POLİTİKA - 31 Mart 2024 Pazar 16:36

Murat Sesli oyunu kullandı

A
A
A
Murat Sesli oyunu kullandı

Kdz. Ereğli Belediyesi önceki dönem başkanlarından Murat Sesli oyunu Balı Mahallesi’nde 1059 nolu sandıkta eşi ve kızı ile birlikte kullandı. Sesli daha sonra ekibi ile birlikte sandık sandık gezerek seçimde görev yapan memur ve müşahitlere kolaylıklar diledi.


Kdz. Ereğli Belediyesi önceki dönem başkanlarından Murat Sesli oyunu Balı Mahallesi’nde 1059 nolu sandıkta eşi Ayfer ve kızı Beril Sesli ile birlikte kullandı. Sesli oy kullanımının ardından İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Murat Sesli, İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Yasemin Erdoğan, İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediyesi 1. sıra meclis üyesi adayı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu ve gönüllüler ile birlikte ilçede oy kullanma işlemlerinin devam ettiği 53 noktaya giderek sandıklarda görev alan memurlar ve müşahitlere başarılar diledi.


Mahalli idareler seçimlerinin hayırlı olmasını dileyen Sesli “Yaklaşık 2 aydır devam eden seçim sürecinin sonuna geldik. Güzel geçen propaganda sürecinin ardından bugünde vatandaşlarımız oy kullanma işlemlerine devam ediyorlar. İnşallah kazasız belasız bir seçim günü geçiririz. Sabah Saatlerinde ne yazık ki kötü bir haber aldık. Öncelikle ailesine ve Cumhuriyet Halk Partisi ailesine başsağlığı diliyorum. Çok sevdiğimiz bir abimizdi arkadaşımızdı. Siyaset bir yerde bitiyor artık kelimelerde tükendi. Önce can sağlığı ama taktiri ilahı vadesi dolmuş seçimi bu sebepten dolayı keyifsiz geçiriyoruz. Ben seçimlerde görev alan emniyet görevlilerimiz başta olmak üzere tüm memurlarımıza, sandık görevlisi ve müşahitlerimize, gönüllülere varıncaya kadar hepsine kolaylıklar diliyorum. Seçimlerin ülkemiz başta olmak üzere Kdz. Ereğli’mize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



Murat Sesli oyunu kullandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Ülke genelinde parçalı, çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Marmara, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Kıyı Ege ile Çanakkale, Balıkesir’in batı kıyıları, Osmaniye, Kahramanmaraş, Ağrı, Bitlis ve Siirt çevreleri ile Hatay kıyılarında kuvvetli, İzmir, Aydın ve Muğla’nın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ ve kar erimesi tehlikesi bulunmaktadır. Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu’da yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklıkları iç ve kuzey kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın ise genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlı 14 İstanbul: Çok bulutlu, öğle ve gece saatlerinde sağanak yağışlı 16 İzmir: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların, yer yer kuvvetli, kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.) 16 Adana: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21 Antalya: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 15 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 18 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu 11 Diyarbakır: Çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlı 18
Bitlis Yarım asrı aşan bir tutku... Adilcevazlı terzinin iğneyle dokuduğu hayat Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde küçük bir dükkânda yarım asrı aşan emeğiyle mesleğini sürdüren 65 yaşındaki terzi Ayhan Tatar, zamana direnen ustalığıyla dikkat çekiyor. Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Ayhan Tatar, 52 yıldır terzilik yapan Ayhan Tatar, mesleğe çocuk yaşta çırak olarak başladığını belirterek, "Ben iğne iplikle büyüdüm" sözleriyle mesleğe olan bağlılığını dile getiriyor. Geçmişin izlerini taşıyan adeta küçük bir müze gibi olan Tatar’ın dükkanının duvarlardaki eski kalıplar, raflardaki kumaşlar ve köşede hâlâ çalışan siyah döküm dikiş makinesi, yılların birikimini gözler önüne seriyor. Teknolojiye rağmen eski usul çalışmayı sürdüren Ayhan Tatar, mesleğinden de taviz vermiyor. Hazır giyim sektörünün yaygınlaşmasıyla işlerin azaldığını ifade eden Tatar, buna rağmen mesleğini bırakmayı hiç düşünmediğini vurguluyor. Ona göre terzilik, sadece kıyafet dikmek değil insanların hayatına dokunmak anlamı taşıyor. Düğünlerden bayramlıklara, özel günlerden günlük yaşama kadar birçok anıda onun emeği bulunan Tatar, yıllardır aynı dükkânda hizmet vererek müşterilerinin üç kuşağına birden kıyafet dikti. Gençlere de tavsiyelerde bulunan Tatar, el emeğinin değerine dikkat çekerek, "Her meslek kıymetlidir ama el emeği bambaşkadır. Sabır ister, sevgi ister. Bu işi sevmeyen yapamaz" dedi. Mahalle sakinleri Bekir Göksoy, Ayhan Tatar’ın sadece bir terzi olarak değil, bir değer olarak gördüğünü belirtti.
Erzincan Erzincan’da küçükbaş hayvancılığa destek projesi için başvurular başladı Erzincan’da küçükbaş hayvancılığı geliştirmek amacıyla hayata geçirilen "Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi" için başvurular başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen proje kapsamında üreticilere çeşitli destekler sağlanacak. Başvurular, il ve ilçe tarım ve orman müdürlüklerine dilekçe ile yapılabilecek. Sürecin 1 Nisan’da başladığı, 30 Nisan 2026 mesai bitiminde sona ereceği bildirildi. Proje kapsamında hak kazanan yetiştiricilere, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından temin edilecek 100 baş küçükbaş hayvan verilecek. Destek, 95 dişi ve 5 erkek damızlık hayvandan oluşacak. Projede finansman desteği de yer alıyor. Ziraat Bankası aracılığıyla üreticilere uygun koşullarda kredi imkânı sunulacak. Kredilerde ilk 2 yıl geri ödemesiz dönem uygulanırken, toplam vade süresinin 7 yıla kadar uzayabileceği belirtildi. Ayrıca hayvanların bir yıllık sigortası Tarım Sigortaları Havuzu kapsamında karşılanacak. Üreticilere bunun yanında 12 ay boyunca hayvan başına aylık 150 lira bakım ve besleme desteği verilecek. Projeye Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler başvurabilecek. Mevcut işletmesi olan ya da olmayan üreticilerin başvuru yapabileceği belirtilirken, mevcut işletmeler için 31 Aralık 2025 tarihli kayıtlara göre en fazla 105 dişi anaç hayvan şartı aranacak. Aynı haneden yalnızca bir kişinin başvurabileceği projede, kamu çalışanları ve tüzel kişilerin destekten yararlanamayacağı ifade edildi. Başvuru sahiplerinin hak kazandıktan sonra başvuru yaptıkları il veya ilçede ikamet etmesi şartı da bulunuyor. Başvuruların belirlenen kriterler doğrultusunda 100 puan üzerinden değerlendirileceği, kadın üreticiler ile genç çiftçilere öncelik tanınacağı bildirildi. Nihai listelerin Hayvancılık Genel Müdürlüğü ve TİGEM tarafından ilan edileceği kaydedildi. Projenin, Erzincan’da küçükbaş hayvan varlığını artırması, kırmızı et üretiminde sürdürülebilirliği desteklemesi ve kırsalda üretimi güçlendirmesi hedefleniyor.