SPOR - 19 Ekim 2025 Pazar 14:58

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı

A
A
A
Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı

Gençlik ve Spor Bakanlığının yürüttüğü "Koşan Yıldızlar" projesi kapsamında Posof’ta düzenlenen atletizm yarışması, gençlerin enerjisiyle dolu dopdolu bir güne sahne oldu.


Posof Çok Programlı Anadolu Lisesi, Aşık Sabit Müdami Anadolu İmam Hatip Lisesi, Posof Halitpaşa Yatılı Bölge Ortaokulu, Posof Anadolu İmam Hatip Ortaokulu ve Süngülü Ortaokulu öğrencilerinin büyük bir azim, hız ve centilmenlikle yarıştığı etkinlikte; sahadaki mücadele kadar seyir alanındaki coşku, alkışlar ve destek tezahüratları da Posof’un spora olan sevgisini gözler önüne serdi. Her bir sporcu, bitiş çizgisine uzanan her adımında azmini, gayretini ve gençliğin gücünü gösterdi.


Anlamlı organizasyona katkı sağlayan tüm öğretmenlere, antrenörlere, hakemlere ve öğrencilere gönülden teşekkür ettiklerini belirten Gençlik Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, ‘Ayrıca yarışmanın güvenli ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için destek veren ‘Posof İlçe 112 Acil Sağlık Hizmetleri, Posof İlçe Jandarma Komutanlığı ve Posof Belediyesi’ne şükranlarımızı sunuyoruz. Birlikte koşuyor, birlikte kazanıyoruz’ ifadelerine yer verdi.


Yarışma sonunda derece giren öğrencilere madalya ve ödülleri verildi.



Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Bitlis’te imece geleneğiyle çeltik ekimi başladı Bitlis merkeze bağlı Çeltikli köyünde vatandaşlar, yüzyıllardır süregelen imece geleneğini yaşatarak çeltik ekimine başladı. Yaklaşık 100 dönümlük arazide dedelerinden ve babalarından öğrendikleri yöntemlerle üretim yapan köylüler, dayanışma ruhuyla tarlalarda yoğun mesai harcıyor. Sabahın erken saatlerinde bir araya gelen köylüler, sırayla birbirlerine ait tarlalarda çalışarak çeltik ekimini gerçekleştiriyor. Havaların ısınmasıyla birlikte tarlalara inen çiftçiler, teknolojik ekipman kullanmadan geleneksel yöntemlerle üretim yapmaya devam ediyor. Günün ilk ışıklarıyla tarlalara giren köylüler, küreklerle çeltik havuzları oluşturarak ekim hazırlıklarını tamamlıyor. İklimi ve verimli toprakları sayesinde çeltik üretimi için elverişli bir yapıya sahip olan Çeltikli köyünde çiftçiler, atalarından miras kalan üretim kültürünü gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor. Köy sakinleri, yetiştirdikleri çeltiğin tamamen doğal yöntemlerle üretildiğini belirterek, geleneksel tarımı sürdürmenin gururunu yaşadıklarını ifade ediyor. Çeltikli köyünde üretilen ve bölge genelinde pazarlanan pirincin en dikkat çekici özelliğinin ise diyabet hastalarının da tüketebileceği türde olduğu belirtiliyor. Her yıl mayıs ayının başında başlayan ancak bu sene havaların geç ısınmasından dolayı yeni başlayan çeltik ekimi ay sonuna kadar sürerken, büyük emeklerle yetiştirilen pirincin hasadı ise eylül ayında yapılıyor. Çeltikli Köyü Muhtarı Ömer Kırşen, hiçbir makine kullanmadan asırlardır aynı yöntemlerle çeltik ekimi yaptıklarını belirterek, "Asırlardır sürdürdüğümüz geleneksel pirinç ekimine başladık. Sabahın erken saatlerinde önce traktörlerin araziyi sürmesi ile başlıyor. Sonra tüm köylü imece usulü ile çalışmaya başlıyoruz. Bu pirincin özelliği, nişasta oranının çok düşük olmasıdır. Şeker hastası olan insanlar çok rahat tüketebiliyor. Asırlardır dededen babadan kalma yöntemlerle hiçbir makine kullanmadan ekimimiz devam ediyor. Tamamıyla insan gücüyle yapılan bir sistemdir. Böyle geldi böyle devam edecek inşallah. Yaklaşık 100 dönüm araziden 100 tona yakın pirinç üretiyoruz. Bu pirincin ise özel müşterileri bulunmakta. O şekilde satışa sunuyoruz" dedi.
İstanbul Banka yöneticilerinin ismlerini kullanıp ’yatırım dolandırıcılığı’ yapan şebekeye operasyon: 89 gözaltı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, banka kurumsal kimlikleri ile banka yöneticileri ve yatırım uzmanlarına ait isim ve görselleri izinsiz kullanarak vatandaşları dolandırdıkları iddia edilen şüphelilere yönelik geniş çaplı operasyon düzenlendi. Yapılan incelemelerde, şüphelilerin dijital platformlar üzerinden oluşturdukları sahte yatırım grupları ve kurdukları paravan şirketler aracılığıyla haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Soruşturma kapsamında şahıs ve şirket hesaplarında yaklaşık 60 milyar TL işlem hacmi bulunduğu tespit edildi. Elde edilen bilgiler doğrultusunda, 2 Haziran 2026 tarihinde İstanbul merkezli olmak üzere 27 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda toplam 89 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Suçtan elde edildiği değerlendirilen mal varlıklarına yönelik yürütülen çalışmalarda ise toplam değeri 4 milyar 606 milyon TL olan 4 şirkete, 15 akaryakıt istasyonuna ve 1 akaryakıt ile LPG dolum tesisine kayyum atandı. Ayrıca 1 taşınmaz, 11 araç, şirket ortaklık payları, banka hesapları, kripto varlık hesapları ile diğer taşınır ve taşınmaz mal varlıkları üzerine bloke tedbiri uygulandığı bildirildi. Konuya ilişkin başlatılan soruşturma ve tahkikat işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.