SPOR - 17 Eylül 2020 Perşembe 20:05

Bursaspor hız kesmiyor

A
A
A
Bursaspor hız kesmiyor

Altınordu maçı hazırlıklarına tüm hızıyla devam eden Bursaspor, günü tek idmanla tamamladı. Yeşil beyazlılar, çabukluk çalışması gerçekleştirdi.

TFF 1. Lig’in 2. haftasında deplasmanda Altınordu ile karşılaşacak olan Bursaspor, bu maçın hazırlıklarını akşam saatlerinde gerçekleştirdiği antrenman sürdürdü. Teknik Direktör Mustafa Er gözetiminde gerçekleşen antrenman 1 saat 30 dakika sürdü. Çabukluk ve koordinasyon harekeleriyle başlayan antrenman, pas press oyunuyla devam etti. Yeşil beyazlılar son bölümde taktik çalıştı. Bursaspor hazırlıklarını yarın yapacağı antrenman ile sürdürecek.

Barış Yalım

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Tarsus Belediyesi kurutma ve paketleme tesisi ile tarımcılığa destek oluyor Tarsus Belediyesi, belediyesi tesisleri içinde hizmet veren Meyve/Sebze Kurutma ve Paketleme Tesisi ile ilçede tarım ürünlerinin değerlendirilmesi ve pazarlanmasına yönelik hizmet sunmaya devam ediyor. Tarsus Belediyesi üreticilere yönelik adımlar atmaya devam ediyor. Tarsus Belediyesi tarafından Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyonu İçin Girişimcilik Kapasitesinin İyileştirilmesi (ENHANCER) projesi kapsamında yürütülen Ortak Kullanım Tesisleri çalışması sürdürülüyor. Verimli tarım toprakları ile tanınan Tarsus’ta, Tarsus Belediyesi tarafından hizmet veren Meyve Sebze Kurutma ve Paketleme Tesisi, tarım ürünlerinin farklı bir alternatif olarak değerlendirilmesine katkı sağlıyor. Tarsus’ta üretilen 25 farklı çeşit sebze ve meyvenin kurutma işlemi yapılarak halka sunuluyor. Tesiste domates, portakal, hurma, kayısı, şeftali, patlıcan, karpuz, kavun, havuç, enginar, ejder meyvesi, muz, kivi, ananas, elma, mandalina, portakal, fasulye biber ve mantar gibi ürünler kurutuluyor. Tesis sayesinde, Tarsuslu üreticilerin ürünleri daha geniş pazarlara ulaşırken gelir düzeylerini artırma fırsatı elde ediyorlar. Yerel üreticilerin desteklenmesi ve istihdamın artırılmasıyla birlikte, Tarsus’ta tarıma büyük destek sağlanıyor. Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, “Tarsus Belediyesi olarak üreticileri desteklemeye vatandaşlarımızın ise uygun fiyatlı temiz ve hijyenik koşullarda üretimi yapılan ürünlere ulaşmaları için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz" dedi.
Manisa Polonya Eğitim Bakanı’na Salihli’nin yöresel ürünleri takdim edildi Manisa’nın Salihli ilçesinin Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak olduğu “Talking With Dinasours” adlı 2023-2-PL01-KA210-SCH-000177404 numaralı KA210 ERASMUS+ projesinin ilk toplantısı Polonya’nın Siedlec Duy şehrinde gerçekleşti. Toplantıya Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen liderliğinde 50. Yıl Ortaokulu İngilizce öğretmeni Dilek Şahin, proje yürütücüsü Özlem Kaya katıldı.5 gün süren Polonya faaliyetlerinde Silezya Voyvodalığı Eğitim Bakanı, Alexandra Dyla proje faaliyetlerine katıldı ve Salihli’yi temsilen yöresel ürünler takdim edildi. Bakan, Osikowa Dolina atölyelerinde Aspen ağacı ile ürün tasarlama faaliyetlerine, katılımcılar ile birlikte katıldı. Ayrıca, Koziegowy Belediye Başkanı Jacek lczka, proje faaliyetlerine hem Szkoa Podstawowa w Siedlcu Duym okulunda katılırken aynı zamanda katılımcıları makamında ağırladı. Koordinatör Szkoa Podstawowa w Siedlcu Duym okulu ve personeli 5 gün boyunca dinozor temalı etkinlikler düzenlerken, öğrencilerin dikkatini dinozorlar ve nesli tükenen hayvanlara çekerek, iklim değişikliğinin öğretilmesi üzerine eğitsel kaynaklar ve ders planları geliştirilmesi amacıyla oturumlar gerçekleştirildi. Talking With Dinasours projesinin ikinci hareketliliği Portekiz’in Torres Vedras şehrinde Ekim 2024’de gerçekleşecek. Salihlili öğrenciler, Mezozoik zamanda yaşayan dinozor fosilleri ile çalışma ve kazı çalışmalarına katılma şansı elde edecekler.
Muğla Köyceğiz’de 19 Mayıs kutlamaları çelenk sunma töreni ile başladı Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına çelenk koyma töreniyle başlandı. Köyceğiz Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen, 15-19 Mayıs Gençlik Haftası programı çerçevesinde bugün Atatürk büstüne çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Kaymakamlık Tören Alanında bulunan Atatürk büstüne Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Kaleli tarafından çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunan coşkulu kalabalık, daha sonra hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu. Köyceğiz Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nce düzenlenen ve Kaymakamlık Tören Alanında gerçekleşen çelenk sunma töreni, Köyceğiz Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Kaleli, gençlik liderleri, gönüllü gençler, sporcular ve antrenörlerin katılımıyla tamamlandı. 19 Mayıs Gençlik Haftası hakkında bilgiler veren Köyceğiz Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Kaleli, “15-19 Mayıs ’Gençlik Haftası’ ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri nedeniyle Gençlik Haftasının başlangıç günü olan bugün çelenk sunumu törenini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Gençlik Haftası boyunca gerçekleştireceğimiz etkinliklerimize ve 19 Mayıs 2024 Pazar günü yapacağımız kutlama programına tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” diye konuştu. Çelenk sunma töreninin ardından protokol ziyaretleri gerçekleştirildi. Kutlamalara Köyceğiz Gençlik Merkezi’nde 19 Mayıs konulu bilgi yarışması ile devam edildi. Akşam da açık hava sinema gösterimi gerçekleşecek.