SPOR - 27 Ağustos 2022 Cumartesi 21:10

Belçika’da pole pozisyonu Carlos Sainz’ın

A
A
A
Belçika’da pole pozisyonu Carlos Sainz’ın

Formula 1 Dünya Şampiyonası Belçika Grand Prix’sinde pole pozisyonunu, Ferrari’nın İspanyol pilotu Carlos Sainz kazandı.

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 14. ayağı Belçika’da gerçekleşiyor. Belçika Grand Prix’sinde bugün sıralama turları yapıldı. Spa-Francorchamps Pisti’ndeki sıralama turlarında en iyi derece Red Bull’dan Hollandalı Max Verstappen’den gelse de motor cezasından kaynaklı grid cezası nedeniyle pole pozisyonu ikinci sıradaki Ferrari’nin İspanyol pilotu Carlos Sainz’ın oldu. Belçika Grand Prix’si yarın TSİ 16.00’da 44 tur üzerinden gerçekleştirilecek.

Oğuzhan Ort

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kuşadası’nda Engelliler Haftası için renkli kutlama Kuşadası’nda ‘Engelliler Haftası’ düzenlenen programla kutlandı. Kuşadası Belediyesi’nin destekleriyle Kuşadası Kent Konseyi tarafından gerçekleştirilen etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Şenlik havasında geçen kutlamanın ardından kortej düzenlenip, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Kuşadası Kent Konseyi binasının bahçesinde ‘ENGEL-SİZ Şenlik’ adıyla düzenlenen kutlama programına, kentte bulunan rehabilitasyon ve bakım merkezlerindeki özel bireyler, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve Kuşadası Belediyesi Meclis üyeleri katıldı. Etkinlikte, bakım merkezlerinde eğitim gören özel bireyler tarafından hazırlanan dans gösterileri sergilendi. Renkli görüntülere sahne olan kutlamada engelli bireyler gönüllerince eğlenirken coşkularına aileler de eşlik etti. Programda konuşan Kuşadası Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Zehra Tuba Başarır, “Bugün burada engelliler haftasını kutlamak ve engelli vatandaşlarımıza olan desteğimizi bir kez daha vurgulamak için bir araya geldik. Engelliler haftası toplumumuzda, özel bireylerin haklarını, ihtiyaçlarını ve başarılarını ön plana çıkarmak için önemli bir fırsattır. Kuşadası Kent Konseyi olarak engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak ve onlara daha iyi bir gelecek sunmak adına çeşitli projeler ve etkinlikler düzenlemekteyiz. Engel-siz şenlikler, tiyatro gösterileri ve benzeri etkinliklerle engelli bireylerimizin topluma daha fazla adapte olmasını sağlamak için çaba gösteriyoruz” diye konuştu. Kutlamaların ardından İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’ndan başlayan bir farkındalık korteji düzenlendi. Kuşadası Belediye Bandosu’nun çaldığı marşlarla eşlik ettiği korteje, özel bireyler ve ailelerinin yanı sıra engelli dernekleri, ilk ve ortaokul öğrencileri ile vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı’nda son bulan yürüyüşün ardından özel bireyler adına Kuşadası Engelsiz Engellileri Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Sıtkı Sorguç tarafından anıta çelenk sunuldu.
Tekirdağ Ezilmemek için eylem yaptılar Tekirdağ’da bir araya gelen bisiklet tutkunları, bisiklet farkındalığını arttırmak ve trafikteki bisiklet kazalarını engellemek için eylem gerçekleştirdi. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesi sahilinde bir araya gelen bisikletçiler, bisiklet farkındalığını arttırmak, bisiklet kazalarını ve bisikletli ölümlerini engellemek için farkındalık eylemi gerçekleştirdi. Bisikletleriyle toplanan vatandaşlar, bisikletlerinin önüne "Trafikte biz de varız. Bisikletliler trafiğin bir parçası, trafikte sağ şerit yasal hakkımız. Sadece araba senin yollar hepimizin, bisikletime çarparsan ölürüm" gibi yazılar astı. Bir araya gelen bisikletliler farkındalığı arttırmak için sahil alanda pedalları çevirerek sürüş yaptı. Sürüş boyunca Tekirdağ İl Emniyet müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri de güvenliği sağladı. Sessiz Sürüş Türkiye Sorumlusu Ertan Yılmaz gazetecilere yaptığı açıklamada, "2003 yılında Amerika’da bir bisikletçi Teksas eyaletinde bisiklet sürerken, bir okul otobüsünün aynası feci şekilde kafasına çarpıyor ve ölüyor. Daha sonra arkadaşları her yıl Mayıs ayının ikinci Çarşamba’sında bir etkinlik düzenliyorlar. Bu etkinlik bir süre sonra diğer eyaletlere yayılıyor. Derken bütün dünyaya yayılıyor. Şu anda bu etkinlik 5 kıtada, 296 lokasyonda, Türkiye’de ise 40 lokasyonda bu etkinlik aynı gün ve aynı saatte gerçekleşiyor. Amacımız bisikletli ölümleri anmak, kazalarda bisikletçi hakları konusunda duyarlılığı sağlamak için bu etkinliği düzenliyoruz" dedi.