YEREL HABERLER - 16 Mart 2012 Cuma 17:14

SÖKE GENÇLİK MECLİSİ BAŞKAN VE YÜRÜTME KURULU BELİRLENDİ

A
A
A
SÖKE GENÇLİK MECLİSİ BAŞKAN VE YÜRÜTME KURULU BELİRLENDİ

Söke Kent Konseyi bünyesinde kurulan Gençlik Meclisi, seçimli genel kurul toplantısını yaptı. Okul temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı Gençlik Meclisi genel kurulunda başkan ve yürütme kurulu belirlendi.
Genel Kurula Söke Kent Konseyi Başkanı Levent Tuna ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Damla Baybora da katıldı. Gençlik Meclisi’nin etkin çalışmalar ortaya koyacağına inandığını ifade eden Söke kent Konseyi Başkanı Levent Tuna; Gençlik Meclisi çalışmalarına katılan ve destek veren tüm gençleri kutladı.
Yapılan seçimlerde Gençlik Meclisi Başkanlığı’na Tuba Özturlar ve Sevda Demir aday oldu. Tuba Özturlar 19 oy alarak başkanlığa seçilirken, Sevda Demir 11 oya aldı. Toplam 31 oyun kullanıldığı ve bir oyun geçersiz olduğu seçimler sonunda Ceren Denizci (Kız Meslek Lisesi) 21, Seçil Cengiz (And. Öğretmen Lisesi) 19, Gülsüm Çekin (Kız Meslek Lisesi) 19, Berrin Çakmakoğlu (And. Öğretmen Lisesi) 18, Doğukan Ünlü (Söke MYO) 17, Şilan Özgü Yaşar (TKP) 17 oy alarak Gençlik Meclisi Yürütme Kuruluna seçilen isimler oldu.
Yapılan seçimler sonunda seçilen isimleri kutlayan Söke Kent Konseyi Başkanı Levent Tuna, çalışmalarında başarılar diledi. Gençlik Meclisi Başkanı Tuba Özturlar, kendisine destek veren herkese teşekkür ederken; “Gençlik Meclisi olarak üreteceğimiz projeleri hayata geçirmek istiyoruz. İlçemize sosyal ve kültürel hareket sağlayacak, etkin projeleri hayata geçireceğimize inanıyorum” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Ezilmemek için eylem yaptılar Tekirdağ’da bir araya gelen bisiklet tutkunları, bisiklet farkındalığını arttırmak ve trafikteki bisiklet kazalarını engellemek için eylem gerçekleştirdi. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesi sahilinde bir araya gelen bisikletçiler, bisiklet farkındalığını arttırmak, bisiklet kazalarını ve bisikletli ölümlerini engellemek için farkındalık eylemi gerçekleştirdi. Bisikletleriyle toplanan vatandaşlar, bisikletlerinin önüne "Trafikte biz de varız. Bisikletliler trafiğin bir parçası, trafikte sağ şerit yasal hakkımız. Sadece araba senin yollar hepimizin, bisikletime çarparsan ölürüm" gibi yazılar astı. Bir araya gelen bisikletliler farkındalığı arttırmak için sahil alanda pedalları çevirerek sürüş yaptı. Sürüş boyunca Tekirdağ İl Emniyet müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri de güvenliği sağladı. Sessiz Sürüş Türkiye Sorumlusu Ertan Yılmaz gazetecilere yaptığı açıklamada, "2003 yılında Amerika’da bir bisikletçi Teksas eyaletinde bisiklet sürerken, bir okul otobüsünün aynası feci şekilde kafasına çarpıyor ve ölüyor. Daha sonra arkadaşları her yıl Mayıs ayının ikinci Çarşamba’sında bir etkinlik düzenliyorlar. Bu etkinlik bir süre sonra diğer eyaletlere yayılıyor. Derken bütün dünyaya yayılıyor. Şu anda bu etkinlik 5 kıtada, 296 lokasyonda, Türkiye’de ise 40 lokasyonda bu etkinlik aynı gün ve aynı saatte gerçekleşiyor. Amacımız bisikletli ölümleri anmak, kazalarda bisikletçi hakları konusunda duyarlılığı sağlamak için bu etkinliği düzenliyoruz" dedi.