EKONOMİ - 16 Eylül 2022 Cuma 17:15

BSH'den kamera kontrollü pişirme özellikli fırın serisi, akıllı buzdolabı ve daha fazlası

A
A
A
BSH'den kamera kontrollü pişirme özellikli fırın serisi, akıllı buzdolabı ve daha fazlası

Yeni nesil yapay zeka ve loT teknolojisini barındıran ürünler ev yaşamını kolaylaştırıyor.

Dünyanın önde gelen ev aletleri üreticisi BSH’nin teknolojik çözümler sunan ürünleri Home Connect uygulaması sayesinde uzaktan kontrol edilebiliyor, birbirleriyle iletişime geçebiliyor, dokunmatik olarak ekranda kullanılabiliyor ve sesli asistanlar ve akıllı saatlerle destekleniyor. Uygulama, ev aletlerini sadece açıp kapatmakla kalmıyor, program seçimini, zamanlayıcı ayarlamayı, ev aletini Eco moduna almayı ve çok daha fazlasını sağlıyor.

BSH'den kamera kontrollü pişirme özellikli fırın serisi, akıllı buzdolabı ve daha fazlası

Verilen bilgilere göre akıllı teknolojiyle pişirme özelliği taşıyan Siemens iQ700’ün sahip olduğu sensör teknolojisi, geri bildirimi ve akıllı algoritmaların kombinasyonu, yemek pişirme ve kızartma konusunda bireysel pişirme tercihlerine göre kişiselleştirilebiliyor ve bu sayede kullanıcının optimum sonuçlar elde etmesini sağlıyor. Ayrıca iQ700’ün içerisinde bulunan kamera sayesinde kullanıcılar, pişirme işlemlerini gerçek zamanlı olarak Home Connect uygulaması üzerinden takip edebiliyor ve tercihlerine göre yine aynı uygulama üzerinden fırını kapatabiliyorlar.

BSH'den kamera kontrollü pişirme özellikli fırın serisi, akıllı buzdolabı ve daha fazlası

BSH’nin en yeni fırın serisi Bosch Series 8’e eklenen AirFry modu ve AirFry tepsisi, çok daha az yağla yemeklerin sağlıklı şekilde kızartılmasına olanak sağlıyor. Bosch Series 8’in sahip olduğu yeni buharlı pişirme fonksiyonu sayesinde gıdalar, maksimum 120 derece olacak şekilde ısıtılarak, besin değerleri korunuyor.

BSH'den kamera kontrollü pişirme özellikli fırın serisi, akıllı buzdolabı ve daha fazlası

“Bugün ne pişirsem” derdine ve gıda israfına son

Mutfaktaki en büyük yardımcılardan biri olacak yeni No Frost buzdolabı, içerisinde bulunan malzemeleri tespit edebilme özelliği sayesinde gereksiz alışverişin ve gıda israfının önüne geçiyor. Yeni No Frost buzdolabı, Home Connect bağlantısı aracılığıyla buzdolabının içerisinde bulunan malzemelerle pişirilebilecek yemek tavsiyelerinde bulunuyor ve kullanıcıların bir sonraki market ziyaretleri için alışveriş listesi oluşturuyor.

BSH'den kamera kontrollü pişirme özellikli fırın serisi, akıllı buzdolabı ve daha fazlası

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Burhaniye’de Üniversiteliler çikolata yapımını öğrendi Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine uzman eğitmen tarafından lezzetin ve sanatın buluştuğu "Çikolata Atölyesi" programı çerçevesinde özel eğitim verildi. Eğitmen Şef Seda Nur Keskin’in rehberliğinde düzenlenen atölye etkinliğinde öğrenciler, çikolata sanatının inceliklerini öğrenme ve uygulama fırsatı buldu. Fakülte Dekanı Prof. Dr. M. Oğuzhan İlban, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Solunoğlu, Gastronomi ve Mutfak Bölümü öğretim elemanları Prof. Dr. Emel Memiş Kocaman, Öğr. Gör. Kaya Nihat Pekbay ve Arş. Gör. Setenay Melek Yurttabir’in katılımıyla gerçekleşen atölyede, öğrenciler çikolatanın üretim sürecini baştan sona detaylı bir şekilde öğrendiler. Teorik bilgilerin yanı sıra pratik uygulamalarla da desteklenen eğitimde, öğrenciler çikolata yapımı ile ilgili önemli adımları başarıyla gerçekleştirdi. Eğitim sürecinde çikolatanın doğru şekilde eritilmesi ve temperlenmesi gibi temel adımları öğrenen katılımcılar, kakao yağı, yağ bazlı gıda boyası, kurutulmuş meyveler, kuru yemişler, çeşitli kuvertür çikolata çeşitleri ve kalıpları kullanarak kendilerine özgü çikolata ürünleri ürettiler. Atölye çalışmalarına katılanlara teşekkür eden Fakülte Dekanı Prof. Dr. M. Oğuzhan İlban, “ Gerçekleştirilen Çikolata Atölyesi etkinliği, öğrencilerimizin çikolata yapımını derinlemesine öğrenmelerine imkan sağlayarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında edindikleri bilgi ve deneyimleri geliştirme yolunda önemli bir adım olmuştur. Bu tür uygulamalı etkinliklerin, öğrencilerimizin mesleki gelişimlerine katkı sağlaması açısından büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Katkılarından dolayı Eğitmen Şef Seda Nur Keskin’e teşekkür eder ve etkinliğe katılan tüm öğrencilerin başarılarının devamını dilerim." ifadesini kullandı. Eğitim sonunda dekan Prof. Dr. M. Oğuzhan İlban Eğitmen Şef Seda Nur Keskin’e plaket sunarak kendisine teşekkür etti.
İzmir ’Gürültü yapmayın’ diye uyardığı için vurulmuş, o anlar kamerada İzmir’in Bayraklı ilçesinde bir kişinin tabanca ile vurulup ağır yaralandığı anların görüntüsü ortaya çıktı. Talihsiz adamın gürültü yapan gençleri uyardığı için tabanca ile vurulduğu öğrenildi. Olay, dün saat 23.30 sıralarında Fuat Edip Baksı Mahallesi 1629/4 Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, evinde bulunan Orhan Ö. ile sokaktaki kişiler arasında tartışma yaşandı. Yaşanan laf dalaşının ardından sokakta bulunan kişi veya kişilerce tabancayla ateş açıldı. Vücuduna mermi isabet eden üç çocuk babası Orhan Ö., yaralanırken şüpheliler olay yerinden kaçtı. Karnına isabet eden mermiyle yaralanan Orhan Ö., ağabeyi S.Ö. tarafından otomobille Bayraklı Şehir Hastanesine kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavi altına alınan Orhan Ö.’nün hayati tehlikesinin bulunduğu bildirilirken, polis ekipleri olayı gerçekleştiren şüpheli veya şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. O anlar kamerada Öte yandan, meydana gelen olay çevredeki bir güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Görüntüde, yokuş aşağı bulunan merdivenlerde bulunan iki kişiden birinin, evinin önünde bulunan Orhan Ö.’ye doğru ateş ettiği, daha sonra iki kişinin merdivenlerden yukarı doğru kaçtığı görüldü. Şüpheliler tespit edildi, kıskıvrak yakalandı Olayın ardından titiz bir çalışma yürüten İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kimlikleri tespit edilen M.M. (23) ve M.H.’yi (28) aynı gün kıskıvrak yakaladı. Şüpheliler gözaltına alınarak emniyete götürülürken, olayın gürültü kavgası olduğu ortaya çıktı. Olay anında Orhan Ö.’nün merdivende bulunan M.M. ve M.H.’yi gürültü yaptıkları için uyardığı, daha sonra çıkan tartışma ve laf dalaşının ardından talihsiz adama tabancayla ateş açıldığı öne sürüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden M.M., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken diğer şüpheli aktif kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.