KÜLTÜR SANAT - 24 Ağustos 2024 Cumartesi 11:13

Ünlü şefler Önallar Gıda için Denizli’ye geldi

A
A
A
Ünlü şefler Önallar Gıda için Denizli’ye geldi

1957 yılından bu yana 3 kuşaktır Denizli’de süt ürünleri sektörünün öncüsü olan Önallar Gıda, Bayramyeri Meydanı’nda bulunan ‘Kasap ve Peynir Hali’nde’ yeni konsept mağazasını açılışını gerçekleştirdi. Görkemli açılış törenine ünlü şeflerin yanı sıra çok sayıda davetli katılım sağladı.



3 kuşaktır Denizli’ye hizmet veren ve 1957 yılından bu yana Denizli’de süt ürünleri sektörünün öncüsü olan Önallar Gıda, yeni konsept mağazasının açılışını görkemli bir törenle gerçekleştirdi. Açılış öncesi Ünlü şefler Hazer Amani ve Özlem Mekik’in yanı sıra Türk sanat müziği sanatçısı Umut Akyürek gerçekleştirilen workshop etkinliğinde Önallar Gıda’nın birbirinden eşsiz lezzetlerini Denizlililere tanıttı. Amani ve Mekik; Önallar Gıda’nın uzman ekiplerince üretilen lavatanlı, kahveli ve Antep fıstıklı peynire hayran kalırken, konuklarına ikram etmeyi de ihmal etmedi. Umut Akyürek’te workshopta Denizlililere mini bir konser verirken, konuklar Önallar Gıda’nın üçüncü kuşak temsilcisi Halil Alptuğ Önal’ı tebrik etti.



İş ve Siyaset dünyası açılışta yer aldı


Workshop etkinliğinin ardından Bayramyeri Meydanı’nda bulunan ‘Kasap ve Peynir Hali’nde konsept mağazasının açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Önallar Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Önal, Önallar Gıda’nın üçüncü kuşak temsilcisi Halil Alptuğ Önal ile Önallar Ailesi; AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Sözkesen, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Pamukkale Belediyesi Zabıta Müdürü Nevzat Dikkat, STK temsilcileri, Denizli iş ve siyaset dünyasının önde gelenlerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Konuşmaların ardından konsept mağazasının açılış kurdelesi kesilirken, Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin özel tasarladığı ‘Kubinek’ tanıtıldı. Önallar Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Önal, “Boynuz kulağı her zaman geçer. Alptuğ da üçüncü kuşak temsilcimiz olarak bizleri geçti. Allah yolunu açık” etsin ifadelerini kullandı.



"Bu benim için bir miras, bir kültür mirası"


Açılış töreninde açıklamalarda bulunan ve katılımcılara teşekkür eden Önallar Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Halil Alptuğ Önal, “Bu benim için bir miras, bir kültür mirası. Ömrünü bu sektöre adamış bir duayenin mirasını taşımaktan gurur duyuyorum. Önallar 1957 konsept mağazamızın lansmanını gerçekleştirdik. Bu güzel şehre böyle güzel bir şarküteri lazımdı. Buradaki o eksik parçayı da ben ve ekibim olarak tamamladık. İçeride muhteşem ürünler var. Emin olun sabah kahvaltıdan akşam tamamlayıcıya kadar pek çok alternatifler oluşturduk. Hem ithal ürünler getirdik, hem Ar-Ge ürünlerimiz var. Herkesi bu lezzetleri tatmaları için Kasap ve Peynir Hali’nde açtığımız yeni mağazamıza davet ediyoruz. Biz halde büyüdük. Bizim kültürümüz burası. Onun için bu tarihi yapıda, bu kültürel mirası yaşatmak ve gelecek nesiller için, farklı bir noktaya taşımak için çok emek saf ettik. Bugün burada bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.



Açılışın ardından Halil Alptuğ Önal, konsept mağazada konuklarına bilgiler verirken, usta ellerden çıkan birbirinden lezzetli peynirleri ikram etti. Ayrıca Halil Alptuğ Önal’ın yakaladığı orkinos balığı şeflerin elinde hayat bulurken, ünlü şef Hazer Amani konuklarına mutfakta tüyolar vermeyi ihmal etmedi. Eşsiz lezzetleri Amani kendi elleriyle ikram ederken, konuklar unutulmaz bir güne de şahitlik ettiler.



Ünlü şefler Önallar Gıda için Denizli’ye geldi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.