SPOR - 11 Mart 2023 Cumartesi 19:58

Eskrimde Elif Ada Yıldız bronz madalya kazandı

A
A
A
Eskrimde Elif Ada Yıldız bronz madalya kazandı

Eskrimci Elif Ada Yıldız Hırvatistan düzenlenen EFC U14 Circuit Turnuvası’nda bronz madalya kazandı. Hırvatistan’da bugün başlayan EFC U14 Circuit Turnuvası’nda (25. Rapir Cup), 14 yaş altı kadınlar flöre kategorisinde eskrimci Elif Ada Yıldız bronz madalya kazandı.


Başkent Zagreb’deki mücadelesinde başarılı karşılaşmalar sonucu çeyrek finale yükselen sporcu, bu turda Gürcü Elene Turmanidze’yi 15-9 yenerek adını yarı finale yazdırdı. Yarı finaldeki Macar rakibi Fiona Grosz’a 15-3 mağlup olan sporcu final şansını kaçırarak kürsünün üçüncü basamağına yerleşti.
Aynı turnuvada piste çıkan diğer eskrimciler Defne Öyküm Özçimen 19., Çağın Akgül ise mücadelesini 34. sırada tamamladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Çocuklar gibi şendiler: Yerli Malı Haftası Bayburt’taki huzurevinde neşeyle kutlandı Yerli Malı Haftası dolayısıyla Bayburt Memnune Evsen Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yönetimi tarafından huzurevi sakinlerine yönelik etkinlik düzenlendi. Huzurevinde ilk kez gerçekleştirilen Yerli Malı Haftası etkinliğinde yaşlılar, keyifli ve unutulmaz bir gün yaşadı. Etkinlik kapsamında huzurevi personelinin kendi evlerinde hazırladığı yiyecekler, huzurevi sakinlerine ikram edilirken, elma, portakal ve mandalina gibi yerli ürünler sofrada yer aldı. Normal şartlarda okullarda kutlanan haftayı yaşlılar için organize eden kurum yönetimi, huzurevinde kalan yaşlılara unutulmaz bir gün yaşattı. Hep birlikte atıştırmalıkların yenilmesinin ardından şarkılar ve türküler söylendi. Renkli görüntülerin oluştuğu programın ilerleyen saatlerinde huzurevi sakinleri halaylar çekerek, gönüllerince eğlendi. "Bu tür etkinliklerin devamını temenni ediyoruz" Huzurevi sakinlerinden Mehmet Özel, düzenlenen organizasyonun kendileri için faydalı olduğunu belirterek huzurevi müdürüne, personellerine, emeği geçen herkese teşekkür etti. Benzer sosyal faaliyetlerin devam etmesi temennisinde bulunan Özel, "Huzurevi müdürümüzün tertiplediği Yerli Malı Haftası’nı hep birlikte kutladık. Bu organizasyonu yapanlara çok teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerin devamının olmasını temenni ediyorum" dedi. "Burada amaç sadece yemek-içmek değildi, eğlenebilmekti" Bir diğer huzurevi sakini Ercan Bölükbaş, bu tür etkinliklerin monoton geçen günlerine renk kattığını ve kendileri için büyük bir moral kaynağı olduğunu vurguladı. Düzenlenen etkinlikte asıl amacın sadece yemek yemek olmadığını dile getiren Bölükbaş, "Yetkili arkadaşlarımız huzurevimizde çok güzel bir organizasyon yaptılar. Personeller de Yerli Malı Haftası dolayısıyla üşenmemiş, zahmet etmiş; kendi elleriyle evlerinde yiyecekler hazırlamışlar, bizlere ikramda bulundular. Yedik, içtik, oynadık, şarkılar söyledik. Burada asıl amaç yemek ya da içmek değil. Bizim günlerimiz genelde monoton geçiyor; bu etkinlik bir değişiklik oldu, stres attık, güldük, eğlendik. Emeği geçen tüm personel arkadaşlara arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum, sağ olsunlar" ifadelerini kullandı. "Onlar da bizim çocuklarımız, onlar da bizim kuzularımız" Huzurevi Müdürü Murat Köse ise, Yerli Malı Haftası’nda yaşlıları sevindirmeyi amaçladıklarını kaydetti. Köse, çocukların kutladığı Yerli Malı Haftası’nı yaşlılarla birlikte ilk kez gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Normalde çocuklarımızın kutladığı Yerli Malı Haftası’nı ‘onlar da bizim çocuklarımız, onlar da bizim kuzularımız’ diyerek yaşlılarımızla birlikte kutlamak istedik. Eğlenceli bir ortam oluştu, katılan herkese teşekkür ediyorum, sağ olsun, var olsunlar" şeklinde konuştu. Etkinlik, çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.
Ordu Başkan Güler: "Ordu’nun marka değerinin yükselmesi en büyük amacımız" Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar ile şehre yeni bir sosyal alan daha kazandırıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, "Ordu’nun marka değerinin yükselmesi en büyük amacımız" dedi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde kent genelinde hayata geçirilen sosyal tesislere bir yenisi daha eklendi. Altınordu ilçesi Akyazı Sahili’nde yapımı tamamlanan ve Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ORTUR A.Ş. tarafından işletmeciliği yapılacak olan Mavna Kafe, bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’nun marka değerinin yükselmesinin en büyük amaçları olduğunu ifade ederek, yeni tesisinin şehre hayırlı olması temennisinde bulundu. Başkan Güler, "Güzel Ordu’muza çok güzel bir tesis kazandırıyoruz. Bundan dolayı çok mutluluk duyuyoruz. Bu tesisi hep birlikte kullanacağız. Ordu’nun marka değerinin yükselmesi en büyük amacımız. Tesisimiz deniz dalgaları eşliğinde keyifle vakit geçirebileceğiniz nezih bir ortam. Bu tesis kadar önemli olan tesisin ismi. Mavna, motorla çalışmayan insan emeği ile yük taşıyan daha çok fındık taşıyan bir tekneydi. Şimdi biz buna sevgi yükleyeceğiz. Mavnanın hikayesi çok anlamlı. Kahvenizi burada yudumlarken de bunu hissedeceksiniz. Hizmetin ve emeğin ortaya çıkardığı bir eser burası. İnşallah tesisimiz hayırlı olur" ifadelerine yer verdi. Açılış konuşmaların ardından davetliler Mavna Kafe’yi gezerek tesis hakkında bilgi aldı. Mimarisi ve konseptiyle dikkat çeken kafe davetlilerden tam not aldı. Açılışa, Ordu Valisi Muammer Erol, ilçe belediye başkanları, protokol mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şırnak Şehit kütüphanelerine Bursa’dan kitap desteği Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Ayvalık ve Başaran köylerindeki okullarda şehitler adına açılan kütüphanelere Bursa’dan kitap desteği. Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fedai Din öncülüğünde başlatılan kitap kampanyasında Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ekipleri, topladıkları kitapları sınır köylerindeki okullara gönderdi. Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde daha önce çeşitli çatışmalarda şehit düşen jandarma Yüzbaşı Ali Alkan, şehit jandarma astsubay Ömer Koca, şehit uzman çavuş Ali Çakar, şehit jandarma er Şahvan Adıyaman, güvenlik korucusu Nizam Gökçe, şehit Ali Gökçe, şehit Agit Gökçe, şehit İslam Gökçe, şehit Çavşin Gökçe, şehit Mehmet Temel, şehit Naci Adıyaman ve şehit Ahmet Adıyaman isimlerinin verildiği şehitler kütüphanesine yüzlerce kitap hediye edildi. İlçeye bağlı Ayvalık köyündeki ilk ve ortaokuldaki şehitler kütüphanesini ziyaret eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Fadai Din’e, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Özdemir, Beytüşşebap Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Barış Gökçe, gönüllüler, öğretmen ve öğrenciler eşlik etti. Fedai Din, "Yeni açılan bir kütüphane olduğunu bu kütüphanelere kitap gerektiği bilgisi üzerine diğer illerden kitap talebinde bulunduk. Sağ olsun Bursa bize kitap gönderdi. Bu kitapları çocuklarımızla birlikte raflara koyduk. İnşallah faydalanacaklardır" dedi. Burada konuşan Özge Ölmez isimli öğrenci ise Bursa’dan gönderilen hediyeleri ve kitapları aldıklarını söyleyerek teşekkür etti. Ölmez, "İnşallah bunların sayesinde ufkumuz daha gelişir ve kitap okuruz" dedi. Gözde Ölmez ise, "Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden bize kitap gönderildi onlara çok teşekkür ederiz. Onun için çok teşekkür ediyorum. İleride savcı olmak istiyorum. Gençlik ve Spor İl Müdürümüz bize güzel hediyeler getirdi, çok sağ olsunlar" diye konuştu.
Bursa Bursa Büyükşehirden yüzde 50 hibeli sulama borusu desteği Bursa Büyükşehir Belediyesi, yüzde 50 hibeli damlamalı sulama borusu desteği için başvuruları almaya başladı. Çiftçileri desteklemeye yönelik çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, iştiraki olan Tarım Peyzaj A.Ş. tarafından hayata geçirilen Tarım Plast Fabrikası’nda üretilen damlamalı sulama borularını üreticilerle buluşturmaya devam ediyor. Yüzde 100 geri dönüşüm ürünü olan ve çiftçilerin girdi maliyetlerini azaltmanın yanında tarımsal sulamada önemli su tasarrufuna da imkan sağlayan damlamalı sulama borularından yüzde 50 hibeli şekilde faydalanmak isteyen çiftçilerin başvuruları alınmaya başlandı. Eskisini getirene ek indirim sağlanacak Hurda damlamalı sulama borularını geri dönüşüm ve yeniden üretim süreçlerine kazandıran üreticilere, sunulan hibeye ek olarak, hak edişleri oranında indirim de sağlanacak. 19 Aralık’ta başlayan başvurular 23 Ocak’a kadar sürecek. Başvuru şartları şöyle: Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) 2026 yılına ait çiftçiler başvuru yapabilecek. Aynı haneden sadece 1 (bir) yetiştirici yapabilecek. Her üretici bir ürün için başvuru yapabilecek. Üreticilere yüzde 50 hibe oranında destek verilecek. Sadece damlama sulama boru desteğinde kullanılmak üzere kişilerin sanal cüzdanlarına maksimum 5000 lira yüklenecek. Belediye tarafından başvurular değerlendirilerek başvuru sahiplerine bilgilendirme yapılacak. Başvuru Tarihi: 19 Aralık – 23 Ocak 2026 olup başvuru sahibine ait telefon numarası ile bir kez başvuru yapılacak.