ASAYİŞ - 18 Nisan 2012 Çarşamba 16:56

YANKESİCİ SUÇÜSTÜ YAKALANDI

A
A
A
YANKESİCİ SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Gaziantep`te takibe alınan bir yankesici, bankada bir şahsın cüzdanını çaldığı sırada suçüstü yakalandı.
Edinilen bilgiye göre kent merkezinde devriye gezen polis ekipleri daha önce çeşitli suçlardan kaydı bulunan bir şüpheliyi Hürriyet Caddesi üzerinde takibe aldı. Şahsı bir süre takip eden polis bir bankaya girdiğini gördü. Bunun üzerine bankaya giren sivil polisler takibi sürdürdü. Bu sırada şüpheli şahıs bankada işlem yapmak için bulunan bir vatandaşa yaklaşarak cebindeki cüzdanı aldı. Polis hemen şüpheli şahsı bankanın içinde gözaltına aldı. Şüpheli şahsın yapılan üst aramasında mağdur olan vatandaşın
cüzdanını buldu. Cüzdandaki banka kartları ve bin 745 TL sahibine teslim edilirken şüpheli şahıs ifadesi alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. İfadesi alınan şahıs daha sonra adli makamlara sevk edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Dart yarışmasında engelli vatandaşlar hünerlerini sergiledi Samsun’un Bafra ilçesinde Engelliler Haftası dolayısıyla İlçe Kaymakamlığı öncülüğünde, Gençlik Merkezi İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen dart yarışmasında engelli vatandaşlar hünerlerini sergiledi. İlçe Gençlik Merkezi salonunda düzenlenen turnuvada Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şubesi üyeleri dart sporundaki yeteneklerini gösterdi. Turnuva öncesi konuşma yapan Sosyal Hizmetler Müdürü Muzaffer Şahin, “Engellilik tercih konusu değildir. İnsanlar bazen kaderiyle karşı karşıya, tercih etmediği hayatı yaşamak zorunda kalıyor. İşte bizler de kamu kurumları ile yerel yönetimler, hatta sivil toplum kuruluşlarıyla beraber olmak suretiyle bu kardeşlerimize pozitif ayrımcılık yapmak suretiyle önlerindeki engelleri kaldırmak, diğer bireyler gibi normal yaşantılarını devam etmelerini sağlamak bizim asli görevlerimizdendir” dedi. Şahin’in konuşmasının ardından yapılan dart yarışmasında engelliler kategorisinde Nuri Çakır, öğrencilerin yarıştığı kategoride de İlayda Yıldız birinci oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ise, “10-16 Mayıs Engeliler Haftası kapsamında Kaymakamımız Cevdet Ertürkmen başkanlığında komisyonumuzun planlamış olduğu çalışmaları yürütüyoruz. Bu anlamda kaymakamlığımız, Bafra Belediyesiyle beraber kurum amirlerimizle çeşitli etkinliklerde beraber olduk. Bafra özelinde 5 tane özel eğitim olan ilçeyiz. Tüm okullarımız 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında çeşitli etkinliklerle , haftanın farkındalığını oluşturmaya çalışıyoruz. Bafra Gençlik Merkezi koordinesinde dart yarışması için bir aradayız. Önemli olan bu hafta ve tüm zamanlarda engelli vatandaşların farkında olabilme, onların hayatını kolaylaştırma gayreti içinde olmalıyız. Biz devlet olarak engelli vatandaşlarımızla iş birliği içinde yürütüyoruz. Bu nedenle tüm engelli vatandaşlarımızın farkında olduğumuzu belirtirim" diye konuştu. Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şube Başkanı Recep Köksal, “10-16 Mayıs engelliler haftasında çeşitli etkinliklerle haftanın farkındalığını oluşturmaya çalışıyoruz. Şu anda Bafra Gençlik Merkezi koordinesinde dart yarışması için bir aradayız. Önemli olan bu hafta ve tüm zamanlarda engelli vatandaşların farkına varabilmek, onların hayatını kolaylaştırma gayreti içinde olmalıyız. Biz devlet olarak engelli her zaman vatandaşlarımızla iş birliği içinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu yaşamlarını sağlamak bizim asli görevlerimizdir" ifadelerini kullandı. Turnuva sonunda dereceye giren yarışmacılara madalyaları İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Sosyal Hizmetler Müdürü Muzaffer Şahin, Gençlik Merkezi Müdürü Selim Erdoğan, Bafra Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Yaşar Şenel ve Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şubesi Başkanı Recep Köksal tarafından verildi.
İstanbul Mauro Icardi’den taraftarlara imzalı krampon Galatasaray’ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi, Galatasaray Fan Token sahibi taraftarlara 2023-2024 sezonunun hatırası olarak imzalı krampon hediye edecek. Galatasaray forması ile görev aldığı maçlardaki üstün performansı ile değil, toplumsal konulardaki duyarlılığı ve sempatik karakteri ile Süper Lig’in en sevilen ismi olan Arjantinli futbolcu Mauro Icardi, taraftarlara imzalı krampon hediye verecek. Icardi, Galatasaray Spor Kulübü’nün Resmi Fan Token Partneri Socios.com uygulaması üzerinden sadece Türkiye’deki değil, dünyanın farklı yerlerinde yaşayan ve Galatasaray’a gönül vermiş Galatasaray Fan Token sahibi taraftarlara 2023-2024 sezonunun hatırası olarak imzalı krampon hediye verecek. Sadece Galatasaraylı taraftarlar"ın değil, farklı takımların taraftarların da gözdesi Dünyanın en büyük taraftar etkileşim ve ödüllendirme platformu olan Socios.com uygulamasını indirerek, Galatasaray’ın bazı kararlarında söz sahibi olmak isteyen taraftarlar, dünyanın her yerinden takımlarına destek veriyor. Uygulama içerisinde, Türkiye dışından 100’e yakın ülkeden binlerce Galatasaray taraftarı, sarı-kırmızılı kulüple ilgili oylamalar ve anketlerde en aktif olan taraftarlar aynı zamanda. Galatasaray’ın Belçikalı futbolcusu Dries Mertens’in forma numarasını da taraftarlar belirlemişlerdi. Socios.com uygulaması üzerinden yapılan ve Mertens’in giyeceği forma numarasını taraftarlara sunan anket sadece 24 saat sürmüş, Türkiye dışından 76 ülkeden binlerce Galatasaraylı taraftar ankete dahil olmuştu. Uygulama içerisinde yer alan Galatasaray maç biletlerine, Galatasaray lisanslı ürünlerine sadece Türkiye’den değil, dünyanın birçok yerindeki taraftarlar ilgi gösteriyor. Icardi imzalı formalar, Icardi’nin gol sevincinin yer aldığı özel olarak tasarlanan GS Store atkıları, İspanya’dan İtalya’ya, Portekiz’den Arjantin’e kadar dünyanın birçok bölgesinden farklı takımların taraftarlarının en çok ilgi gösterdiği ürünlerin başında geliyor.
Sivas Süt kuzuları anneleriyle buluştu Sivas’ın eşsiz coğrafyasında baharın gelmesiyle birlikte güzel doğa olaylarından biri daha yaşandı. Baharın müjdecisi olarak görülen kuzuların, anneleri ile buluştuğu anlar renkli görüntüler oluşturdu. Sivas’ın Ulaş ilçesinde bulunan Ulaş Tarım İşletmesi Müdürlüğü’ne (TİGEM) ait ahırlardan çıkan yüzlerce kuzu anneleriyle buluşması havadan görüntülendi. Baharın müjdecisi olarak kabul edilen kuzular, annelerinin yanına dönmelerinin sevincini yaşadılar. Dağların zirvelerinden çıkan serin rüzgârlarla coşan doğa, bu buluşmalara şahitlik etti. Koyun sürülerinin kuzularıyla buluşması, yeşilin bin bir tonuyla buluşarak göz kamaştıran bir tablo oluşturdu. Kokularından annelerini tanıyorlar Koyunların çok duygusal hayvanlar olduğunu belirten Ulaş TİGEM Müdürü Hasan Keskin, “Bu sürüde 600 koyun 950 kuzumuz var. Anne doğurduğu kuzunun kokusunu alıyor. Bu kadar kuzunun içerisinden kendi yavrusunu seçerek buluyor ve ona sütünü veriyor. Başka bir kuzu onu emmeye geldiğinde o sütü salgılamıyor. Kendi yavrusunun geldiğini anladığı zaman anne o sütü salgılıyor. Daha sağlıklı doyuruyor bu da kuzunun erken yetişmesini sağlıyor. Biz kuzuyu bir ay annesinin yanından hiç ayırmayız. Bir ay sonra akşam ayırır sabah tekrar birleştiririz. Böylelikle yem tüketimine de alışmasını sağlarız. Kuzu annenin yanında olduğu zaman sürekli annesini oyalar ve annenin zamanını kaybettirir. Koyun sütten kesilerek gelecek çiftleşmeye kendini hazırlar. Koyun ve kuzularımızı koruyu hekim eşliğinde sürekli kontrol ve takip ederiz. Kuzular annelerini bir ay boyunca emer. Daha sonra yaklaşık 2 ayda besleriz ve kuzular yetişmiş büyümüş olurlar. Akkaraman koyununun sütü yağlı olduğu için diğer ırklara göre kuzular daha hızlı yetişir” şeklinde konuştu.