MAGAZİN - 23 Eylül 2017 Cumartesi 13:51

Çan’ın Kurtuluşunun 95.Yılında Serkan Kaya Konseri

A
A
A
Çan’ın Kurtuluşunun 95.Yılında Serkan Kaya Konseri

Çan’ın Kurtuluşunun 95.

Çan’ın Kurtuluşunun 95.Yıl Kutlamaları Serkan Kaya’nın konseri ile başladı. Türkiye’de ‘Arabesk Müziği’ yeniden canlandıran Serken Kaya Çan Belediyesi Otobüs Terminalinde gerçekleştirdiği konserde seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla geceye katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı.


Çan’ın Kurtuluşunun 95.yılı nedeni ile gerçekleştirilen konsere Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, AK Parti İlçe Başkanı Murat Okan, AK Parti Çan Kadın Kolları Başkanı Birsel Dirlik, Belediye Meclis Üyeleri ve Çan Halkının yanı sıra, çevre ilçelerden gelen çok sayıda vatandaş katıldı.


Belediye Başkan Dr.Abdurrahman Kuzu sanatçı Serkan Kaya’ya teşekkür ederek Plaket ve çiçek takdim etmesinin ardından kısa bir konuşma yaparak, “Çan’ın ve Ülkenin kurtuluşunda şehit olanları yad ediyoruz. Bu milletin mayası sağlam, 95 yıl önce nasıl kurtuluş mücadelesi verdiysek en son 15 Temmuzda da bunu gördük” şeklinde konuştu.


Plaket ve çiçek takdiminin ardından konserine devam Serkan Kaya geceye katılan misafirlere söylediği birbirinden güzel şarkılarla unutulmaz bir gece yaşattı. Serkan Kaya ile başlayan zafer kutlamaları bugün Çarşı Camii’nde tüm şehitlerin anısına Mevlid-i Şerif Programı, Kur’an-ı Kerim okutulması ve ardından şehrin kalbi Menderes Parkı’nda vatandaşlara pilav ikramıyla program sona erecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da çilek hasadı başlıyor; üretici 100 lira fiyat bekliyor Bursa’da çocukluğundan bu yana çilek üreten 77 yaşındaki İsmail Kozan, bu yıl 4 dönümde yaptığı dikimde sadece fideye 275 bin lira harcadığını belirterek, maliyetlerin yüksekliğinden dert yandı. Yıllık yaklaşık 50 bin tonluk üretimiyle Türkiye’de ilk 5 şehir arasında yer alan Bursa’da, havaların ısınmasıyla birlikte çilek hasadı başladı. Kurban Bayramı’nın ardından piyasada daha fazla yer alması beklenen Bursa çileğinde üreticiler, yüksek maliyetler karşısında fiyat beklentilerini yüksek tutuyor. Kestel ilçesine bağlı Erdoğan Mahallesi’nde çocukluğundan beri tarımla uğraşan ve köyünde çilek üretimine öncülük eden İsmail Kozan, geçen yıl 5,5 dönüm arazide gerçekleştirdiği üretimde dönüm başına 2 ton verim aldığını belirtti. Bu yıl ilk kez farklı bir çilek çeşidi denediğini ifade eden Kozan, 4 dönümlük alana ektiği yeni ürünün hasadına bayram döneminde devam edeceklerini dile getirdi. "Sadece fide maliyeti 275 bin lira" Yeni denediği çeşitte dönüm başına 25 bin fide diktiklerini ve ilk yıl toplam 6 ton rekolte beklediklerini kaydeden Kozan, maliyetlerin üreticiyi zorladığını vurgulayarak şöyle konuştu: Fidenin tanesini bu yıl 11 liradan aldık. Sadece fide için 275 bin lira ödeme yaptık. Tarlanın işlenmesi, dikimi, gübresi, hortumu, naylonu, otunun biçilmesi ve toplanması derken maliyet inanılmaz rakamlara ulaşıyor. Bu yüzden beklentimiz, sezonda çileğin tarladan çıkış fiyatının kilogram başına 100 ila 120 lira arasında olmasıdır. Maliyetler çok yükseldiği için bu fiyatı bekliyoruz, 100 liranın altı üreticiye kazandırmaz"