GENEL - 17 Mart 2012 Cumartesi 17:21

İNTİHAR EDEN KADININ İKİ ÇOCUĞUNA 628 TL MAAŞ

A
A
A
İNTİHAR EDEN KADININ İKİ ÇOCUĞUNA 628 TL MAAŞ

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İpek Kobaner, annesi intihar eden kadından geriye kalan çocuklara 314’er TL maaş bağlandığını söyledi.
Kobaner yaptığı açıkalamada biri 6 yaşında diğeri 7 aylık olmak üzeri iki çocuk annesi Emine Akçay’ın (28) 3 gün önce evinde intihar ettiğini hatırlarak olayın hemen ardından sosyal çalışmacılarını aileyi incelemeye başladığını kaydetti. Yapılan inceleme sonunda Akçay’ın kocası Hüseyin Akçay’ın geçici işlerde çalışarak ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığını öğrendiklerini belirten Kobaner, ailenin sosyal durumunun ilgili birimler tarafından incelendiğini aileye sosyal destek kapsamında para yardımı
yapılacağını ifade etti
"ÇOCUKLARA 314’ER TL MAAŞ"
Kobaner, annenin intihar etmesinin ardından geride iki tane çocuk bırakmasınan çok acı olduğun söyleyerek, "Biz devlet olarak Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un talimatıyla çocukların herzaman yanında olacağız. Çocukların en iyi şartlarda hayata tutunmaları için sosyal destek kapsamında çocuk başına 314 TL maaş bağlandı. Çocuklar maaşlarını Nisan ayından itibaren almaya başlanacak. Çocuklara ödenecek olan maaş bakımlarını üstlenen babaanneye verilecek" diye konuştu.
Çocuklara maaş bağlanmasının nedeninin ailenin maddi durumunun yetersiz olmasına bağlayan Kobaner, "Önümzedik yıl 6 yaşında olan İsa okula başlayacak. Bunun okul masraflarının karşılanması ve iyi bir eğitim alması için maaş bağlanıyor. Diğer taraftan henüz 7 aylık olan kardeleninde mama, bez ve giysi masraflarının karşılanması için maaş bağladık. Biz devlet olarak herzaman şevkatli elizimi çocuklarımıza uzatacağız" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AK Parti Milletvekili Ensarioğlu: "Söz konusu açıklamalarım, Dışişleri Bakanının özelde şahsına yönelik değildi" Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, "Benim düşünce ve açıklamalarım açık ve nettir. Söz konusu açıklamalarım, parti politikalarımızda sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi dışında, kimsenin çelişkili irade ortaya koyamayacağı ve AK Parti’de böyle bir şeyin mümkün olmayacağını kesin cümlelerle hatırlatmak adınaydı. Sayın Dışişleri Bakanının özelde şahsına yönelik değildi" dedi. Ensarioğlu, bir yabancı yayın kuruluşuna verdiği röportajla ilgili yazılı açıklama yaptı. Ensarioğlu şunları kaydetti: "Yabancı bir yayın kuruluşuna Terörsüz Türkiye süreci ve Meclis Komisyon çalışmalarıyla alakalı verdiğim bir mülakatta, sürece dair yaptığım değerlendirme sonunda, sunucunun ısrarlı Suriye politikası konusunda, sayın Cumhurbaşkanımız ve Dışişleri Bakanı sayın Hakan Fidan’ın politikalarında çelişkiler olduğuna dair verdiğim cevapta, böyle bir şeyin olmayacağını söyledim. Sözlerimin sonunda partimizin ve hükümetimizin politikalarını belirleyen iradenin sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi olduğunu, buna karşı bir irade ortaya koyanın ya görevi bırakması gerekir, ya da görevden alınır şeklindeki ifademin amacı ve maksadı gayet net olduğu halde üç gündür, bağlamı ve maksadı dışında, bazı art niyetli çevrelerin çeşitli sosyal medya mecralarında çarpıtarak yorumladıklarını üzüntüyle müşahede ettim. Benim düşünce ve açıklamalarım açık ve nettir. Söz konusu açıklamalarım, parti politikalarımızda sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi dışında, kimsenin çelişkili irade ortaya koyamayacağı ve AK Parti’de böyle bir şeyin mümkün olmayacağını kesin cümlelerle hatırlatmak adınaydı. Sayın Dışişleri Bakanının özelde şahsına yönelik değildi."