SPOR - 29 Nisan 2024 Pazartesi 11:41

Kumluca’da başpehlivan Fatih Atlı

A
A
A
Kumluca’da başpehlivan Fatih Atlı

Kumluca Belediyesi tarafından, bu yıl 25.’si düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında gerçekleştirilen yağlı pehlivan güreşlerinde başpehlivan, Fatih Atlı oldu.


Kumluca Şehir Stadı’nda gerçekleştirilen güreşlere, farklı illerden yaklaşık bin 238 güreşçi katıldı. Güreşlerde 70’i başpehlivan olmak üzere 13 kategoride sporcular, rakipleriyle mücadele etti. Güreşleri yaklaşık 7 bin güreşsever izledi. Güreşler günün erken saatlerinde başlamasına rağmen güreşen pehlivan sayısının çok olmasından dolayı gece saat 22.30’da sona erdi. Açık arttırma usulü ile yapılan ağalık yarışmasında 3 milyon 7 bin TL veren sebze ve meyve komisyonculuğu yapan Ercan Sabur, güreş ağası oldu.


Kumluca Yağlı Pehlivan Güreşleri Tertip Komitesi Başkanı ve Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu, "Yağlı pehlivan güreşlerimiz, Türk tarihinin, Türk kültürünün, Türk geleneklerinin en önemli unsurlarındandır. Bu yüzden de Dünya Kültür Mirası’nın içinde yerini almıştır. Kendi içinde özelliği, güzelliği ve kuralları olan bir spor dalıdır. Kumluca Güreşleri’nin sezonun ilk güreşi olmasından dolayı pehlivanlarımız yıl içinde yaptığı çalışmaların sonuçlarını, bu güreşlerde ortaya koymaktadır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.


Güreşlerin finalinde Kırkpınar başpehlivanlarından Fatih Atlı ve Enes Doğan karşı karşıya geldi. Müsabakanın ilk 15 dakikalık bölümünde her iki başpehlivan da birbiriyle kontrollü bir şekilde mücadele etti. Daha sonra atak yapan Fatih Atlı, rakibini yenerek 25. Kumluca Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı kazandı.



Kumluca’da başpehlivan Fatih Atlı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ’da ‘Bilişim Çağında Dezenformasyon’ konferansı gerçekleşti Elazığ’da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Fırat Üniversitesi tarafından ortaklaşa ‘Bilişim Çağında Dezenformasyon’ konferansı gerçekleştirildi. Konferansa, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, yardımcısı Prof. Dr. Soner Özgen, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Dezenformasyon doğruyu veya yanlışı bulunmayan ve kasıtlı olarak yayılan bilgiyi çarpıtma anlamına geldiğini belirten Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nural İmik Tanyıldızı, “Bilgiye ulaşımın çok kolay hale geldiği dijital dünyada dezenformasyon kaçınılmaz bir hale gelmiştir. Birçok açıdan sorunlara sebep olan hatta ulusal gücü tehdit edecek güce sahip olan dezenformasyonla mücadelede en etkili çözüm, stratejik bir iletişimden geçmektedir. Bu derece önemli olana dezenformasyon konusunda bilgi ve görüşlerini bizlerle paylaşmak için aramızda bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş’a teşekkür ederiz” dedi. Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi amfi salonunda gerçekleştirilen konferansta, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş da bilgi ve görüşlerini paylaştı.
Erzurum 1. Fen Liseleri Sempozyumu’nun kapanış programı gerçekleştirildi Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 1. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu’nun kapanış programı gerçekleştirildi. ETÜ ile Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle fen liseleri ile fen fakültelerini buluşturarak eğitim ve araştırmayı bir araya getirmek amacıyla düzenlenen sempozyumun kapanış programına ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ceren Sultan Elmalı, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit İncekara, akademisyenler, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programın açılışında konuşan Dekan İncekara sempozyumun fen liseleri ile fen fakültelerini aynı çatı altında bir araya getirmesi bakımından oldukça önemli olduğunu ifade ederek: “Biz ETÜ olarak fen liseleriyle temas halinde olmayı her zaman arzuluyorduk. Bu doğrultuda gerekli temasları sağladık ve bugün bir aradayız. Bu bir başlangıç oldu. Ancak önümüzdeki yıllarda bu sempozyumu daha geniş katılımla bölge genelinde ve ülkemiz genelinde düzenlemek istiyoruz. Sempozyumumuza 400’ün üzerinde katılım oldu ve öğrencilerimiz burada 100’ün üzerinde sunum yaptı. Değerlendirme kurulumuz her birini inceledi ve aralarından bazıları bugün bir adım öne çıktı. İnanıyorum ki bu salondaki arkadaşlarımız gelecekte çok güzel başarı hikayeleri yazacaklar. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan ve üniversitemizin tüm imkanlarını bizlere sunan başta Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Çakmak olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu. Dekan İncekara’nın ardından kürsüye çıkan Rektör Çakmak ise öğrencilerin bu süreçte edindiği deneyimlerin çok kıymetli olduğunu dile getirerek: “Sizlerin özgüvenle buraya gelmeniz ve burada sorularınızı, düşüncelerinizi, fikirlerinizi çekinmeden paylaşmanız çok kıymetli. Bunun kıymetini belki bugün anlamayacaksınız ama ilerleyen yıllarda üniversiteye başladığınızda ve iş hayatına girdiğinizde göreceksiniz. Her zaman söylüyorum öğrencilerimiz başarılı olmak istiyorsa derslerinin yanı sıra proje çalışmalarına seminerlere, sempozyumlara ve kendilerini ifade edebilecekleri platformlara katılmalıdır. İnanıyorum ki burada sizin gibi gözleri ışıl ışıl parlayan gençlerimiz bu kültürün temelini burada attı ve üniversite hayatına da devam ettirecekler. Bu vesileyle her birinizi katılımlarınızdan ötürü tebrik ediyor ve başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından En İyi Özgün Çalışma, En İyi Sözlü Sunum, En İyi Poster ve En İyi Danışman Öğretmen dallarında ödül almaya hak kazanan öğrencilere ödülleri takdim edildi.
İstanbul Başakşehir Liseler Arası Tiyatro Festivali’nde final heyecanı Başakşehir Tiyatro Akademisi’nin bu yıl 4. kez düzenlediği Liseler Arası Tiyatro Festivali’nde final heyecanı yaşandı. Toplam 28 oyunun oynandığı festivalin finaline katılan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Festivalde oynanan 20 oyunun Başakşehir’deki okullarda sergilenmesiyle 14 bin genci kültür ve sanatla iletişimini sağlayacağız” ifadelerini kullandı. Başakşehir Tiyatro Akademisi tarafından düzenlenen 4. Liseler Arası Tiyatro Festivali’nde final heyecanı yaşandı. Öğrencilerin tiyatroya olan ilgilerini artırmak ve sahne deneyimi kazanmalarına yardımcı olmak için düzenlenen festivalde, bu yıl 28 farklı tiyatro oyunu izleyicilerle buluştu. Festivalin jürisinde tiyatronun usta isimleri Zihni Göktay, Ferdi Akarnur, Nilgün Kasapbaşoğlu, Kubilay Karslıoğlu, Cengiz Küçükayvaz ve Caner Demir yer aldı. Finale kalan oyunlar izleyicilerin büyük beğenisini topladı Birbirinden güzel oyunların sahnelendiği festivalde finale Don Cristobita İle Dona Rosita’nın Acıklı Güldürüsü, Titanik Belgeseli ve Shakespeare Rüyası oyunları kaldı. Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte sahnelenen oyunlar izleyicilerin büyük beğenisini aldı. Oyunlar arasında Başakşehir Tiyatro Akademisi’ne bağlı öğrencilerin dans gösterileri de büyük alkış topladı. Salonun tamamen dolduğu final programına Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu katıldı. Başkan Kartoğlu oyunlardan sonra sahneye çıkarak, jüri tarafından belirlenen okullara ve öğrencilere ödüllerini takdim etti. Festivalde en iyi genç kadın oyuncu ödülüne TOKİ Celalettin Ökten Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Güzin Aktar, en iyi erkek oyuncu ödülüne ise Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencisi Efe Çolak layık görüldü. “İlçe genelinde 20 lise tiyatrosu kurduk“ Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Başakşehir Tiyatro Akademimiz her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Bu sene 4. kez düzenleyeceğimiz Liseler Arası Tiyatro Festivali’nde, 28 tiyatro oyununu komşularımızla buluşturuyoruz. Festivalimizde, ilçemizin gençleri sahnede ilk kez heyecan yaşayacaklar ve bu deneyimi birlikte paylaşacağız. Başakşehir Tiyatro Akademisi’nde, akademik tiyatro eğitimine ek olarak, liselerde uygulamalı tiyatro eğitimleri sunarak gençlerimizi sanatla buluşturuyoruz. Bu çerçevede, ilçe genelinde 20 lise tiyatrosunu kurduk ve her yıl yeni okullar ekleyerek eğitimlerimize devam ediyoruz“ diye konuştu. “14 bin gencin tiyatro aracılığıyla kültür ve sanatla iletişimini sağlayacağız” Festival sayesinde toplam 620 öğrencinin ilk kez sahneyle buluştuğunu belirten Başkan Kartoğlu, “ Festivalimizi, ilçe dışından konuk olan 8 oyunla birlikte, ilçemizdeki okullardan 620 gencimizin katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Festival sonrasında ise, 20 oyunun kendi liselerinde ve diğer liselerde sahnelenmesiyle, toplamda 14 bin Başakşehirli gencin tiyatro aracılığıyla kültür ve sanat iletişimini sağlayacağız” dedi.
Muğla Seydikemer’de TradeMaster Finans laboratuvarı açıldı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde Seydikemer ilçesinde kurulan TradeMaster Finans Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu finans dünyasının geleceğine yön verecek önemli bir adım attı. Finans alanında fark oluşturmayı hedefleyen laboratuvar, özellikle algoritmik finans alanında yapılacak çalışmalarla Türkiye’de öncü bir rol üstlenecek. Laboratuvarın kurulmasında önemli destekler sağlayan İş Yatırım, 20 laptop ve yatırım platformu desteğiyle öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dökmelerine imkan tanırken, idealdata ve TradingView ise algoritmik finans alanında yazılımsal destek sağlayarak laboratuvarın teknik altyapısını güçlendirdi. MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, açılış konuşmasında, "TradeMaster Finans Laboratuvarı, üniversitemizin finans alanındaki bilgi birikimini ve araştırma potansiyelini daha da ileriye taşıyacak. Aynı zamanda öğrencilerimizin istihdamına yönelik önemli bir adım olacak. Bu laboratuvar sayesinde öğrencilerimiz, daha öğrencilik yıllarındayken sektörün önde gelen kurumlarıyla etkileşimde bulunma ve kariyerlerine sağlam bir başlangıç yapma fırsatı yakalayacaklar" dedi. Rektör Kaçar, İş Yatırım’a sağladıkları destek için teşekkürlerini ileterek, "İş Yatırım’ın bu değerli katkısı, öğrencilerimize sunduğumuz eğitim kalitesini artırmamıza ve onların gelecekteki kariyerlerine daha iyi hazırlanmalarına yardımcı olacak" şeklinde konuştu. Laboratuvar, sektörle yapılan iş birlikleri sayesinde öğrencilere staj ve iş imkanları sağlayarak onların daha öğrencilik yıllarında istihdama katılmalarına imkan tanıyacak. Bu sayede, öğrenciler teorik bilgilerini gerçek dünya problemlerine uygulayarak deneyim kazanacak ve mezuniyet sonrası iş hayatına daha donanımlı bir şekilde adım atacaklar. Laboratuvarın açılışıyla birlikte, Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu finans alanında bölgesel ve ulusal düzeyde önemli bir merkez haline gelmeyi hedefliyor. Algoritmik finans alanında yapılacak çalışmaların yanı sıra, finansal okuryazarlığı artırmaya yönelik eğitimler ve seminerlerle de topluma katkı sağlaması beklenen laboratuvarın, gelecekte daha büyük projelere imza atması bekleniyor. Açılışa MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ve senato üyeleri, Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Eyüp Akçetin, Seydikemer İlçe Tarım Müdürü Deniz Aydın Banka Müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.