KÜLTÜR SANAT - 29 Nisan 2024 Pazartesi 14:36

Çomaklı, "Kût’ül Amâre Zaferinin Yıl Dönümü Kutlu Olsun"

A
A
A
Çomaklı, "Kût’ül Amâre Zaferinin Yıl Dönümü Kutlu Olsun"

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Şanlı Türk tarihinin en büyük askeri zaferlerinden biri olan Kût’ül Amâre Zaferi’nin 108. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.


Rektör Çomaklı mesajında şu ifadeleri kullandı: Kût’ül Amâre, üzerinden yüzyıldan fazla zaman geçmiş olsa da tarihin tozlu sayfalarında kalmayan büyük bir zaferlerin adıdır. Bir savaşın kazanılmasından çok daha fazla anlam içerir. İşte Halil Paşanın “Tarih bu olayı yazmak için kelime bulmakta müşkülata uğrayacaktır” sözleriyle Birinci Dünya Savaşı’nın Çanakkale Zaferinin ardından "en büyük zaferi" olma niteliği taşıyan Kût’ül Amâre, Türk Ordusunun ne kadar zor şartlar olsa da başaracağının bir kanıtıdır. Mezopotamya’nın bağrına girmeye çalışan İngiliz birliklerinin Selman’ı Pak’ta Türk askerlerine yenilmesi ile aldığı tarih dersinin 106. yıl dönümünü kutluyoruz. Ecdadımızın hangi coğrafyada olursa olsun vatanını düşmana bırakmayacağının ispatı olan bu zaferin aziz hatırasını şehitlerimize rahmet dileyerek anıyoruz.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Çekmeköy Belediyesi ’Engelsiz Sevgi Festivali’ ile toplumsal dayanışmayı güçlendirdi Çekmeköy Belediyesi, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası çerçevesinde “Engelsiz Sevgi Festivali” düzenledi. Renkli görüntülere sahne olan festivalde özel gereksinimli bireyler ve aileleri gönüllerince eğlendi. Başkan Çerkez de festivalde aileleri yalnız bırakmadı. 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası çerçevesinde Çekmeköy Belediyesi, ilçede engelsiz yaşam hizmeti alan bireyler ve ailelerinin katılımıyla “Engelsiz Sevgi Festivali” düzenledi. Reşadiye Mesire Alanı’nda Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’in ev sahipliğinde düzenlenen festivalde özel bireyler ve aileleri gönüllerince eğlendi. Festivalde sahne alan pop sanatçısı Ferat Şimşek, seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar ile alanda bulunan vatandaşlara keyifli anlar yaşattı. Ayrıca festivalde türkücü Yağız Kaya’da konuk sanatçı olarak sahne aldı. Renkli anlara sahne olan programda vatandaşlara; patlamış mısır, pamuk şeker, Osmanlı macunu ve köfte ekmek ikram edildi. Çocuklar, yüz boyama ve sosis balon yapım atölyeleri ile keyifli anlar yaşadı. Başkan Çerkez, festivalde ailelerin masalarını tek tek ziyaret ederek sohbet etti. “5 yıllık hizmet süremizde engelli kardeşlerimizle el ele birlikte çalışacağız“ Çekmeköy’de düzenlenen Engelsiz Sevgi Festivali’nde konuşan Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, “Mühim olan engelsiz bir yaşamı sürdürebilmek. Özel kardeşlerimizi, ağabeylerimizi, yurttaşlarımızı, hayattan koparmadan onları değerli bir birey haline getirmek. Üretimde, sosyal hayatta onlara birer şans vermek, fırsat eşitliği vermek. Kamuoyu düzenini sağlamak için; toplu taşıma araçları olsun, kültür merkezlerimiz olsun, iş hayatı olsun mühim olan engelli kardeşlerimize her yerde eşit imkan sağlamamız. Özel kardeşlerimizin başaracağı birçok şey var. Sanatta, edebiyatta, müzikte çeşitli alanlarda başarıya ulaşmış vatandaşlarımız var. Çekmeköy’de de önceliğimiz, engellilerimizin huzurlu ve rahat bir şekilde yaşamalarını sağlamak. Ekonomik, sosyal, kültürel yönden iş bulmaları yönünden bu olanakları sunmamız gerekiyor. İlçemizde 5 yıl boyunca hizmetimizde öncelikli konularımızdan biri de bu olacak. Engelli vatandaşlarımız ile el ele birlikte daha güzel yarınlar için çalışacağız.” diye konuştu.
İstanbul Sevgi Uzun WNBA’de ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi takımlarından Fenerbahçe Alagöz Holding forması giyen milli basketbolcu Sevgi Uzun, bu yaz Amerikan Kadınlar Basketbol Ligi (WNBA) ekiplerinden Dallas Wings’te oynayacak. Amerikan Kadınlar Basketbol Ligi’nde (WNBA) Dallas Wings ile sezon öncesi kampına katılan Fenerbahçe Alagöz Holding’in 26 yaşındaki milli basketbolcusu Sevgi Uzun, 2024 yazında Dallas Wings forması giymeye devam edecek. Konuyla ilgili Türkiye Basketbol Federasyonu da resmi internet sitesinden bir mesaj paylaştı. Açıklamada Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, "2003’ten sonra ilk kez bir milli oyuncumuzun WNBA’de yer alması bizi çok gururlandırıyor. Sezonu Kadınlar EuroLeague de dahil olmak üzere dört kupayla tamamlayan Fenerbahçe Alagöz Holding ve A Milli Takım oyuncumuz Sevgi’nin başarılı performansı WNBA radarına girmesine vesile oldu. Bu durum bizleri de çok mutlu etti. Türk kadını ve Türk sporcularını Amerika’da temsil edeceği için milli oyuncumuzla gurur duyuyoruz. Sevgi ile devam eden WNBA’de yer alma süreci umarım tüm kadın basketbolcularımıza ilham olur" dedi. Milli basketbolcu Sevgi Uzun ise, "Öncelikle başından beri olan sonsuz desteğiniz, inancınız ve sevginiz için çok teşekkür ediyorum. Bu beni gerçekten çok mutlu ediyor. Burada olup Türkiye’yi ve Türk basketbolunu temsil etmekten dolayı çok gururluyum. Umarım çok güzel bir sezon geçirip sizleri gururlandırmaya devam ederim" ifadelerini kullandı. Sevgi Uzun, Nevriye Yılmaz’ın ardından WNBA’de boy gösteren ikinci Türk oyuncu olacak.
Eskişehir Rektör Erdal, EADTU Genel Kurul toplantısına katıldı Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, The Open University (İngiltere), FernUniversitt in Hagen (Almanya), başta olmak üzere 27 üyeye sahip, açık ve uzaktan öğrenme alanının en etkili uluslararası örgütlerinden biri olan Avrupa Uzaktan Öğretim Üniversiteleri Birliği’nin (EADTU) yıllık genel kurul, yönetim kurulu ve rektörler toplantısına katıldı. Brüksel’de bir araya gelen EADTU üyeleri, geçtiğimiz yıl Anadolu Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen ve yoğun katılımla gerçekleşen The Innovating Higher Education Conference (I-HE2023)’ın çıktıları başta olmak üzere yönetim süreçleri, EADTU’nun mevcut ve gelecekteki projeleri, EADTU’nun iç ve dış iletişimi gibi başlıklar altında ortak çalışmalar gerçekleştirdi. Toplantının sonunda I-HE2024 Konferansı ve EADTU-EU Zirvesi hakkında fikir alışverişi gerçekleştirildi. Rektör Erdal: “Eğitim alanında değerler üretmeye ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz” 2022 yılında EADTU Danışma Kurulu üyeliğine seçilen ve halen görevini sürdüren Rektör Erdal, toplantıların ardından yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: “Bugün, EADTU genel kurul toplantısının yanı sıra yönetim kurulu ve rektörler toplantısını gerçekleştirdik. EADTU, açık ve uzatan öğrenme alanının Avrupa merkezli en güçlü birliği konumunda. Başta The Open University (İngiltere), FernUniversitt in Hagen (Almanya), UniDistance Suisse (İsviçre), Open Universiteit (Hollanda), Universidad Nacional de Educacion a Distancia (İspanya), Universita Telemetica Internazionale (İtalya), Fédération Interuniversitaire de L’enseignement Distance (Fransa), Universite TELUQ (Kanada) olmak üzere bir çok üniversitenin rektörleriyle bir araya geldik; hem EADTU kapsamında hem de söz konusu üniversitelerle ikili iş birliklerimiz kapsamında verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Öte yandan geçtiğimiz yıl Üniversitemizin ev sahipliğinde, İstanbul’da Avrupa Uzaktan Öğretim Birliği’nin yıllık konferansını gerçekleştirdik. Bugün genel kurulda I-HE2023’ün çok başarılı ve verimli gerçekleştiğini bir kez daha işitmek, çok olumlu geri dönüşler almak mutluluk verici. Güzel bir toplantıyı geride bıraktık. Anadolu Üniversitesi, ‘Yaşam boyu öğrenme odaklı bir dünya üniversitesi olmak’ vizyonu ile 1982 yılında açık ve uzaktan eğitim hizmetini Türkiye’de başlatan üniversite oldu. Zaman içinde bu hizmetini başta Batı Avrupa olmak üzere Türkiye dışında yaşamakta olan Türk toplulukları için de genişleterek bugün 4 kıtada 46 ülkede bir ‘global kampüs’ haline geldi. Bir mega üniversite olarak bu tip organizasyonların karar alma süreçlerinde bulunmak, kurumsal olarak ilişkileri güçlendirmek ve geliştirmek son derece önemli. Uluslararasılaşma vizyonumuzun bir parçası olarak dünyanın her yerinde önemli ortaklar bulmaya, değerler üretmeye ve elbette ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz.”