GÜNDEM - 22 Temmuz 2015 Çarşamba 11:07

Lüks yat için 1 gemi ve 11 TIR dolusu yakıt

A
A
A
Lüks yat için 1 gemi ve 11 TIR dolusu yakıt

Muğla’nın Marmaris ilçesine demirleyen dünyanın beşinci büyük yatı Topaz'ın yakıt ikmali için İzmir'den 1 gemi ve 11 TIR dolusu yakıt getirildi.

Manchester City futbol takımının sahibi, Birleşik Arap Emirlikleri şeyhi Mansur Bin Zayed Al Nahyan’ın 147 metre uzunluğundaki süper yatı Topaz, sabah saatlerinde Marmaris Körfezi'nden giriş yaparak limanın büyük rıhtımına yanaştı. Lüks yat ilçede ilgi odağı oldu. Yatta şeyh ailesinden kimsenin bulunmadığı bildirildi. Yatın yakıt ikmalinin ardından nereye gideceği sır gibi saklanırken, şeyhin Yunan adalarında beklediği, buradan yatına binerek mavi tura devam edeceği öğrenildi.

1 GEMİ VE 11 TIR DOLUSU YAKIT GETİRİLDİ
55 personelin görev yaptığı mega yata yakıt ikmali için İzmir'deki Aliağa Rafinerisi'nden 1 gemi ile 11 TIR dolusu yakıt getirildi. 620 bin litre yakıt sevkiyatı yapılan mega yata 0,80 Euro'dan satılan mazot için 1 milyon 500 bin lira ödendiği öğrenildi. Topaz’ın, yakıt ikmalinin ardından ilçeden ayrılması bekleniyor.
İhtişamlı görünümüyle dikkat çeken ve yaklaşık 400 milyon Euro değerinde olduğu belirtilen yatta 6 süper lüks kabinin yanı sıra, helikopter pisti, yüzme havuzları ile fitness, sinema ve konferans salonları bulunuyor. 2012 yılında Alman tersanesinde inşa edilen 8 katlı yat, dünyanın 5. büyük özel yatı olarak gösteriliyor.

VURAL EFECİK

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya Tasarım Teknokent’in yeni binası açılışa hazır hale geldi Dumlupınar Teknoloji geliştirme bölgesinde yer alan Kütahya Tasarım Teknokent Yönetici A.Ş. yeni binası açılışa hazır hale geldi. Hem konuyla ilgili incelemelerde bulunmak hem de mevcut Teknokent yönetimi ve şirketlerini ziyaret etmek üzere Kütahya’ya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Arge Teşvikleri Genel Müdürü Muhammed Bilal Macit, bir dizi ziyaretlerde bulundu. Genel Müdür Macit’ten Rektör Süleyman Kızıltoprak’a ziyaret Genel Müdür Muhammed Bilal Macit, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü ve Tasarım Teknokent Yönetici A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ı ziyaret edip bilgi alışverişinde bulundu. Rektör Kızıltoprak yaptığı konuşmada, teknokentlerin ülkenin Arge ve inovasyon ekosistemi üzerinden ekonomik büyüme ve kalkınmaya büyük destek verdiğini, Kütahya Tasarım Teknokent olarak başarılı projelerle hızla yukarılara tırmandıklarını, yeni bina ile beraber çok daha başarılı projelere imza atacaklarını ifade etti. Muhammed Bilal Macit, ardından teknokent’e geçti. Genel Müdür Prof. Dr. Ersan Öz tarafından yapılan sunumu dinleyen Macit ve beraberindeki heyet ardından projelerini başarıyla sürdüren bazı teknokent firmalarını ziyaret edip, yeni yapılan teknokent binasında incelemelerde bulundu. Yeni binanın açılışa hazır hale geldiğini gören Genel Müdür Muhammed Bilal Macit, " Kapatılmak üzere olan bir teknokentten bu noktaya gelen Kütahya Tasarım Teknokenti tebrik ediyoruz. Bakanımızın programına göre yakında açılışını yapabileceğimiz teknokentten hem nitelik hem nicelik olarak çok daha iyi projeler çıkacağına, ülke ekosistemine katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Kütahya Teknokent ülke sıralamasında da üst sıralara tırmanacaktır" şeklinde konuştu.
Balıkesir Burhaniye’de Üniversiteliler çikolata yapımını öğrendi Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine uzman eğitmen tarafından lezzetin ve sanatın buluştuğu "Çikolata Atölyesi" programı çerçevesinde özel eğitim verildi. Eğitmen Şef Seda Nur Keskin’in rehberliğinde düzenlenen atölye etkinliğinde öğrenciler, çikolata sanatının inceliklerini öğrenme ve uygulama fırsatı buldu. Fakülte Dekanı Prof. Dr. M. Oğuzhan İlban, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Solunoğlu, Gastronomi ve Mutfak Bölümü öğretim elemanları Prof. Dr. Emel Memiş Kocaman, Öğr. Gör. Kaya Nihat Pekbay ve Arş. Gör. Setenay Melek Yurttabir’in katılımıyla gerçekleşen atölyede, öğrenciler çikolatanın üretim sürecini baştan sona detaylı bir şekilde öğrendiler. Teorik bilgilerin yanı sıra pratik uygulamalarla da desteklenen eğitimde, öğrenciler çikolata yapımı ile ilgili önemli adımları başarıyla gerçekleştirdi. Eğitim sürecinde çikolatanın doğru şekilde eritilmesi ve temperlenmesi gibi temel adımları öğrenen katılımcılar, kakao yağı, yağ bazlı gıda boyası, kurutulmuş meyveler, kuru yemişler, çeşitli kuvertür çikolata çeşitleri ve kalıpları kullanarak kendilerine özgü çikolata ürünleri ürettiler. Atölye çalışmalarına katılanlara teşekkür eden Fakülte Dekanı Prof. Dr. M. Oğuzhan İlban, “ Gerçekleştirilen Çikolata Atölyesi etkinliği, öğrencilerimizin çikolata yapımını derinlemesine öğrenmelerine imkan sağlayarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında edindikleri bilgi ve deneyimleri geliştirme yolunda önemli bir adım olmuştur. Bu tür uygulamalı etkinliklerin, öğrencilerimizin mesleki gelişimlerine katkı sağlaması açısından büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Katkılarından dolayı Eğitmen Şef Seda Nur Keskin’e teşekkür eder ve etkinliğe katılan tüm öğrencilerin başarılarının devamını dilerim." ifadesini kullandı. Eğitim sonunda dekan Prof. Dr. M. Oğuzhan İlban Eğitmen Şef Seda Nur Keskin’e plaket sunarak kendisine teşekkür etti.