GENEL - 13 Temmuz 2018 Cuma 11:44

Yalova’da 127 sokak hayvanı sahiplendirildi

A
A
A
Yalova’da 127 sokak hayvanı sahiplendirildi

Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü 2018 yılının ilk 6 ayı içinde toplam 320 sokak hayvanını kısırlaştırıp aşıladı.

Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü 2018 yılının ilk 6 ayı içinde toplam 320 sokak hayvanını kısırlaştırıp aşıladı.


Sokak hayvanları için birçok projeyi hayata geçiren Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, il merkezinde bulunan sokak hayvanlarına mikroçip takarak takiplerini sağlıyor. Yapılan işlemlerin ardından içinde kendileri ile ilgili bilgilerin bulunduğu çipler takılan hayvanlar yaşadıkları ortama geri bırakılıyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, “Barınağımızda bulunan hayvanların tespitini vatandaşlarımızın ihbarları ile müdürlüğümüzde bulunan ekiplerin çalışması ile gerçekleştiriliyor. Çip takılması sırasında kısırlaştırma, aşılama ve tedavi gibi 3 aşamadan geçen hayvanlar, daha sonra alındıkları noktalara geri bırakılıyor. Hayvanın kısırlaştırılması, aşıları, yaşadığı mahalle ve sokak gibi bilgiler sisteme işlenmesiyle hayvan kayır altına alınıyor. Yapmış olduğumuz bu çalışmalarda 2018 yılının içinde 320 sokak hayvanımızın kısırlaştırdık. 455 sokak hayvanımızın ise tedavilerini yaparak doğal ortamlarına bıraktık. Tüm bunları yaparken 127 hayvanımızın gerekli işlemlerini yaparak sahiplendirdik” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Aracın hurdaya döndüğü kazayı burnu bile kanamadan atlattı Antalya’da meydana gelen trafik kazasında araç sürücüsü kadın hurdaya dönen araçtan burnu bile kanamadan çıktı Kaza, saat 22.30 sıralarında Kepez ilçesi Ulus Mahallesi Gazi Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gazi Bulvarı üzerinde seyir halindeki Esra G.’nin kullandığı 07 CKC 146 plakalı otomobile plaka ve sürücüsü öğrenilemeyen başka bir araç yandan çarptı. Aracın sıkıştırması ile direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil sürücüsü genç kadın refüjde bulunan bariyerlere çarptı. Esra G.’nin kaza yapmasına neden olan plakası öğrenilemeyen otomobil ise hızla olay yerinden uzaklaştı. Hurdaya dönen araçtan yara almadan çıktı Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı ile olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekibin yanı sıra polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Verilen adrese gelen itfaiye ekipleri araç içerisinde her hangi bir sıkışma olmadığını belirleken, otomobil sürücüsü genç kadın kazayı burnu bile kanamadan atlattı. Sağlık ekipleri tedbir amacıyla Esra G.’nin sağlık durumunu kontrol ederken genç kadın durumunun iyi olduğunu ve hastaneye gitmek istemediğini belirtti. Kaza nedeniyle Gazi Bulvarı üzerinde uzun araç kuyrukları oluşurken, trafik kontrollü olarak sağlandı. Polis ekipleri kazaya sebep olarak olay yerinden kaçan otomobilin yakalanması için çalışma başlattı.