GENEL - 10 Ağustos 2017 Perşembe 15:40

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Devrek’te

A
A
A
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Devrek’te

Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlı 2015-2016 Vergi Yüksek Düzeyde Gelir/ Kurumlar Vergisi ödeyen Devrek ve Gökçebey’de çeşitli iş alanlarında faaliyet gösteren iş adamlarına yönelik düzenlenen ödül töreni için Zonguldak’ın Devrek ilçesine geldi.

Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlı 2015-2016 Vergi Yüksek Düzeyde Gelir/ Kurumlar Vergisi ödeyen Devrek ve Gökçebey’de çeşitli iş alanlarında faaliyet gösteren iş adamlarına yönelik düzenlenen ödül töreni için Zonguldak’ın Devrek ilçesine geldi.


Devrek Ticaret Odası tarafından organize edilen program için ilçeye gelen Hisarcıklıoğlu Devrek ve Gökçebey’de toplam 17 vergi rekortmenine ödüllerini takdim etti. Devrek TSO Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Devrek TSO Başkanı Ertan Cıvak, ”Odamıza kayıtlı bulunan Devrek ile Gökçebey ilçelerimizde çeşitli iş kollarında faaliyetlerde bulunan ve 2015-2016 Gelir ve kurumlar vergisinde dereceye giren firmalarımızın ödüllendirilmesi için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Öncelikle bu ödül törenine bizlerin davetini kırmayarak katılan eden TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu’na yönetim kurulu ve misafirlerimiz adına teşekkür ediyorum. İlçemiz sınırlarında kurulması planlanan OSB için konuyu sayın başkanımıza aktardık kendisi bu konuda gereken neyse yapılacağının sözünü verdi inşallah yeni OSB hayata geçtiği zaman bölgemizde ciddi anlamda canlılık meydana gelecektir desteklerinden dolayı sayın başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


TSO Meclis Başkanı İlkin Taşçı da, ”Sayın başkanımıza ilçemize teşriflerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Geçtiğimiz yıllarda aynı tarihlerde odamızın açılışı için kendileri yine yanımızdaydı bizlere desteklerini esirgemeyen Sayın TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu’na odamız adına teşekkür ediyorum” diye konuştu. AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ise yaptığı konuşmada, ”Ülkemize ve ilçemize katma değer katan tüm iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. İşinizin başında durursan başarı sağlarsanız eğer bir başarısızlık söz konusu ise kabahati kendinizde arayacaksınız buradan tüm aş adamlarımıza sesleniyorum işinizin başında durun ve erken kalkarsanız ve işinizi takip ederseniz başarınızı katlamaması içten bile değil” dedi.



"OSB için görüşeceğim"


TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıkıoğlu ise davetlilere hitaben yaptığı konuşmasında Devrek sınırları içerisinde kurulması planlanan yeni OSB için görüşmeler yapacağını ifade etti. Hisarcıklıoğlu, Öncelikle Tüm davetlilerimize hoş geldiniz. 2015-2016 yılları arasında ihracat yaparak ve piyasalara mal üreterek başarı sağlayan Devrek ve Gökçebeyli iş adamlarımızı tebrik ediyorum. Sizlerle birlikte olmaktan mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Çok güzel bir memlekette yaşıyorsunuz inanın Kayserinin Bünyan ilçesi buranın yanında sönük kalıyor. Çok şanslısınız Devrek bir sanayi şehri aslında kömür sizde, orman sizde bunun kıymetini bilim. Devrek sınırları içerisinde kurulması planlan yeni organize sanayi bölgesi için ilgili bakanla görüşeceğim. Devrek ilk geldiğim ile şimdiki zaman arasında çok ileri gitmiş yolları ile çehresi ile emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Oda başkanlığı yapmak öyle kolay bir şey değil eşten fedakarlık ister. Zamandan fedakarlık ister. Hülasa her şeyden fedakarlık ister. İlçelerimizde başarı sağlayan ve ödüle layık olan tüm iş adamlarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.


Düzenlenen programa; AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Çaycuma ve Gökçebey kaymakamları, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, TSO Meclis Başkanı İlkin Taşçı, TSO Başkanı Ertan Cıvak, diğer ilçe TSO başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.


Ödül töreninden sonra Rıfat Hisarcıklıoğlu’na ilçenin sembolü olan Devrek Bastonu ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Önündeki araca arkadan çarptı, yarasını unutup basına bağırdı Aksaray’da aşırı hızla giderken önündeki araca arkadan çarparak yaralanan sürücü, yarasını bırakıp basın mensuplarına tepki gösterdi. Bir aracın takla attığı ve 2 aracın da hurdaya döndüğü kazada 2 kişi yaralandı. Kaza, gece yarısı Aksaray - Nevşehir Karayolu 3. kilometresinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray’dan Nevşehir istikametine seyreden M.A. (18) idaresindeki 68 ABY 860 plakalı Volkswagen marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önünde seyreden R.A. (32) yönetimindeki 68 AZ 909 plakalı Opel marka otomobile arkadan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle Opel marka otomobil takla atarken Volkswagen marka otomobil emniyet şeridinde durabildi. 2 aracın da hurdaya döndüğü kazada sürücüler yaralanırken kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Polis ekiplerinin yolda güvenlik önlemi aldığı kazada itfaiye ekipleri de aracın gaz kaçağını kontrol ederek önlem aldı. İlk müdahalelerinin ardından ambulanslara bindirilen sürücüler Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Yaralılardan Volkswagen marka aracın sürücüsü M.A. yarasını unutup kendini görüntülemek isteyen basın mensuplarına bağırıp, “Ne çekiyorsun? Neyi çekiyorsun?” dedi. Hastanede tedavi altına alınan yaralı sürücülerin sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenilirken kazayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldı.
Mersin Okul müdürü ve oğlu otobüste darp etmişti: O yaşlı adam hayatını kaybetti Mersin’de geçen yıl sonunda otobüste okul müdürü ve oğlu tarafından darp edilmesiyle gündeme gelen çiftten engelli yaşlı adam hayatını kaybetti. 15 Aralık 2023’te Mersin Şehir Hastanesine giden otobüste, Tarsus ilçesinde bir lisenin müdürü olduğu öğrenilen İsmet T. ile oğlu A.O.T. (17), kalp pili takılı olan, felçli olduğu için vücudunun sağ kısmını tam olarak kullanamayan ve böbrek yetmezliği çeken Ramazan Polat (77) ve eşi Hamdiye Polat’ı (71) darp etmişti. Güvenlik kamerasına yansıyan olayda mağdur olan 77 yaşındaki Ramazan Polat’tan bugün acı haber geldi. Yaklaşık 2 haftadır Mersin Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakımda olan Polat, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Otopsi işlemlerinin ardından kesin ölüm nedeni belirlenecek olan Polat’ın daha sonra cenazesinin defin edileceği belirtildi. Olayın geçmişi Olay, 15 Aralık 2023’te merkez Toroslar ilçesinde Mersin Şehir Hastanesine giden otobüste meydana geldi. Tarsus ilçesinde bir lisenin müdürü olduğu öğrenilen İsmet T. ile oğlu A.O.T. (17), kalp pili takılı olan, felçli olduğu için vücudunun sağ kısmını tam olarak kullanamayan ve böbrek yetmezliği çeken Ramazan Polat (77) ve eşi Hamdiye Polat ile (71) tartışmış, bu sırada önce A.O.T., ardından da babası yaşlı çifte saldırmıştı. Otobüsün güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan olayın ardından 17 Ocak 2024 tarihinde okul müdürü İsmet T. tutuklanırken, 28 Şubat 2024 tarihinde darpla ilgili görüntülerin ortaya çıkmasının ardından müdürün oğlu A.O.T. tekrar gözaltına alınmış ve emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü de olayla ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bilgi verilmesini müteakip adı geçen okul müdürünün 17 Ocak itibarıyla açığa alındığını ve idari tahkikat başlattırıldığını bildirmişti. Baba 3 yıl 1 ay 15 gün ceza almıştı Daha sonra görülen davanın duruşmasında tutuklu sanıklardan okul müdürü İsmet T., 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılırken, tutuklulukta geçirmiş olduğu süre nazara alınarak tahliyesine karar verilmişti. Oğlu A.O.T. için ise 2. Çocuk Mahkemesinde açılan dava devam ediyor.