- 20 Eylül 2017 Çarşamba 17:16

Erzurum MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 30 Eylül’de açılıyor

A
A
A
Erzurum MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 30 Eylül’de açılıyor

MNG Holding’in AVM sektöründeki ilk yatırımı olan Erzurum MNG Mall, 30 Eylül’de açılacak.

MNG Holding’in AVM sektöründeki ilk yatırımı olan Erzurum MNG Mall, 30 Eylül’de açılacak. 400 bin liralık dev bir yatırımla hayata geçen alışveriş merkezi, Murat Boz ve pek çok ünlünün katılacağı renkli bir organizasyonla sektöre giriş yapacak. Grup bünyesinde kurulan MNG Yönetim Hizmetleri tarafından işletilecek olan AVM, 1000 metrekarelik kütüphanesi, sanat galerileri, 5 bin 300 metrekarelik heyecan veren bir tema parkı, 350 koltuklu şehir tiyatrosu ve son teknoloji sineması ile 140 bin öğrenciye ev sahipliği yapan Doğu’nun gözbebeği Erzurum’da sosyal yaşama renk katacak.


Erzurum MNG Mall, 160 bin metrekare büyüklüğü ile Doğu Anadolu Bölgesi’nde sosyal yaşamı ve ticareti canlandıracak. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde yer alan zengin marka karmasını şehre taşıyan alışveriş merkezi, 165 mağaza, eğlence, sinema ve kültürel etkinleri bir arada sunarak Doğu’nun gözde şehrine dinamizm kazandıracak.


GENÇLERE İLK SÜRPRİZ: MURAT BOZ VE GRUP KOLPA


30 Eylül’de açılışı yapılacak olan Erzurum MNG Mall; Murat Boz, Grup Kolpa ve Güldür Güldür ekibi ile sektöre renkli bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Açılış günü, MNG Mall tarafından şehre taşınan seçkin markalar ile birlikte, merkezin getireceği pek çok yenilik de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.


Merakla beklenen Erzurum MNG Mall, Doğu’nun gelişmeye en açık şehirlerinden biri olan kente, 5 bin 300 metrekarelik bir tema parkı ile giriyor. Anadolu’nun en büyük tema parkı olan bu dev alanda, Jurassic Park, Roller Coaster, çocuklar için özel olarak hazırlanan Survivor ve dev çizgi film karakterleri var. Hem aileler hem de çocukların merakla beklediği tema parkı sayesinde, artık Erzurumlular da eğlenceli vakit geçirme ayrıcalığına sahip olacaklar.


Yeni alışveriş merkezinin, 140 bin öğrenciye ev sahipliği yapan kente bir başka armağanı ise bugüne kadar bir alışveriş merkezi konseptinde ilk kez yer verilen, seçkin eserlerin ücretsiz okunabileceği 1000 metrekarelik zengin bir kütüphane olacak.


Gittiği şehirlerde bölge halkının eğitim, sanat, eğlence ve alışveriş konusunda çıtasını yükseltmeyi hedefleyen MNG Holding, Erzurum MNG Mall’de sanatsal etkinliklere geniş yer ayırdı. 350 koltuklu çocuk şehir tiyatrosu, son teknolojiye sahip Cinemax’ta Google Glass ayrıcalığı ile seyir zevki ve değerli sanatçılar ile bölge halkını buluşturacak sanat galerileri, bu yaklaşımın kanıtları Konukları için eğlenceli bir etkinlik takvimi de hazırlayan merkez, Erzurum ve çevre illerden gelecek ziyaretçilerine, Anadolu’daki en renkli ve konforlu sosyal yaşam alanlarını sunuyor.


PERAKENDECİ BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ, KİRALAMA YÜZDE 100 DOLULUK ORANINA ULAŞTI


Alışveriş merkezinin yönetimi, MNG Holding’in yeni şirketi MNG Yönetim Hizmetleri tarafından gerçekleştirilecek. Yurt içinden ve yurt dışından tüm markaların dikkatini çeken yeni alışveriş merkezi, yüzde 100 doluluk oranı ile açılıyor.


MNG Yönetim Hizmetleri’nin Genel Müdürü Dr. Aydoğan Süer, alışveriş merkezleri ve perakende konusunda uzman bir isim. Yakamoz Yayınları’ndan çıkan “Alışveriş ve Perakendede Sürdürülebilirlik” ve “AVM’lerin Geleceği” isimli kitapları ile perakende sektörüne akademik anlamda da önemli katkılarda bulunan, pek çok mesleki ödülün sahibi Dr. Aydoğan Süer, Erzurum MNG Mall’un açılışına sayılı günler kala başta gençler olmak üzere tüm Erzurumluları 30 Eylül’de gerçekleştirilecek renkli açılışa davet etti.


“MNG Grubu çatısı altında, ülkemizin alışveriş merkezi yönünden bakir bölgelerinden biri olan Erzurum’a, böyle büyük bir yatırımla girmekten ötürü, son derece mutlu ve heyecanlıyız. Pazarda yer alan yerli yabancı yüzlerce marka, MNG Holding gibi güçlü bir yatırımcı ile alışveriş merkezlerinin konforunu bekleyen bölge insanına ulaşmayı hedefliyor. Bu anlamda özellikle Doğu’ya yapılan her türlü yatırım, ekonomiye olan güvenin bir göstergesidir. Yaklaşık 400 Milyon Liralık dev bir yatırım bütçesine sahip olan Erzurum MNG Mall ile şehirde yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefliyoruz. Bilindiği gibi Erzurum, yaklaşık 800 bin yerleşik vatandaşımıza ek olarak her yıl şehir dışından okumak için gelen 140 bin öğrenciye de ev sahipliği yapmaktadır. Yaklaşık bir milyon nüfusa sahip Erzurum açısından bölgede benzeri olmayan bu büyük yatırım, aynı zamanda işsizlik sorunu ile mücadelede avantaj anlamını taşımaktadır. Yeni AVM’de yönetim deneyimimizi ortaya koyarak 2 bin gencimize uluslar arası geçerliliği olan bir meslek edinme fırsatı sunduk. Bu anlamda Erzurum MNG Mall, alışveriş deneyiminde çıtayı yükseltmenin yanı sıra soğuk kışları ile ünlü şehre önemli bir istihdam katkısı da getirecek.


Alışveriş merkezi içinde yer alan zengin marka karmasını oluştururken, Birleşik Markalar Derneği (BMD) ve Media Force şirketi ile sürekli işbirliği içerisinde bulunduk. Yurt içi ve yurt dışından 800 marka ile görüşmeler gerçekleştirerek, açılış öncesi yüzde 100 doluluğa ulaştık. Son derece zorlu ekonomik koşulların hâkim olduğu 2017 yılında, ilk 8 ayda ulaştığımız bu başarıyı, sürekli perakendecinin nabzını tutarak ilerlememize borçluyuz. Yalnızca yüksek karlılık değil gittiğimiz yerde sosyal yaşamın kalitesini yükseltmeyi hedefleyerek attığımız adımlar ve perakendecinin refleksiyle aynı hızda aynı yöne hareket etmemiz, “Kazan-Kazan” felsefesiyle yol aldığımızı kanıtladı. Bu nedenle Erzurum MNG Mall’un açılışına hazırlanırken; yatırımcımıza, şehirde bizi kucaklayan bölge halkına, desteklerini esirgemeyen Devlet kurumlarına, çalışan ekibimize, tedarikçilerimize ve hepsinden önemlisi bize inanarak AVM’de yer alan değerli perakendecilerimize “Hayırlı olsun” diyoruz. Medya mensubu arkadaşlarımız, seçkin davetlilerimiz ve hepsinden önemlisi değerli Erzurumlular ile 30 Eylül’deki görkemli açılışımızda buluşmak dileğiyle”


MNG Grup Hakkında:


1976 yılında, Mehmet Nazif Günal’ın isminin ilk harfleriyle temelleri atılan MNG, bugün 20 binden fazla çalışanın istihdam edildiği büyük bir şirketler topluluğu... İnşaat, taahhüt, enerji, hava taşımacılığı, kargo, tarım ve finans sektörlerini içine alan farklı sektörlerde faaliyet gösteren grup, 2017 yılına başlarken, inşaat projelerinin ardından işletmeci olarak da AVM sektöründe yer alacağını açıkladı. MNG Holding, Dr. Aydoğan Süer’in Genel Müdür olarak görev yaptığı MNG Yönetim Hizmetleri şirketi ile alışveriş merkezleri yönetimi ve gayrimenkul kiralama alanında da faaliyet gösterecek.


Dr. Aydoğan Süer Hakkında:


MNG Yönetim Hizmetleri AŞ’nin Genel Müdürü olan Dr. Aydoğan Süer, AVM yönetimi alanında başarıları ile tanınan ödüllü bir lider. Verdiği sektörel eğitimler, seminer ve konferanslar ile alanında en iyi motivasyon konuşmacıları arasında yer alan Süer, Alışveriş Merkezleri ve Perakendede Sürdürülebilirlik ve AVM’lerin Geleceği isimli 2 kitabın da yazarı. Mesleki ve akademik çalışmalarının yanı sıra son 3 yıldır pek çok gazetede yazan ve televizyon programları yapan Dr. Aydoğan Süer, bilinçli tüketici yaratabilmek için yaptığı çalışmalarla ülke genelinde büyük takdir topluyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli’de oryantiring heyecanı sürüyor Yeşilay Oryantiring Kulüpler Türkiye Şampiyonası’nda ilk iki gün geride kaldı. Uzun mesafe ve orta mesafe yarışları, Honaz Milli Parkı ile Cankurtaran Karataş Köyü’nde gerçekleştirildi. Şampiyonanın final etabı ise yarın şehir merkezinde koşulacak. Oryantiring Türkiye Şampiyonası’nda 52 ilden toplam bin 350 sporcu mücadele ediyor. Her yaştan sporcunun yer aldığı organizasyonda yarışmacılar, zorlu parkurlarda kıyasıya rekabet sergiliyor. Doğayla iç içe gerçekleşen yarışlar, sporcuların fiziksel dayanıklılıklarının yanı sıra yön bulma becerilerini de ön plana çıkarıyor. Büyük çekişmeye sahne olan etapların ardından dereceye giren sporcular için ödül töreni düzenlendi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törende sporculara madalyaları; Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Atilla Güler, Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Mahmut Kuruoğlu ve Yeşilay Spor Kulübü Başkanı Hasan Siret tarafından takdim edildi. Final etabı Pazar günü şehir merkezinde Şampiyonanın son günü olan 5 Nisan Pazar günü saat 09.00’da Valilik önünden start alacak yarışlar, Bayramyeri, Saltak Caddesi, 15 Temmuz Delikliçınar Meydanı, Gazi Bulvarı ve yeniden Valilik önü güzergahında koşulacak. Sporcular 5 kilometrelik parkurda sürat yarışı formatında mücadele edecek. Final yarışlarının ardından gerçekleştirilecek ödül töreni, beklenen yağış nedeniyle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sosyal Tesisleri Konferans Salonu’nda yapılacak. Saat 13.00’te düzenlenecek törende Türkiye Şampiyonası’nda dereceye giren sporcular ödüllerini alacak.
Adana Karnaval esnafın yüzünü güldürdü, kebapçılar doldu taştı Adana’da 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı esnafa can suyu olurken kebapçılar doldu taştı. Adana’da baharın gelişini simgeleyen ve şehrin üzerine sinen portakal çiçeği kokusuyla özdeşleşen 14. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı 1 Nisan’da başladı. 8 Nisan’a kadar sürecek karnavalın heyecanı tüm kenti sardı. Kentte kebap ve şırdancılar başta olmak üzere tüm esnafın karnavalla birlikte işleri açıldı. Bu sene yerli ve yabancı binlerce kişinin katıldığı karnavalın esnafa can suyu olması bekleniyor. "Adana, her zaman güzelliklerle anılmalı" İHA muhabirine konuşan kebapçı Yaşar Aydın, "Portakal Çiçeği Karnavalı dolayısıyla yoğunuz. Turlarla gelen var, kendi özel araçlarıyla gelenler var. Çevre illerden ve Türkiye’nin hemen hemen her yerinden insanlar akın ediyorlar. İnsanlar eğleniyorlar ve mutlular. Biz de insanlara hizmet ediyoruz. Adana’ya değer katan etkinlikler bunlar. Adana böyle güzelliklerle anılmalı her zaman. İnsanları bekliyoruz. Burada her şey var ama önce lezzet var. Herkesi Adana’ya bekliyoruz" dedi. "Ankara’dan karnaval için geldik" Karnaval alanını gezmeye gelen Ayşe Hacivanoğlu, "Karnaval için Ankara’dan geldik. Adana’dan kebap yemeden dönmeyi düşünmüyorduk. Kebap yedik ve kebaptan çok memnun kaldık. Herkese tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu. "Herkese kebabı tavsiye ederiz" Kırıkkale’den gelen Mahmut Elibol ise, "Buraya kadar gelmişken tabi kebap yemeden olmaz. Karnavala gelen herkese kebabı tavsiye ederiz" ifadelerini kullandı. Ayşe Akyürek ise, "Kırıkkale’den Portakal Çiçeği Festivali için geldik. Çok beğendik çok memnun kaldık. Gelmişken kebap yiyelim dedik. Burası çok güzel. Gerçekten çok beğendim. Herkese tavsiye ederim" dedi.