GÜNDEM - 26 Haziran 2025 Perşembe 09:17

Elektrikçi dükkanına kadın eli değdi: Hem araba tamir ediyor hem de bebek büyütüyor

A
A
A

Zonguldak’ta oto elektrik tamiri yapan eşine destek olmak isteyen kadın, 13 yıldır dükkanın adeta bel kemiği gibi çalışıyor.

Gökçebey Sanayi Sitesi’nde eşiyle birlikte oto elektrik üzerine hizmet veren bir iş yerinde çalışan Nurten Şengül, teknik destekten muhasebeye, personel yönetiminden müşteri ilişkilerine kadar birçok görev üstleniyor. Şengül, kimi zaman da araçların klima gaz basımı ya da arıza tespiti gibi teknik işlerine doğrudan müdahil olurken bir taraftan da bebeğini büyütüyor.

Elektrikçi dükkanına kadın eli değdi: Hem araba tamir ediyor hem de bebek büyütüyor

13 yıldır atölyede aktif olarak görev aldığını belirten Nurten Şengül, "Eşim Yılmaz Şengül 25 yıldır bu işi yapıyor. Ben de son 13 yıldır işin içinde aktif olarak yer alıyorum. Hem işin teknik tarafına destek veriyorum hem de dükkanın dış ilişkileri, parça temini, hesap işleriyle ilgileniyorum. Aynı zamanda evdeki bebeğimizle de ilgileniyorum. Yoğun bir tempo ama iş bölümüyle altından kalkıyoruz" dedi.

Elektrikçi dükkanına kadın eli değdi: Hem araba tamir ediyor hem de bebek büyütüyor

Kadınların samgibi alanlarda daha görünür olması gerektiğini dile getiren kadın Şengül, "Sanayide erkekler kadar kadınlar da yer alabilir. Temiz ve düzenli bir ortamda çalışıyoruz. Kadın elinin değdiği her yer güzelleşir. Müşterilerimiz de buna alıştı ve destekliyor" ifadelerini kullandı.

Elektrikçi dükkanına kadın eli değdi: Hem araba tamir ediyor hem de bebek büyütüyor

Atölye sahibi Yılmaz Şengül ise eşinin desteğinin önemli olduğunu belirterek, "Onun sayesinde birçok eksiklik giderildi. İşin yükünü paylaşmak sadece iş değil, hayatı da paylaşmak oluyor" dedi.

Elektrikçi dükkanına kadın eli değdi: Hem araba tamir ediyor hem de bebek büyütüyor

Almanya’dan Türkiye’ye izne gelen ve aracının bakımını yaptıran Hayriye Kökçam da, ilk başta sanayide bir kadının çalışmasına şaşırdığını ancak sonrasında bunun olağan hale gelmesi gerektiğini söyleyerek, "Kadınların bu işte yer alması bizlere de örnek oluyor" diye konuştu.

Fikri Erdem

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Düzce Valiliğinden "polisin vatandaşı darp" iddiasıyla ilgili açıklama Düzce Valiliği, polis ekiplerinin bir vatandaşı tartakladığı iddiasıyla ilgili yapılan incelemede, haberde belirtildiği gibi polis ekibince herhangi bir darp olayının gerçekleşmediği, şüphelinin görevli polise hamlede bulunması üzerine polis memuru tarafından bu temasın engellediğinin anlaşıldığı, maksadını aşan haber ve hakaret içeren yorumlarda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Düzce Valiliğinden yapılan açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarından ‘Düzce Atatürk Bulvarı’nda gerginlik. Polisin tutumu tepki çekti’ başlığıyla verilen paylaşımlarla ilgili yapılan incelemede; 20 Aralık 2025 günü saat 00.12 sıralarında Atatürk Bulvarı giriş kısmında bulunan otobüs durağı civarında kavga eden şahısların bulunduğu ihbarı üzerine olay yerine polis ekibinin sevk edildiği, polis ekibince olay yerine intikal edildiğinde, mahalde bulunan esnaflar tarafından çevreye rahatsızlık verdiği belirtilen H.Y ve O.Y’nin alkollü oldukları belirtilerek şahısların bölgeden uzaklaştırılması talep edilmiş, polis ekibince şahıslar bölgeden uzaklaştırılmıştır. Söz konusu video, olay yerini gören mobese ve mahalde bulunan iş yerlerine ait kameralar birlikte incelendiğinde; haberde belirtildiği gibi polis ekibince herhangi bir darp olayının gerçekleşmediği H.Y.’nin görevli polis memuruna hamlede bulunması üzerine polis memuru tarafından bu temasın engellediği, ayrıca yine aynı video görüntülerinde polis memuru için iddia edilen ‘oğlunun yanında yapıştırırım seni’ söyleminin ’oğlunun yanında yakışmıyor sana’ şeklinde olduğu, mevcut müdahale ve sözlü ikazların zor kullanma yetkisinin orantılılık ilkesi kapsamında, yerinde ve yeterli olduğu anlaşılmıştır. Bahse konu olayla ilgili görevli polis memurları için sosyal medya üzerinde yapılan maksadını aşan haber ve hakaret içeren yorumlarda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur" denildi.
Bursa Prysmian işçileri Mudanya’da yürüdü Bursa’da Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi Prysmian fabrikası işçileri, MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecine ilişkin alınan eylem kararları kapsamında Mudanya’da yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Edinilen bilgilere göre, Prysmian fabrikasından çıkan işçiler Mudanya BUDO Meydanı’na kadar yürüyerek eylemlerini sürdürdü. Yürüyüşün ardından meydanda toplanan işçiler, taleplerini kamuoyuyla paylaştı. Eyleme; Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar, Genel Örgütlenme Sekreteri Fehmi Elmacı, Bursa Şubesi yöneticileri, Prysmian İşyeri Sendika Başkanı Ekrem Şaş, işyeri temsilcileri ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. Yürüyüş boyunca işçiler, "Metal işçisi direnişin simgesi", "İşçiler açken patronlara huzur yok", "Direne direne kazanacağız" ve "Sadaka değil, toplu sözleşme" sloganları attı. Birleşik Metal-İş Sendikası, yürüyüş ve basın açıklamasına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 24 Aralık’ta açıklanan eylem kararlarının kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti. Açıklamada, Genel Başkan Özkan Atar’ın, metal işçilerinin patronların dayattığı sefalet şartlarına boyun eğmeyeceğini, kazanılmış hakların gasp edilmesine izin verilmeyeceğini ve haklı talepler için mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceğini vurguladığı ifade edildi. Eylem, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde sona erdi.