve Araştırma Derneği (NEVADER), Van ve Hakkari’de üniversiteye hazırlanan ihtiyaç sahibi öğrencilere kaynak kitabı desteğinde bulunuyor.


İstanbul’da kurulan NEVADER, Türkiye’nin farklı illerinde üniversiteye hazırlanan ihtiyaç sahibi öğrencilere kaynak kitabı desteğinde bulunuyor. 30 yılık bir geçmişi olan derneğin Hakkari’den başlayarak Türkiye’nin farklı illerinde eğitim çalışması başlattığını ifade eden NEVADER Başkanı Azad Tekin Ulutaş, “Eğitim çalışmasının içeriğinde, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öğrencileri için kaynak kitapları getirmek yer alıyor. Yaklaşık 5 yıldır Van, Hakkari ve ilçelerine dağıtılmak üzere bu kaynak kitaplarını getiriyoruz” dedi.



"300 binden fazla kitap dağıttık"


5 yıl içerisinde yaklaşık 300 binden fazla kitap dağıttıklarını vurgulayan Ulutaş, “Temel amacımız kaynak kitapları verip, ihtiyaç sahibi olan başarılı öğrencilerin daha iyi yerleri kazanmalarını sağlamaktır. Hamdolsun LGS birincilerimiz çıktı. YKS sınavında ilk 100’e giren, ilk 200’e giren öğrencimiz oldu. Türkiye tarihinde ilk defa Hakkari’de 27 tıp öğrencisi üniversiteyi kazandı. Van’da da 350 den fazla öğrencimiz tıp fakültesini kazandı. Bu da Türkiye tarihinde bir ilkti. Tabi bu başarı sadece NEVADER’in değil. Asıl iş öğretmenlerde, yöneticilerdedir. Biz kitapları getirdik. Öğretmenlerimiz bu kitpları öğrencilere verdiler ve onları kontrol ettiler. Yoksa bu başarı sadece NEVADER’in değil” ifadelerini kullandı.



"Ailelerin ilgisi büyük"


Kaynak kitapların milli eğitim müdürlüğü ile işbirliği çerçevesinde öğrencilere dağıtıldığının altını çizen Ulutaş, “Milli eğitim müdürlüğündeki hocalarımız, öğretmenlerimiz başarılı öğrencilerin listelerini çıkarıyorlar. Nokta atışı yapılarak öğrencilere kitapları dağıtılıyor. Bizler İstanbul’da kurulmuş olan bir derneğiz. Kimsenin düşüncesine, yapısına bakmadan, ihtiyaç durumunu göz önüne alarak yardımcı oluyoruz. Bu çerçevede velilerin, ailelerin NEVADER’e olan ilgisi büyük. Çünkü bize güveniyorlar. Ben bu duygularla bizlere 5 yıldır bir depo tahsis eden il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Kaynak kitapların öğrencilere ulaşması çalışmalarında gönüllü olarak yer aldığı için mutlu olduğunu ifade eden Yusuf Talha Abatay ise “Gençlerimizn eğitim ve öğretim hayatına katkıda bulunmak herkesin isteyeceği bir şey. Bende burada olduğum için çok mutluyum. Günümüzün ekonomik faaliyetlerinde yeni kaynak kitapları bulmak zordur. Gençlere sıfır kaynak hediye etmek, herkesin yapacağı bir şey değil. Bu manada NEVADER’in yaptığı şey çok büyük. Kendilerini kutlamak gerekiyor” dedi.


Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nde eğitim gören Sevinç Tulay isimli gönüllü de, “Kitaplara ulaşamayan veya kitapları olmayan öğrencilere bir nebze olsun yardım edebilmek bizi mutlu eder. Farklı kitaplara, farklı kaynaklara ulaşabilmek çok zor. Biz de bu noktada zorluk çekiyorduk. Onlara yardımcı olabilmek adına gönüllü olarak buradayız” şeklinde konuştu.



NEVADER’den üniversiteye hazırlanan öğrencilere kaynak kitabı desteği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TİKA, Arnavutluk’ta 4 bin kişiye hizmet veren sağlık ocağını yeniledi Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) katkılarıyla, Arnavutluk’un kuzeyinde yer alan Tropoja Belediyesine bağlı Bujan İdari Birimi’nde hizmet veren sağlık ocağına tıbbi ekipman ve mobilya desteği sağlandı. Ayrıca, sağlık ocağına ısıtma sistemi kurulumu gerçekleştirildi. TİKA’dan yapılan açıklamaya göre, projenin tamamlanması dolayısıyla düzenlenen açılış törenine Tropoja Vali Yardımcısı Altin Berbati, Bujan İdari Birim Başkanı Sherif Vatoci, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Dairesi Başkanı Muhammed Ünal, TİKA Tiran Koordinatörü Mustafa Ata, Tropoja Yerel Sağlık Hizmetleri Birimi yöneticileri ve sağlık ocağı çalışanları katıldı. Törende konuşan Tropoja Vali Yardımcısı Berbati, TİKA’nın hayata geçirdiği projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bölgede yaşayan yaklaşık 4 bin kişi adına Türkiye’ye teşekkür etti. “600’ün üzerinde proje hayata geçirildi” TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Dairesi Başkanı Muhammed Ünal, TİKA’nın 1996’dan bu yana Arnavutluk’ta eğitim, sağlık, tarım ve üretim gibi birçok alanda 600’ün üzerinde proje ve faaliyet gerçekleştirdiğini belirtti. Ünal, Arnavutluk Sağlık Bakanlığı ile iş birliği içinde hayata geçirilen bu proje sayesinde, bölgedeki vatandaşların nitelikli sağlık hizmetlerine erişimini artırmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, TİKA’nın, Arnavutluk genelinde kalkınmayı destekleyecek projelere devam edeceğini vurguladı. Bujan İdari Birimine bağlı 6 köyde yaklaşık 4 bin kişiye hizmet veren sağlık ocağı, 1960’tan bu yana hizmet veren eski binasından, Bujan İdari Birimi binasının zemin katına taşındı. Sağlık ocağında 1 doktor, 17 hemşire ve 1 idari çalışan görev yapıyor. TİKA tarafından sağlanan destekle, sağlık ocağının fiziki altyapısı güçlendirilerek, tıbbi ekipman, mobilya ve ısıtma sistemi ile modern bir görünüme kavuştu.