YEREL HABERLER - 15 Nisan 2012 Pazar 11:01

DİCLE KAYMAKAMI GELİNCİK KÖYÜNDE DURUM TESPİTİ YAPTI

A
A
A
DİCLE KAYMAKAMI GELİNCİK KÖYÜNDE DURUM TESPİTİ YAPTI

Diyarbakır`ın Dicle ilçesine bağlı Gelincik köyünde geçtiğimiz gün aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen zararı tespit ve yerinde görmek amacıyla Kaymakam ve beraberindekiler köye giderek durum tespiti yaptı.
11 Nisan günü yağan şiddetli yağış nedeniyle oluşan sel felaketi sonucunda vatandaşların mağduriyetlerinin yerinde tespiti ile oluşan hasarların bir an önce giderilmesi amacıyla Dicle Kaymakamı Çağlayan Kaya, İl Afet ve Acil Durum Müdürü, Özel İdare Müdürü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü ve Vakıf Müdürü`nün katılımıyla Gelincik köyüne gidildi. Köyü ziyaret eden heyet, sel felaketi sonucunda hasar gören vatandaşları evlerinde ziyaret ederek durum tespiti yaptı. Kaymakam Çağlayan Kaya, konuyla ilgili,
"Sel felaketi sonucunda Gelincik köyünde oluşan hasarların hem tespiti hem de devlet olarak çözümü için köye geldik. Bu kapsamda gerekli çalışmaların başlatıldı ve akabinde zarar görüldüğü tespit edilen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için bütün imkanlarımızı zorlayarak gerekli tüm adımlar atılacak" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Alkolden 2 kez ehliyetini kaptıran sürücü kazada 3’üncü kez yakalandı Eskişehir’de çarparak yayayı ağır yaralayan sürücünün, 1.17 promil alkollü olduğu ve sürücü belgesinin olmadığı öğrenildi. Sürücünün daha önce iki kez alkollü araç kullanmaktan ehliyetini kaptırdığı öğrenilirken, polis ekiplerince üçüncü kez sürücü belgesine el konuldu. Olay, Tepebaşı ilçesi Zincirlikuyu Mahallesi 1549 sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere E.B. (27) idaresindeki 26 EB 255 plakalı hafif ticari araç henüz bilinmeyen bir sebeple yolda yaya olan Davut D. isimli şahsa çarptı. Kaza sonrasında olay yerine ihbar üzerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalelerin ardından kapalı olan Davut D.’yi Yunus Emre devlet Hastanesi’ne ambulansla sevk edildi. Davut D.’nin durumunun ağır olduğu öğrenildi. 39 bin 521 TL para cezası kesilen sürücü 3’üncü kez ehliyetini kaptırdı Sürücü E. B.’ye polis ekiplerince yapılan alkol kontrolünde 1.17 promil alkollü olduğu tespit edildi. Daha önce 2 kez ehliyetini alkollü araç kullanmaktan kaptıran sürücünün sürücü belgesinin olmadığı öğrenildi. Sürücünün 3’üncü kez ehliyetine el konuldu. Sürücünün ehliyetine 5 yıl süreyle el konulurken, önceki cezası da hesaplandığında sürücünün 2032 yılına kadar ehliyete el konulduğu öğrenildi. Sürücüye çeşitli maddelerden 39 bin 521 TL para cezası kesildi. E.B. işlemleri için karakola götürüldü. Polis konuyla alakalı inceleme başlattı.