GENEL - 12 Temmuz 2018 Perşembe 17:29

Yalova yeni bir şelaleye daha kavuştu

A
A
A
Yalova yeni bir şelaleye daha kavuştu

Yalova’nın Esenköy beldesinde bulunan Erikli ve Termal ilçesinde yer alan Sudüşen şelalelilerinin ardından Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye beldesinde gizli kalmış doğal bir güzellik daha gözler önüne serildi.

Yalova’nın Esenköy beldesinde bulunan Erikli ve Termal ilçesinde yer alan Sudüşen şelalelilerinin ardından Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye beldesinde gizli kalmış doğal bir güzellik daha gözler önüne serildi. Teşvikiye’nin 4 kilometre ötesinde dağlık bir bölgede yer alan şelale göz kamaştırıyor.


Yalova Dağcılık Derneği Başkanı Yusuf İşsever, Fahrettin Yurtbay ve Cemil Yıldız öncülüğündeki bir grup Yalova’nın gizli kalmış zenginliklerini bir bir gözler önüne seriyor. Esenköy beldesindeki Erikli şelalesi ve Termal ilçesindeki Sudüşen şelalelerinden sonra yeni bir şelale daha il envanterine katıldı. Teşvikiye beldesinde yaklaşık 4 kilometrelik zorlu bir tırmanışın ardından keşfedilen Suiçen şelalesi 20 metreden dökülen suları ile muhteşem bir görünüme sahip. İlin turizm cazibesine önemli katkı sağlaması beklenen şelale ile ilgili gerekli işaretlemeleri yapan grup, şelalenin fotoğraflarını ve ulaşım yolarını yöneticilere iletti. Henüz araçla ulaşımı mümkün olmayan bu şelaleye ancak doğa gruplarının ulaşması mümkün. Yalova Valiliği’nin buraya ulaşım sağlamak için çalışma yapması bekleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Aracın hurdaya döndüğü kazayı burnu bile kanamadan atlattı Antalya’da meydana gelen trafik kazasında araç sürücüsü kadın hurdaya dönen araçtan burnu bile kanamadan çıktı Kaza, saat 22.30 sıralarında Kepez ilçesi Ulus Mahallesi Gazi Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gazi Bulvarı üzerinde seyir halindeki Esra G.’nin kullandığı 07 CKC 146 plakalı otomobile plaka ve sürücüsü öğrenilemeyen başka bir araç yandan çarptı. Aracın sıkıştırması ile direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil sürücüsü genç kadın refüjde bulunan bariyerlere çarptı. Esra G.’nin kaza yapmasına neden olan plakası öğrenilemeyen otomobil ise hızla olay yerinden uzaklaştı. Hurdaya dönen araçtan yara almadan çıktı Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı ile olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekibin yanı sıra polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Verilen adrese gelen itfaiye ekipleri araç içerisinde her hangi bir sıkışma olmadığını belirleken, otomobil sürücüsü genç kadın kazayı burnu bile kanamadan atlattı. Sağlık ekipleri tedbir amacıyla Esra G.’nin sağlık durumunu kontrol ederken genç kadın durumunun iyi olduğunu ve hastaneye gitmek istemediğini belirtti. Kaza nedeniyle Gazi Bulvarı üzerinde uzun araç kuyrukları oluşurken, trafik kontrollü olarak sağlandı. Polis ekipleri kazaya sebep olarak olay yerinden kaçan otomobilin yakalanması için çalışma başlattı.