GÜNDEM - 22 Aralık 2020 Salı 19:43

Türkiye’de son 24 saatte 19.256 koronavirüs vakası tespit edildi

A
A
A
Türkiye’de son 24 saatte 19.256 koronavirüs vakası tespit edildi

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 251 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 19 bin 256 yeni vaka sayısının olduğu açıkladı.

Sağlık Bakanlığının Covid-19 bilgilendirme sayfasında Türkiye’nin güncel korona virüs tablosu kamuoyuyla paylaşıldı. Tabloya göre son 24 saatte 251 kişi korona virüsten hayatını kaybetti, toplam can kaybı 18 bin 602’e yükseldi. Toplamda 22 milyon 827 bin 953 test yapıldı.

Bugün yapılan 192 bin 316 testten, 19 bin 256 yeni vaka sayısı, 3 bin 309 kişinin de hasta vaka olduğu belirtildi. Toplam vaka sayısının 2 milyon 62 bin 960 olduğu, bugün iyileşen 32 bin 110 kişiyle birlikte toplam iyileşen hasta sayısının 1 milyon 866 bin 815’e yükseldiği, toplam hastalarda zatürre oranının yüzde 4,1, ağır hasta sayısının ise 5 bin 8 olduğu açıklandı.

“Vakaların azaldığı bu dönemde aile içi bulaşmalar artış gösteriyor”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün tespit edilen 3 bin 309 yeni hastamız var. Ağır hasta sayısı ve aktif vaka sayısı düşmeye devam ediyor. Vakaların azaldığı bu dönemde aile içi bulaşmalar artış gösteriyor. Her yerde tedbirlere uymalıyız. Birlikte mücadele güçlü netice verecek” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’de son 24 saatte 19.256 koronavirüs vakası tespit edildi

Musa Erdoğan
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Ünü dünyaya yayılan Hereke’deki o sokak "tarih koridoru" oldu Halısının ünü dünyaya yayılan; 181 yıldır saray, köşk ve kasırların ipekli mefruşatının üretildiği Hereke’deki Özbek Sokak, hayata geçirilen proje kapsamında yeniden ayağa kaldırıldı. Sokak üzerindeki tarihi yapıların restore edildiğini söyleyen Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, "Özbek Sokak’ta tarihi bir koridor oluşturuyoruz" dedi. Kocaeli’nin en eski yerleşim yerleri arasında yer alan Körfez ilçesindeki Hereke, Körfez Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı çalışma ile daha da güzelleştiriliyor. 640’lı yıllarda yapılan Hereke Kalesi’nin, 1843’de Osmanlı Devleti’nin ilk halı ve ipekli dokuma fabrikası Fabrika-i Humayun’un, Alman İmparatoru Kaiser 2. Wilhelm’in Hereke ziyaretinde konaklaması için 1894’de yapılan Kaiser Wilhelm Köşkü’nün bulunduğu Hereke’de, Özbek Sokak’ta tarihi dokusuna uygun olarak yenilendi. Proje kapsamında sokak üzerinde bulunan tarihi yapılar restore edildi ve güzel bir görünüme kavuşturuldu. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt de, Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar ile birlikte bölgede incelemelerde bulundu. "Tarihi bir koridor oluşturuyoruz" İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Şener Söğüt, "Tarihe olduğu kadar kent estetiğine de önem veriyor, bu doğrultuda adımlar atıyoruz. En güzel örneklerden birisi de bugün incelediğimiz Özbek Sokak. Hereke’de, Özbek Sokak’ta tarihi bir koridor oluşturuyoruz. Kalesi, Kaiser Wilhelm Köşkü, Halı Müzesi ile Hereke turistlerin uğrak noktalarından biri konumunda" dedi.
Adıyaman Üniversite bünyesinde engelsiz kütüphane birimi hizmete açıldı Adıyaman Üniversitesi Merkez Kütüphanesi bünyesinde engelsiz kütüphane birimi personel ve öğrencilerin kullanımına açıldı. Adıyaman Üniversitesi Merkez Kütüphanesi bünyesinde engelsiz kütüphane birimi personel ve öğrencilerin kullanımına açıldı. Görme engeli bulunan öğrenci ve üniversite personellerinin bilgiye erişim hizmeti sunacak olan engelsiz kütüphane birimi, kullanıcılardan tam not aldı. Kullanıcılar, birim bünyesindeki ekran okuma programı ile hem araştırma yapabilecek hem de istedikleri eserleri tarayıcı ve ekran okuma programı yardımıyla inceleyebilecek. Birimde ayrıca görme engeli olanların bilgisayar kullanımını kolaylaştırmak amacıyla geliştirilen akıllı kabartma yazı klavyesi de mevcut. Hizmete açılan birim ile ilgili açıklamalarda bulunan Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanı Soner Özen, engelsiz bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini dile getirerek, “Türkiye’de faaliyet gösteren özel bir yazılım şirketi tarafından engellilerin sosyal hayata aktif katılımının ve istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi için akıllı kabartma yazı klavyesi geliştirildi. Her dile uyumlu olan klavye, görme engellilerin eğitimlerine yardımcı olacak. Kitapların bilgisayar ortamında taramasını yapan, hafıza kartına yüklenen kitapları okuyabilme ve not alabilme özelliği bulunan akıllı kabartma yazı klavyesi; görme engellilerin teknolojiyi kullanmasını kolaylaştıracaktır. Bilgisayar ortamındaki her türlü yazının sesli olarak duyulmasını ayrıca kabartma olarak okunmasını sağlayan akıllı klavye, Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Körler Okulları’nda kullanılmaktadır. Bu sistem görme engelli/az gören kullanıcılarımızın bilgiye tam ve doğru ulaşmasını, daha etkili ve verimli çalışmasını sağlayacaktır. Üniversitemize böylesine işlevsel ve faydalı bir birimin kazandırılmasına vesile olan başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş olmak üzere üniversitemizin tüm yöneticilerine teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Eskişehir Jandarmanın kuruluşunun 185’inci yıl dönümü renkli etkinliklerle kutlandı Eskişehir’de jandarmanın kuruluşunun 185’inci yıl dönümü kutlamaları, engelli öğrencilerin katılımıyla birlikte çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi. Paylaşılan bilgilere göre, jandarmanın kuruluşunun 185’inci yıl dönümü kutlamaları Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği koordinesinde İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir’in katılımı ile yapıldı. Bu çerçevede, Odunpazarı İlçesi Atatürk Elbruz Bilge Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Ali Gaffar Okan Ortaokulu’ndan 31 engelli öğrenci, idareci ve sınıf öğretmenleriyle birlikte Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret etti. Patlayıcı Madde İmha Timleri (PAMİT) ve Olay Yeri İnceleme Timi, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ile Trafik Şube Müdürlüğü’nce jandarmanın görevleri çerçevesinde öğrencilere bilgi verildi. Kutlama boyunca çeşitli gösteriler ve bilgilendirmeler yapıldı Programda, Köpek Unsuru Operatörü refakatinde ATAK (Asayiş Köpek) isimli köpeğin gösterisinin yapıldığı kutlamalarda İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından drone uçuşu gerçekleştirildi. Ardından, Komando Bölük Komutanlığı tarafından zırhlı araç ve personelin teçhizatları ile birlikte öğrencilere jandarma komandonun tanıtımı yapıldı. Programın devamında, Siber Şube Müdürlüğü’nce siber farkındalık, güvenli internet ve sosyal medya kullanımı, çocuklara yönelik internet ortamında suç ve suçtan korunma yöntemleri konusunda bilgi aktarılarak görsel içerikli ve bilgilendirici afiş ile broşür dağıtımı gerçekleştirildi. Kadın astsubaylar tarafından refakat edilen çocuklara boyama kitapları ile çeşitli hediyeler de verildi.