SPOR - 03 Nisan 2023 Pazartesi 07:49

Mert Günok: 'Deplasmanda 10 kişi maç çevirip farka gitmek kolay değil'

A
A
A
Mert Günok: 'Deplasmanda 10 kişi maç çevirip farka gitmek kolay değil'

Beşiktaş’ın başarılı kalecisi Mert Günok, Fenerbahçe galibiyeti ile ilgili, “Deplasmanda 10 kişi kaldıktan sonra maçı çevirmek ve sonrasında farka gitmek kolay iş değil” dedi.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe’yi 4-2 mağlup etti. Maçın ardından siyah-beyazlıların başarılı eldiveni Mert Günok, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Mert, takım arkadaşlarını galibiyetten ötürü tebrik ederek, "Deplasmanda 10 kişi kaldıktan sonra maçı çevirmek ve sonrasında farka gitmek kolay iş değil. Bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Çok iyi mücadele ettiler özellikle 10 kişi kaldıktan sonra. Bizim için güzel bir galibiyet oldu" ifadelerini kullandı.

“Birçok kırılma anı yaşandı”

Karşılaşmada birçok kırılma anı olduğunu aktaran deneyimli file bekçisi, "Maçta aslında birçok kırılma anı yaşandı diyebiliriz. Valencia'nın kaçırdığı pozisyon var. Kaçan penaltı var. Sonrasında yine Fenerbahçe'nin girdiği pozisyonlar var. Yani seyir zevki yüksek, heyecanlı ve güzel bir maç oldu. Birçok kırılma anı vardı" ifadelerini kullandı.

“İkinci penaltı kaleyi bulsa çıkarabilirdim”

Karşılaşmadaki penaltı pozisyonlarına değinen tecrübeli kaleci, "İlk penaltı pozisyonu benim gördüğüm, daha izlemedim. İzlemeden konuşuyorum. Onur önce ayağını koydu, ardından Arda ayağının üstüne atladı gibi gördüm ben. Halil hocaya da öyle söyledim. O şekilde taktir ettiler. Penaltıya gelince, ilkinde havadan vuracağını tahmin ettim ama yerden vurdu. Ama ikincisinde ben bekleyince Valencia'yı biraz yanılttı. Yine aynı yere vurmaya çalıştı. Bu sefer de yere gitmiştim. Kaleyi bulsa bu sefer çıkarabilirdim diye düşünüyorum. Arda'ya da Onur ayağını koyduktan sonra üstüne atladın diye söyledim ama dediğim gibi olan oldu, pozisyon geçti, maç bitti" açıklamasını yaptı.

Bora Akyol - İsmail Yasin Akçın
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray 3. kez alkollü yakalanan sürücü, gülerek “İnsanlık hali” dedi Aksaray’da alkollü araç kullanırken uygulama noktasına giren ve refüjden dönerek kaçmaya çalışan sürücü polisin hamlesiyle önü kesilerek yakalanırken, hem 1.12 promil alkollü çıkan, hem de 3 kez polise alkollü olarak yakalanan sürücü “Neden alkollü araç kullanıyorsunuz?” sorusuna gülerek “İnsanlık hali” diye cevap verdi. Olay, Hacılar Harmanı Mahallesi Selçuk Bulvarı üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması, suç ve suçluların önüne geçilmesi amacıyla bekçilerle birlikte uygulama yapan asayiş ve trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine şehir merkezi istikametine seyreden 68 ACD 998 plakalı otomobile ‘Dur’ ihtarında bulundu. İhtara görmezden gelerek orta refüjden dönüp kaçmak isteyen sürücü kaçamaklara karşı pusuda bekleyen diğer ekibin anında müdahalesiyle kaçamadan yakalandı. Araçtan inen A.K. (40) isimli sürücü alkollü olduğunu belirterek cep telefonuyla aradığı yakınını polis memurlarıyla görüştürmek istedi. Birçok polis memuruna görüşme teklif eden ancak polis memurlarının görüşmeyi kabul etmediği sürücü uygulama amirlerine de giderek telefonla yakını ile görüştürmeye çalıştı. Yoğun ısrar ve çabaları karşılıksız kalan sürücü uzun süre polis memurlarına dil döktükten sonra trafik ekiplerince alkol kontrolünden geçirildi. Alkolmetre ile yapılan kontrolde sürücünün 1.12 promil alkollü çıkarken, ehliyetine daha önceden 2 kez alkollü araç kullanırken yakalandığı için el konulduğu belirlendi. Kendini görüntülemek isteyen basın mensuplarına, “Çok da bir şey yok lütfen çekmeyin” diyen alkollü sürücü “Neden alkollü araç kullanıyorsunuz?” sorusuna da 3. kez alkollü yakalanmasına rağmen gülerek “İnsanlık hali” diyerek ilginç bir cevap verdi. Sürücüye alkollü araç kullanmaktan 12 bin 997 TL para cezası kesilirken 2030 yılına kadar ehliyetine el konuldu. Alkollü sürücü işlemlerin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken araç olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.
İstanbul Salih Uçan: “Yaşanan her şeyi unutturacak tek bir maçtı” Beşiktaş’ın başarılı futbolcusu Salih Uçan, kötü geçen sezonu unutturacak bir maçta mutlu sona ulaşarak Türkiye Kupası’nı kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş, Trabzonspor’u 3-2 mağlup ederek 11. kez kupanın sahibi oldu. Müsabakada siyah-beyazlıların ikinci golünü kaydeden ve ‘maçın oyuncusu’ seçilen Salih Uçan da karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. “Böyle bir sezonu kupayla bitirmek müthiş oldu” Oyuncu gurubu ve yönetimin bu zafer için bir karakter ortaya koyduğunu dile getiren Salih, “Temmuz ayında antrenmanlara başladık. Yaklaşık 10-11 aydır birlikteyiz. Çok kötü bir sezon. Tarihe geçtik, kötü. Herkes mutsuzdu. Taraftar, yönetim, oyuncular, herkes mutsuzdu. Ama tek bir maç kalmıştı, tek bir 90 dakika. Bu yaşanan her şeyi unutturacak tek bir maçtı. Oyuncu grubu, yönetim çok ciddi bir karakter koydu. Beşiktaş taraftarı inanılmaz bir destek verdi. Herkesin bunu hak ettiğini düşünüyorum. Böyle bir sezonu kupayla bitirmek müthiş oldu” ifadelerini kullandı. “Sakatlıktan sonra çok iyi katkı verdiğimi düşünüyorum” Kendi performansını da değerlendiren Salih, “Sezon boyunca çok zorlu süreçlerden geçtik. Çok üzüldük. Avrupa Ligi’nden elendik, Süper Lig’de puan farkı çok açıldı. Bu yüzden oyuncular da demoralize oluyor. Çünkü taraftarı mutlu etmek istiyorsun, kendin iyi oynamak istiyorsun ama sonuçlar gelmeyince herkes üzülüyor. Kendi adıma zorlu süreçten geçtim. Kolay bir yıl olmadı benim için de. Sezonun kötü geçmesiyle performansta da düşüklük oluyor. Kendi adıma da zorlu bir süreçten geçtim. Sakatlandığım zamanlar oldu. Döndüğümden itibaren Beşiktaş mağlup olmadı. Sakatlıktan sonra çok iyi katkı verdiğimi düşünüyorum. Bugün de şansı günümdeydim” cümlelerine yer verdi.
Antalya Alanya’da evde ölü bulunan yaşlı çiftin görüntüleri ortaya çıktı Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşadıkları evde yakınları tarafından ölü olarak bulunan yaşlı çiftin görüntüleri ortaya çıktı. Yaşlı çiftten geriye Sugözü Mahalle Muhtarı Hasan Uysal’ın Elitok çiftini ziyareti sırasında çekilen görüntülerde muhtarın ailenin ihtiyaçlarını sorması ve sohbet ettiği anlar kaldı. Olay, Sugozü Mahallesi Kütürüp Beleni bölgesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ali Elitok (72) ve Akkız Elitok’tan (73) haber alamayan yakınları eve geldi. Yaşlı çift 4 katlı apartmanın birinci katında yakınları tarafından iki ayrı kanepede hareketsiz halde bulundu. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin incelemesinin ardından yaşlı çiftin gaz zehirlenmesi sonucu hayatını kaybettiği belirlendi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı. “Bu yaşlı komşularımla her zaman yakından ilgilendik” Alanya’da gaz zehirlenmesinden dolayı ölen yaşlı çiftin görüntülüleri ortaya çıktı. Sugözü Mahallesi Muhtarı Hasan Uysal, İHA’ya yaptığı özel açıklamada, kendisinin şu anda Hollanda’da olduğunu ve hayatını kaybeden aileyle yakından ilgilendiğini belirterek, “Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Bu yaşlı komşularımla her zaman yakından ilgilendik. Onlara Antalya Büyükşehir Belediyesi Aşevi’nden yemek getirdim. Onların duasını aldık. Olaydan dolayı çok üzüldük” dedi. Muhtar Hasan Uysal’ın evine gittiği çiftle sohbeti, ihtiyaçlarını sorması hazır yemek ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma yapacağını söylediği anlar da çiftten geriye kalan son görüntüler oldu.