ASAYİŞ - 22 Ocak 2026 Perşembe 09:58

Kornaya basan, cezayı yedi

A
A
A
Kornaya basan, cezayı yedi

Adana’da trafik polisleri, gereksiz yere kornaya basarak gürültü kirliliğine neden olan toplu taşıma araçları sürücülerine adeta ceza yağdırdı. Ceza yazılan sürücüler sürekli ceza yedikleri gerekçesiyle tepki gösterdi.


Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Seyhan ilçesine bağlı Kuruköprü Mahallesi 5 Ocak Meydanı’nda toplu taşıma araçlarına yönelik gereksiz korna denetimi gerçekleştirdi. Yaklaşık 1 saat süren uygulamada kurallara uymayan toplu taşıma sürücülerine adeta ceza yağdı. Gereksiz korna kullanma, seyir halinde cep telefonuyla konuşmak gibi maddelerde 28 sürücüye, 116 bin 976 TL para cezası uygulandı.


Gereksiz kornadan dolayı ceza kesilen Riyasettin Sarı, "Kurallara gayet dikkatliydim, araçta korna ne için var? Biri önüne atladığında aniden uyarmak için. Önüne araba kırdı, ben kornayı o yüzden çalarım. Cam filmini de sıcaktan korumak için takıyorum. Çok fazla ceza yiyoruz, hemen hemen iki güç güne bir ceza yiyoruz" diye konuştu.


Seyir halinde telefon kullandığı için ceza kesilen Mehmet Pınar da "Telefon dediler ama kulaklığım takılı, anlamadım. Sürekli ceza yiyoruz" dedi.



Kornaya basan, cezayı yedi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Anadolu Üniversitesi spor altyapısıyla sağlıklı kampüs vizyonunu sürdürüyor Anadolu Üniversitesi, akademik eğitimin yanı sıra öğrencilerin ve personelin fiziksel, sosyal ve psikolojik gelişimini destekleyen spor faaliyetlerine verdiği önemle dikkat çekiyor. Sporun sağlıklı ve dengeli bir yaşamın temel unsurlarından biri olduğu anlayışıyla hareket eden üniversite, kampüs yaşamını aktif kılacak imkânlar sunmayı sürdürüyor. Bu doğrultuda Anadolu Üniversitesi bünyesinde geçtiğimiz yıl boyunca 173 sportif faaliyet gerçekleştirildi. Yıl boyunca düzenlenen organizasyonlar; bireysel ve takım sporları başta olmak üzere farklı branşlarda öğrencilerin ve personelin spora katılımını teşvik etmeyi amaçladı. Üniversitenin spor altyapısını güçlendiren önemli merkezlerden biri olan Yunus Emre Spor Salonu, dört ayrı salonu ile hem öğrencilere hem de üniversite personeline hizmet vermeye başladı. Basketbol, voleybol ve çeşitli salon sporlarının yanı sıra spor salonu bünyesinde yer alan yüzme havuzu, sentetik çim futbol sahası, halı saha ve tenis kortları da aktif olarak kullanılabiliyor. Anadolu Üniversitesi, bu imkânlarla farklı spor branşlarına yönelik erişilebilir ve kapsayıcı bir spor ortamı sunuyor. Anadolu Üniversitesi, sportif organizasyonların yanı sıra ulusal ve uluslararası müsabakalarda elde ettiği başarılarla da öne çıkıyor. Üniversite sporcuları, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Şampiyonaları’nda toplam 33 madalya ve 8 kupa kazanarak üniversiteler arasında üst sıralarda yer aldı. Geçtiğimiz yılın en dikkat çekici başarılarından biri ise Taekwondo branşında elde edildi. Anadolu Üniversitesi Taekwondo Takımı, EUSA 2025 Avrupa Üniversiteler Şampiyonası’nda kazandığı 3 altın madalya ile Avrupa şampiyonu oldu. Anadolu Üniversitesi’nde yaklaşık 40 yıldır geleneksel olarak düzenlenen Bahar Şenlikleri kapsamında planlanan spor etkinlikleriyle kampüs yaşamının hareketlendirilmesi amaçlanıyor. Basketbol, voleybol ve futbol başta olmak üzere birçok branşta gerçekleştirilecek müsabakalar sonucunda finaller yapılacak. Etkinliklere öğrenciler ve üniversite personeli katılım sağlayacak. Sporu yalnızca rekabet unsuru olarak değil; sosyal etkileşimi artıran, takım ruhunu güçlendiren ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını destekleyen bir alan olarak ele alan Anadolu Üniversitesi, bu yöndeki çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Üniversite, sunduğu spor imkânlarıyla eğitimin yanı sıra aktif ve dinamik bir kampüs kültürü oluşturmayı hedefliyor.
Manisa MASKİ’den sanayi esnafına kalıcı çözüm Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ’nin Akhisar Karaosmanoğlu Sanayi Sitesi’nde başlattığı kapsamlı altyapı çalışmalarıyla, yıllardır su baskınları ve fosseptik sorunlarıyla mücadele eden sanayi esnafı rahat bir nefes alıyor. İkinci etapta 6 kilometreyi bulan yeni hatlar döşenirken, bölge modern üstyapısıyla yenilenecek. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü, Akhisar Karaosmanoğlu Sanayi Sitesi’nde çeyrek asrı aşkın süredir devam eden altyapı sorunlarını çözmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Birinci etabı tamamlanan projenin ikinci etabında yağmursuyu ve kanalizasyon hatları döşenirken, sanayi sitesinin çehresi modern üstyapı çalışmalarıyla değişecek. Özellikle yağışlı havalarda yaşanan su baskınları nedeniyle büyük mağduriyet yaşayan sanayi esnafı, yürütülen kapsamlı çalışmalar sayesinde kalıcı çözüme kavuşacak. İkinci etap kapsamında 3 bin 900 metre yağmursuyu hattı ve 2 kilometrelik kanalizasyon hattı imalatı gerçekleştiriliyor. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, üstyapıyı baştan sona yenileyecek. MASKİ Genel Müdürlüğü Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Dr. Orhan Gökdemir, sanayi esnafının uzun yıllardır yaşadığı sıkıntıları sona erdirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Besim Dutlulu’nun talimatları doğrultusunda, esnafımızın yıllardır süregelen mağduriyetini kalıcı olarak gidermek için titizlikle çalışıyoruz. İkinci etabı da kısa sürede tamamlayarak üstyapı çalışmalarına zemin hazırlayacağız. Sanayi sitemiz modern ve sorunsuz bir yapıya kavuşacak" dedi. Bölgede 27 yıldır altyapı sorunu yaşandığını ifade eden sanayi esnafı ise çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Esnaflardan Hakkı Emre Güner, "2003’ten beri buradayım. Yol, kanalizasyon ve yağmur hattı sorunlarıyla mücadele ediyorduk. Başvurmadığımız yer kalmamıştı. 27 yıllık sorunumuz nihayet çözülüyor" diye konuştu. Muharrem Güven ise yıllardır fosseptik kullandıklarını belirterek, "Yağmurda her yer çamur oluyordu. Besim Başkanımızın bu soruna el atması bizim için çok kıymetli" ifadelerini kullandı. Emre Katre de, "Başkanımız söz vermişti ve sözünde durdu. Altyapı yoktu, fosseptikler taşıyordu. Bu çalışmalar bittiğinde hepimiz rahat edeceğiz" dedi. Üretim tesislerinde su baskınları nedeniyle ürünlerin zarar gördüğünü belirten Niyazi Dinç ise, çalışmaların tamamlanmasıyla bölgenin gerçek anlamda bir sanayi sitesine dönüşeceğini vurgulayarak Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ’ye teşekkür etti.
Muğla Marmaris’te şiddetli fırtına etkisini sürdürüyor Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün sabah saatlerinden bu yana etkili olan şiddetli fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. Hızı yer yer 90 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle ilçede elektrik telleri koptu, ağaçlar devrildi, çatı kaplamaları uçtu. Kırsal mahallelerde bazı yollar, yıkılan ağaçlar nedeniyle ulaşıma kapandı. Depolarda bulunan malzemeler ise fırtınanın etkisiyle savruldu. Marmaris’te dün sabah saatlerinden bu yana devam eden fırtınanın ve bugün başlayan sağanak yağmurun yol açtığı olumsuzluklara karşı ilçedeki tüm ekipler teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürüyor. Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yollara devrilen ve kırılan ağaçları temizlerken, belediye ekipleri ise çöp ve çevre temizliği çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Muğla’nın Bodrum, Marmaris ve Datça ilçelerinin kıyı kesimleri için kuvvetli fırtına uyarısında bulunulmuştu. Açıklamada, "Son değerlendirmelere göre, 21 Ocak 2026 Çarşamba günü sabah saatlerinden başlayarak 22 Ocak 2026 Perşembe günü akşam saatlerine kadar Muğla kıyılarında kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-70 km/saat), Datça, Marmaris ve Bodrum’da yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) beklenmektedir" ifadelerine yer verilmişti.
Düzce Ticaret Bakanı Ömer Bolat Düzce’de Ticaret Bakanı Ömer Bolat, esnaflarla buluşmak ve bir dizi ziyaretler için Düzce’ye geldi. Bakan Bolat, "Düzce’de tarım, hizmet sektörü, eğitim, lojistik konusunda parlayan yıldız sektöründe" dedi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, esnaflarla bir araya gelmek ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Düzce’ye geldi. İlk ziyaretini Düzce Valiliği’ne gerçekleştiren Bolat, bir süre Düzce Valisi Mehmet Makas’tan bilgi aldıktan sonra açıklama yaptı. Bolat "Bu sabah kadim şehrimiz Düzce’ye geldik. Düzce’de toplumun bütün kesimleri ile bir araya geleceğiz. Değerli vatandaşlarımızın görüşlerini alacağız. Valimize hoş geldiniz demek istiyoruz, başarılar diliyoruz. Önceki başarılı çalışmalarını Düzce’de de sergileyeceğini umuyoruz. Düzce çok şanslı. Çok kıymetli bir belediye başkanı var. 5 yıl süreyle Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak temsil etmiş Dr. Faruk Özlü 7 yıldır Düzce halkına çok güzel hizmetler yapıyor. Marmara depreminin ardından Düzce yeniden kuruldu. Cumhurbaşkanımızın göreve geldiği 3 Kasım 2002’den sonra Marmara depreminden zarar gören bütün vilayetlerimiz yeniden kuruldu. Düzce sanayi, tarım ve eğitim alanında parlayan bir yıldız konumunda. Biz hükümet üyeleri olarak 7/24 çalışan bakanlar ve kurmaylarımızla çalışmaya devam edeceğiz. Akşam geç saatlere kadar yoğun programımız olacak. Esnaflarımız için finansman desteği anlamında bütün imkanları zorlayarak esnaflarımızın gerek yatırım gerek işletme için finans desteği sağlıyoruz. Yüzde 50’si hazinemiz tarafından üstleniliyor. Düzce esnafı içinde Halk bankası ve TESKOMB ile görüştüm 100 milyon lira finans desteğini ulaştıracağız, hayırlı olsun" ifadelerinde bulundu. Ardından ise AK Parti ve MHP teşkilatlarına ziyarette bulunmak üzere valilikten ayrıldı.